reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Byłam, wróciłam, lekarz przepisał mi Duomox, podobno jeden z najbezpieczniejszych w ciąży razem z Augmentinem. KAzał się nie przejmować, bo powiedział, że bardzo dużo ciężarnych musi wziąć antybiotyk w I trymestrze i nie odnotowano szkodliwego wpływu na dziecko. I powiedział, że takie zapalenie zatok jest groźniejsze niż sam antybiotyk... Współczuł mi. A i mam brać 4x1 paracetamol albo Apap, jak tak zatoki bolą. Ponad godzinę czekałam w kolejce... Wzięłam właśnie i antybiotyk i apap i czekam aż mi przejdzie ból...
Mąż obiad robi, ja tylko zaraz ziemniaki obiorę i ugotuję i jak zjem to będę leżeć, a raczej siedzieć bo jak leżę to mnie wszystko boli :(

reklama
No i dobrze zrobilas Rysica. Taka choroba jest znacznie gorsza niz antybiotyk. Lekarz wiedzac, ze jestes w ciazy nie narazilby Cie na niebezpieczenstwo. Teraz napewno w ciagu kilku dni poczujesz sie duzo lepiej. Moja rada - bierz jakis prebiotyki, albo pij kefir i jedz naturalny jogurt, zeby Ci sie jakis grzybek nie przypaletal, w ciazy latwiej o takie watpliwe atrakcje...zreszta same wiece:-)

A ja korzystam z ostatnich minut przed pobudka Melisy i szukam przez net ofert mieszkaniowych w naszej okolicy...

Kasiurek- w 29 tygododniu na wizycie okazalo sie, ze skraca sie szyjka, maly juz jest glowa w dol, mialam czeste skurcze i twardnienie brzucha, wiec dostalam reprymende i nakaz lezenia w domu i mialam nic nie robic, troche ciezko przy malym dziecku, ale na szczescie maz mi pomagal i pomaga, ale pare dni pozniej pojawily sie dosc silne skurcze, potem bol i krwawienie, wiec my od razu do szpitala, a na miejscu okazalo sie, ze szyjka jeszcze sie skrocila i zaczelo sie rozwarcie i zaczelo mi sie odklejac lozysko, wiec zostalam w szpitalu. do tego doszly problemy zwiazane z tym, ze pierwsza ciaze stracilsimy, poprzednia ciaza byla z problemami, ale nasz synek urodzil sie w 36 tygodniu i dotrwal, a teraz to jest ciaza po ciazy, moj organzim nie zdarzyl sie zregenerowac, nasz synek ma 9 miesiecy,a ja w 31 tygodniu obecnie, wiec walcze. Do tego dochodzi konflikt serologiczny poimiedzy mna i mezem i moje problemy ze zdrowiem, po prostu zyc nie umierac :).
Dziekuje za slowa otuchy.
Rysica- zycze szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

Witam się,
do południa byliśmy na cmentarzu. "Moje" groby odwiedziłam w sobotę jak byłam u Rodziców.
Widziałyście jak pięknie pilot posadził Boeinga bez podwozia na Okęciu? Mistrz! :)

Rysica
- dobrze, że pojechałaś do lekarza. Teraz już będzie z każdą godziną lepiej, duomox to bardzo dobry anytbiotyk. A dzieciaczkowi nic nie jest i nie zamartwiaj się.

Rysica dobrze, ze poszlas i dostalas leki! Teraz mysle, ze szybko Ci przejdzie, nie ma sie co meczyc:) A kefiru i jogurtu nat nie polecam w trakcie choroby bo nabial zasluzowuje organizm i jest odradzany w trakcie chorob, bo moze wszystko wydluzyc i pogorszyc.
sweety dobrze, ze napisalas o tym samolocie, to sobie tvn24 wlaczylam z tej okazji. A jeszcze godzine temu czytalam o 'Koperniku', ktory rozbil sie w 1980 z Anna Jantar na pokladzie, wlasnie z powodu nie otwarcia sie podwozia. Nie moge wyobrazic sobie takiej katastrofy i jak dobrze slyszec, ze pilotom udalo sie wyladowac dzis!

No wlasnie nie dodalam, ze nabial powinien byc spozywany tak z 2 godziny po antybiotyku, bo w przeciwnym razie moze spowodowac mniejsze wchlanianie sie leku przez przewod pokarmowy. W Tr nie ma praktycznie prebiotykow ( ja woze z PL), ale tutaj wszystcy jedza jogurt naturalny, nawet produkuje sie go w domu:-) Oczywiscie z dobrego mleka, a nie proszkow mlekopodobnych...

Kurcze niesamowity ten pilot. Chyba bym zwariowala w samolocie, ktory by mial taki problem. Raz przezylam ladowanie awaryjne ( pasazer dostal ataku serca w samolocie) i juz te wrazeniami wystarczyly...

Zmykam do sklepu.

Też słyszałam i oglądaliśmy teraz - no ale nazwisko kapitana WRONY do czegoś zobowiązuje ;) A tak na serio to on jest mistrzem! Zrobił to po prostu przepięknie, gładko jakby miał podwozie! CUDNIE po prostu!!!

IiM nie wazne czy przed czy po antybiotyku, podczas przeziebienia powinno sie unikac nabialu calkowicie.

Cholera ja to chyba nigdy w dzien nie usne! Co usypiam, za kazdym razem mm musi wejsc i cos komentowac albo poprostu otworzyc drzwi albo podlosic tv albo niewiadomo co jeszcze! trafi mnie!

Patryk w przedszkolu i tak siedzac w domu zaczynam myslec, ze biedny musi tam siedziec tyle czasu, szkoda mi go, tymbardziej ze on tam nie chce chodzic....o ja glupia.

reklama
Rysica to dobrze, ze lekarz przepisal antybiotyk bedzie dobrze kuruj się

jakiego ja mam dzisiaj lenia... ze hej

na dodatek hmmm bolą mnie sutki (ale nie wiem czy to nie skutek pregnylu i luteiny) i zemdlilo mnie dzisiaj przy śniadaniu, ale to pewnie od choroby...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry