reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ależ wy produkujecie :szok:

za rodzące trzymam kciuki, by poszło szybko :-)

ja dziś męża zawiozłam do lekarza, bo mi jakieś choróbsko przywlókł. Wracamy i mówię do niego: zjadłabym jakąś dobrą pizzę albo nie, kebaba, hmm... w sumie to i zapiekanka może być :-D jego mina bezcenna.

Agutek ja się właśnie boję, że mogę te wody zgubić na schodach, jak będę na to moje 4 piętro włazić ;)

Jotemka moja mama została babcią w wieku 40 lat :tak: moja najmłodsza siostra skończyła wtedy 18, a ja byłam 2 lata po ślubie i jak Młody się urodził miałam 23 lata ;) jak urodzę Młodą będę miała 27 i czuję się staro ;-)
Moja mama jest niesamowicie dumna z bycia babcią, chwali się wszystkim dookoła jakiego wnusia ma, nie wspominając o tym, co z nim wyczynia jak go czasami zabiera na parę godzin :-D

reklama
Dziewczyny a tak odchodząc od tematów jedzeniowych, czy na poród można mieć pomalowane paznokcie ciemnym kolorem i u rąk i nóg ? bo kiedyś coś mi się obiło o uszy że do cc nie wolno a jak z sn i czy to dalej jest aktualne ? :-)

Djmka moja mama też została babcią w wieku 40 lat, ale to za sprawą mojego brata. Teraz to już nawet mogłaby prababcią zostać, bo moja bratanica ma już 23 lata, ale na razie na nic takiego się nie zanosi;-)
Evelinka też coś słyszałam, że do cesarki nie wolno mieć pomalowanych paznokci a że tak do końca nie wiadomo jak się dziecko urodzi to chyba lepiej nie malować.

Evelinka najlepiej żadnego lakieru... chodzi o widoczność płytki paznokcia.
jakiekolwiek znieczulenie i będą chcieli wiedzieć jak reagujesz a pierwsze objawy właśnie przez płytkę paznokcia sprawdzają - jakoś to tak było no i jak Edysiek napisała nigdy do końca nie wiadomo jak się będzie rodziło sn czy cc

Powodzenia i wszystkiego dobrego dla tych co teraz rodza jak i ogolnie dla was wszystkich!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a tak odchodząc od tematów jedzeniowych, czy na poród można mieć pomalowane paznokcie ciemnym kolorem i u rąk i nóg ? bo kiedyś coś mi się obiło o uszy że do cc nie wolno a jak z sn i czy to dalej jest aktualne ? :-)

Dobrze Edysiek mówi, że nie ma gwarancji jak poród się zakończy a do cesarki musi być widoczny kolor płytki paznokcia, bo pierwszym objawem czegoś tam złego jest właśnie jej sinienie. Tak więc każą zmywać.

reklama
Do góry