reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

reklama
|Witam sie.
Dopiero siadlam, bo spalismy dlugo, tzn do 8, bo pies nas obudzil, wrrrrr....
Dzis robie golabki:)
IiM nie sugeruje sie tylko internetem, ale nawet ostatnio moja mama sie przekonala jak przeczytala o tym w Twoim Stylu. Zreszta! sprawdzilam na sobie i na dziecku. Eliminujac nabial szybciej nam przechodzi i przechodzimy choroby lagodniej...No ale kazdy robi jak uwaza, nie neguje tego:)

Co do ubran to ja codziennie rano mam dola, bo nie mam sie w co ubrac. W moje jeansy juz sie nie mieszcze, a w ciazowych jeszcze dziwnie sie czuje. Wiec chodze ciagle w getrach, w ktorych juz czuje sie jak wieloryb... oj bedzie ze mna zle :( i na ta chwile stwierdzam, ze chyba nie bede karmic piersia, zeby szybciej zrzucic wage i na lato byc szczupla.
A dzis w nocy masakrycznie bolaly mnie piersi... matko, myslalam ze do 12tyg bola w nocy, tak mi sie wydawalo a tu dopiero teraz mam twarde jak balony..

Ostatnia edycja:
Ollena ja tez mam juz dosyc z tymi ubraniami, w poprzedniej ciazy ciagle wyszukiwalam w necie fajne ubrania i podobalo mi sie, ze mam brzuszek...teraz jest wrecz przeciwnie. Niektore kobiety maja tak, ze w czasie karmienia bardzo szybko spadaja im kilogramy - ja tez do nich nie naleze. Na poczatku to i owszem jakos szybciej chudlam, ale potem nawet chyba przytylam. Karmic piersia chce i jesli nic mi w tym nie przeszkodzi to bede to robic, ale bede musiala jakos sie pilnowac z zarciem. Ja tez juz teraz czuje sie jak grubas, Ty to jestes szczuplaczek, wiec napewno tylko Ci sie wydaje:-) Na pocieszenie dodam, ze i tak jak bedziemy bardzo chcialy i mocno sie postaramy to schudniemy.

Fioletowa fajne te biustonosze, bardzo spodobalo mi sie kilka modeli i jak bede w Pl to chyba cos zamowie. A Ty ktore zamowilas? jak z rozmiarami, nie sa zanizone lub zawyzone? Ja wybiore jakies z fiszbinami. No i ceny sa dosc niskie, ja za dobry biustonosz place zawsze grubo ponad 100 ( ale mam duzy biust i musze kupowac porzadne staniki).

IiM bylam szczupla, mm mowil ze wrecz chuda ale na szczuplych kazde 0,5kg widac i czuc, wiec teraz juz mam prawie 55 kg a mialam jeszcze w lecie 52. Zle sie czuje, bo staniki mi sie wrzynaja w skore, getry wszystkie w boki, wiec mi sie wylewa a najgorsza rzecza sa stykajace sie uda heheheh. Smiesznie brzmi ale jak juz czuje jedno przy drugim to jestem chora...
Brzuszek niech bedzie ale reszta cala nie jest wskazana. Nie wiem czy chudlabym przy karmieniu piersia, ale same ogromne piersi mi nie pasuja, bo nienawidze miec duzych, nawet takich jak teraz, wiec nie wiem czy dam rade...
Niby wygoda przez pierwsze miesiace karmic, ale wg mnie tylko w nocy bo w dzien na wyjscia bede musiala i tak odciagac wiec jaki to sens? niewygoda straszna..

Wróciłam, przepiękny dzień. Wiecie, maszerowałam przez park, przechodząc obok placu zabaw, patrzę - trzech tatusiów z dziećmi na huśtawkach. Pierwsza myśl....super. Druga myśl - a dlaczego tacy młodzi faceci w środku dnia nie pracują (mieli góra po 22-25 lat). A jak podeszłam bliżej, to się zagotowałam - każdy z piwkiem, pełen relaksik... ://
Ja cały czas liczę na zbawczą moc karmienia w powarcaniu do właściwej wagi. Co prawda w poprzedniej ciąży nie bardzo miałam co zrzucać i karmiłam tylko 3,5 m-ca, bo niestety pokarm mi się skończył, ale wiem, że jeśli będe mogła, to będę karmić, ale nie dłużej niź pół roku.

Ostatnia edycja:
Cześć Kobietki!
Ja kaputen senność i mdłości mnie wykończą :p

Ollena nie przejmuj się "celulitem". To nie jest taki zwykły cellulit od zaniedbania, to głównie pochodne wody która zbiera się w organizmie, w ciąży jest zupełnie inny metabolizm stąd też inny wygląd skóry i tkanki tłuszczowej, która wygląda w niektórych partiach ciała jak "skórka pomarańczy". Jestem pewna że jak urodzisz sylwetka wróci do Twojej normy a po skórce pomarańczowej nie będzie śladu ... no może coś tam zostać, ale niemal w niezauważalnym stopniu. Dla przykładu, ja w ciąży miałam z Julą okropny cellulit, tez się podłamałam ... i wtedy gin mi wytłumaczył, że to zejdzie i faktycznie zlazło samo w niedługim czasie :D Ollena Ty kobieto się nie martw jesteś z tych drobnych kobietek jak Sweety :D

Rysica, ale się załatwiłaś. Kuruj się! Zdrowia życzę!

Przy chorobie Julki zawsze mam w domu:
Pulmex Baby maść rozgrzewająca - Strefa leków
I takie krople do nosa: Sulfarinol, krople do nosa, 20 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Mojej Julce pomagają i te kropelki i ta maść, na noc.

Iza i Melisa tez wczoraj oglądałam info odnośnie lądowania. Niesamowite. Faktycznie byli niezwykle zorganizowani, wszystko przygotowane, piana na pasie startowym, autobusy już czekały ... Brawo! Może udało się to wszystko tak pięknie zorganizować, bo wiedzieli o tym dużo wcześniej i mogli działać. Jedynie na TVN24 ciągle debatowali różni mądrzy i gdybanie trochę na siłę ... co i jak .. a jak inaczej to co ... dla mnie to podpinanie się na siłę dla zasług dla tego doświadczonego pilota. Zaraz w kampanii politycznej ktoś wykorzysta twarz tego pilota :(

Co do ciuchów ciążowych to ja nie zamierzam kupić nic prócz biustonosza i majtów :p Pierdzielę, to. Zostawiłam ciuchy po Julce, mam 3 x spodnie i jakieś bluzki. Poza tym ciąża będzie całą zimę a jak wiadomo wtedy trzeba się opatulać i nie muszę się stroić. Teraz jeszcze wchodzę w dzinsy, ale i tak głównie chodzę w getrach i swetrach za tyłek lub tunikach. Może przechodzę tak do wiosny :p Rodzę w czerwcu, wiec pewnie w kwietniu coś "letniego" i wielkiego trza będzie dokupić :p A tak na marginesie to irytujące ze ciuchy ciążowe są tak drogie. Ceny są wyższe niż "normalnych" ubrań ;/

A mówiłam już że marzy mi się druga dziewczynka :D Ale mam już jedną księżniczkę, wiec nic na siłę, chłopczyk tez mile widziany :D aby zdrowe, to najważniejsze.

No ja niestety nie mam żadnych ciążowych ciuchów, w końću minęło ponad 9 lat :/ A ceny ciążowych są porażające, zwłaszcza, że kupujesz coś tylko na chwilę :/

A ja sobie przeczytałam ... i się wzruszyłam. To niesamowite, że fasolka raptem ok 15 milimetrowa jest już małym człowieczkiem z {prawie} wszystkimi jego funkcjami :-)

cyt: Ukształtowany jest już błędnik. Dlatego maluszek potrafi reagować ruchem (niepokoją go gwałtowne zmiany pozycji, uspokaja - miarowy rytm). Za jakiś czas z pewnością mały wiercipięta da Ci poczuć, jak mocno kopie! Już teraz Twój szkrab potrafi zginać kończyny górne w łokciach i nadgarstkach. W jamie ustnej maluszka powstają zawiązki zębów mlecznych. Rozpoczyna się również proces kostnienia. Zaczyna wydłużać się tułów, łatwo go odróżnić od reszty ciała.
Rozwijają się również organy wewnętrzne. Już na tym etapie jelita podejmują pracę, usuwając z organizmu zbędne produkty przemiany materii.

Z punktu widzenia medycznego, w tym tygodniu zarodek otrzymuje miano płodu. Dla Ciebie jest to oczywiście najdroższa fasolka... i słusznie! Twój maluszek kształtem i wielkością przypomina bowiem ziarnko fasoli o wielkości 15-20 mm.
:-):-)

JaMama obys miala racje!!! ja juz bym chciala urodzic i miec ta grubosc za soba;) teraz jeszcze ludzie nie widza ciazy i mam wrazenie, ze wszyscy sie na mnie patrza, bo jestem taka jakas spuchnieta i obwisla..ble;)
A co do tnn24 to teraz beda caly tydzien gadac o tym samym, milion ludzi bedzie sie wypowiadac na jeden temat, szkoda gadac. Dlatego nie lubie tego programu, jedynie wlaczam zeby dowiedziec sie cos na cito, jak wczoraj.

Co do ubran ciazowych to dostalam cala torbe od kuzynki, rozne tuniki, bluzki, nawet plaszcz zimowy nie typowo ciazowy, ale przechodze w nim cala zime:) no i 3 pary jeansow, 3 rozmiary, najmniejsze 38 i jeszcze sa za duze, ale jak tak dalej pojdzie to niedlugo beda dobre;) ale fakt faktem ubrania ciazowe drogie sa, kupilam tunike i bluzke i na wiecej mi szkoda. Na szczescie kuzynka mi oddala.
MNie przed chwila zemdlilo, bleh a juz powinno byc bo to 12tyg. Brzuch mam jakis taki napiety i 'czuje' caly jego dol.

reklama
Burak Forte, tabletki, (Herbapol Kraków), 60 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowieowolikrew mi sie kaszani czytalam o tym specyfiku to jest w zamian na zelazo kotre wiaodmo co potrafi zrobic (zatwardzenie) podobno dziala cuda tylko no wlasnie ..czy faktycznie ?

ja dzis leze syna do spania wygonilam zjadl rosol bo mi si enei ccialo nic innego goowac hahah wiec oboje po rosole i do spania ja leze i czekam az sie pranie wypierze i tyle ;]

Do góry