reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Dziewczyny nie wyrabiam przez ten katar, pol nocy nie spalam, dawno nnie bylam taka chora... Najgorsze, ze cala prawa strona twarzy mnie boli, zatoki znaczy sie, bol nie do opisania i nie moge wziac ibupromu zatoki... O 2 w nicy cale mieszkanie przeszukalam w poszukiwaniu apapu bo wiem, ze gdzies mialam i nie znalazlam, w koncu wypilam Panadol dla dzieci bo tez ma paracetamol i troche przeszlo a teraz znow boli strasznie... Ja juz nie raz mialam zapalenie zatok, ale tak to mnie nawet po punkcji nie bolalo...znajjac moje zatoki powiinnam antybiotyk wziac bo inaczej bede tak dlugo cierpiec...

reklama
Rysiu wspolczuje Ci kochana. Ja w ciazy bralam antybiotyki 2 razy, u nas sa tez takie pecjalne dla ciezarowek. Jesli tak zle sie czujesz, to moze powinnas jeszcze raz skonsultowac sie z lekarzem. Przeciez zapalenie zatok to nie to samo c przeziebienie. Nie mam pojecia co innego Ci doradzic:-( Trzymaj sie.

Chcialam wlasnie zrobic zdjecie brzuszka, ale moja coreczka aniolek rozwalila mi aparat. Kurcze, tak go lubilam i mialam do niego sentyment, stary cyfrowy canon, kupilam z 7 lat temu bedac w USA, wiec to byla swego rodzaju pamiatka. Chyba wiem co kupie sobie na urodzinowy prezent...

Jejjj jaka jestem glodna.

Rysica- nic nie jest w stanie zklaocic bete chyba ze ty wemziesz jakis synetetyczny hormone betahacg co raczej nie mozliwe jest;] a oslabiona jestem bo raz ze jestes podziebuona dwa ze dzidzia bierze co najlepsze teraz zeby sie zaaklimatyzowac

prawie podwojna mama- wspolczuje wiem co czujesz i byle jak najdluzej ,lekarze nich ci dadza cos na plucka dziecka ;] co sie stalo ze musisz w spzitlau siedziec?

IiM- wpsolczuje aparatu no i chyba bebzucha twojego nie zoabczymy

Kasiurek - mnie nie chodzi o zakłócenie bety. Tylko boję się, że beta zaczęła spadać bo coś się niedobrego zaczęło dziać,a ja o tym nie wiem, bo biorę luteinę, która hamuje krwawienia itd . Sama już nie wiem, po prostu wariuje, jeszcze ta choroba!!! Zaraz chyba wyślę męża po test, zrobię żeby zobaczyć, czy są dwie kreski i pojadę na Ostry Dyżur po receptę na bezpieczny antybiotyk...

Kasiurek - mnie nie chodzi o zakłócenie bety. Tylko boję się, że beta zaczęła spadać bo coś się niedobrego zaczęło dziać,a ja o tym nie wiem, bo biorę luteinę, która hamuje krwawienia itd . Sama już nie wiem, po prostu wariuje, jeszcze ta choroba!!! Zaraz chyba wyślę męża po test, zrobię żeby zobaczyć, czy są dwie kreski i pojadę na Ostry Dyżur po receptę na bezpieczny antybiotyk...
Ryśa no Bój sie Ty Boga!!! to nawet ja takiego czegos nie umialam wymyslec a jestem po przejsciach ! jesli sie cos dziac zaczelo to dorbze ze jest beta to sie nic nie stanie dzidzia bedzie na swoim miejscu ;] kochana wez ty tak nie mysl bo zgłupiejesz!
za pared ni pojdziesz na usg i bedzie serducho jak dzwon ;]i wsyztsko bedzie odbrze- i pozwol ze miano przerwazliwionej wariatki spadnie na mnie ;]

Albo idz do spzitala ginekologicnego ! tam na izbie przyjec zrobie tobie usg, zrobia tez bete jesli nie bedzie serduszka jeszcze i dadza tobie antybiotyk , duphaston jelsi sie boisz o dzidzie i cala reszte witamin , posiedzisz pare dni ,kilka razy w ciagu pobytu zrobia ci bete i bedzie ona rosla to jestem pewna. Owiesz ze wymiotujesz cąły czas, ze nie mozesz jesc itd to cie zatrzymaja w spzitalu a jelsi nie chcesz siedziec to - placisz lekarzowi za usg i za porade i recepte i tyle i wychodzisz do domu w ten sam dzien

Rysica wspolczuje Ci chorobska, jedz jeszcze raz do dr i niech Ci da cos mocniejszego, nie ma sie co meczyc a ja i tak sadze, ze jedna tabletka ibupromu czy czegos innego nie jest w stanie zaszkodzic malenstwu.

Mnie jak pamietacie wzielo chorobsko 2 tyg temu, w PL na cacy, pozniej ulzylo a wczoraj znowu zaczelo mnie bolec gardlo, z jednej strony, jakbym gule miala. Nasmarowal mnie maz Vickiem, wzielam Tantum Verde do ssania ale dzis to samo, no i katar znowu mocniejszy. Patryk tez ma znowu katar, kaszel i gardlo czerwone jak ogien a dzis wraca do przedszkola...wymiekam!!!!!!!!!!!!

Zaraz jadę na ostry dyżur.
Zrobiłam test (mąż pojechał jakimś cudem do apteki) i od razu się druga krecha pokazała - piękna i gruba i prawie tak ciemna jak kontrolna - a siuśki były prawie przezroczyste bo chwilę wcześniej robiłam i dużo piłam, więc i tak ładnie wyszło, jestem szczęśliwa i spokojna o jutrzejszą betę i zaraz jadę na nocną pomoc lekarską - zobaczymy co lekarz powie... Całe pół twarzy mnie boli jakby mnie wiertarką poprzewiercali. Pieprzone zatoki - akurat teraz musiały tak rozboleć?!?!?!

Aaaa - spodnie zaczynają być ciasne :szok: :-D w pasie ;) w pierwszej ciąży też tak miałam, że już w tym czasie mnie uciskały - akurat do Szklarskiej jechaliśmy i wracaliśmy autokarem i całą drogę z rozpiętym rozporkiem jechałam ;D

Rysica luteina nie wstrzymuje krwawień... tak jak Ci pisałam jakby miało coś byc to by bylo ez względu na luteine

ja czuje sie fatalnie wiec leże w łóżku mam to samo zatoki...

reklama
Kurcze dziewczyny kurujta sie! Alez Was dopadlo biedactwa.

Rysica daj znac co Ci przepisal lekarz.

My dzisiaj bylysmy na dluzszym spacerze i na placu zabaw - chcialam wymeczyc Melise, zeby potem ladnie mi zasnela w domu. No i teraz spi, zjadla talerz zupy cytrynowej ( zupa mojego dziecinstwa) i padla.

Mozecie mi polecic jakis niedrogi, ale w miare porzadny aparat cyfrowy, moj juz niestety jest nie do uratowania. nie musi miec zadnych bajerow, taki zwyczajny...

Do góry