reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Rysica nooo:) ale jak tydzien to jeszcze nie jest źle gorzej jak jest wiecej niz 2 tygodnie roznicy... ale niech pomierzy...

Fiolecik tulam mocno:(

Ollena no współczuje:(

dziewczyny czy któras z Was ma detektor tętna?

reklama
Ollena no współczuje:(

dziewczyny czy któras z Was ma detektor tętna?
Nie...a po co?

Ollenka - z mm musicie pogadać....ale mam pytanie...które po tym Twoim poście od razu mi się nasuneło - jak Ty chciałabyś, żeby wyglądało Twoje życie? Bo tak...w domu źle, z ciążą Ci źle, potem też nie będzie dobrze... Czego Ty w zasadzie chcesz?

Ostatnia edycja:
sweety ja musze isc do szkoly konkretnej, codziennej najlepiej i znalesc sobie tez inne zajecie. Z ciaza mi zle, bo zle ja znosze, ale to minie.

Sweety no zeby sprawdzac tętno dzidzi... czy jest ok...

Ollena
wlasnie to samo mi sie nasunęło co Sweety

Pajkaa - nie przesadzasz trochę? Dzidzia rośnie w brzuszku, porusza się...zaczniesz kilka razy dziennie sprawdzać tętno i zaczniesz schizować, dlaczego jest 140 a było 120...itd itd. A norma jest od 110 do 160.

Witam się !

wczoraj wieczorem byliśmy w szpitalu, bo boli mnie nad pępkiem jakieś 2 cm...nie wiem co to, a jak mnie boli, to znaczy, że boli konkretnie bo mam wysoki próg bólu...no i lekarz, który mnie szył kazał sprawdzać wszystkie niepokojące objawy
no to dla własnego widzi mi się nie pojechaliśmy
a cymbał na izbie przyjęć nie chciał mnie nawet zbadać :angry::wściekła/y: czekaliśmy prawie 2h na kszesełkach przed gabinetem, bo wypełniał jakieś papiery :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no rozumiałabym, że miał pacjentkę.....ale tym razem było cicho i tylko 2 osoby:wściekła/y:
puściłam tą dziewczynę chociaż byłam niby pierwsza, ale ona z krwawieniem
to ją wyśmiał,przy otwartych drzwiach, że to jakieś plamienie jest i żeby nie robiła z siebie ofiary, bo to tylko ciąża:angry:
a mnie powiedział, że to jest szpital położniczy i jak będę rodzić, to mogę przyjechać :angry: wyżyła się na mnie chyba
jeszcze nawymyślał, że jakiś debil chyba mnie zaszył przed 20 tc
wścikłam się.....napisałam dziś skargę na niego :crazy:

pojechaliśmy do szpitala Damiana i bez problemu wszystkie badania mi na cito zrobili
okazalo się, że mammacxicę w kształcie gruszki ....chyba nie skurczyła sie dobrze po ostaniej ciąży
nic to nie przeszkadza, ale nasz dzidziuś ulożyl się akurat w tej węższej części i strasznie się wierci, więc odczuwam, to jako ból, bo mi się rozciąga w tym miejscu bardziej
na razie buscopan forte powienien pomóc, ale jak będzie tak do piątku, to mam przyjechać na kroplówkę rozkurczającą
za to nie jest dobrze z szyjką....skraca się i lekarz się trochę obawia, że jak się skróci za bardzo, to i szew wciągnie do środka, bo wg niego jest chyba za daleko założony
no nic...leżeć mam i nic nie robić prze kilka dni.....zobaczymy....także nawet kurzu ścirac nie mogę i pozycji półsiedzącej też nie...buuuu

Pajka - Ty nie świruj z tym detektorem...rozumiem, żebyś miała klopoty z sercem, albo wcześniej w ciąży czy Ty czy Sebastian...daj spokój Dziewczyno, wyluzuj i ciesz się dzidziusiem

Ollena
a czemu Wy nie rozważycie poważnie powrotu ? dla mnie Ty się dusisz i tylko wpadasz w stany depresyjne i ani szkoła ani kolejne dziecię nie pomoże na dłuższą metę
ja rozumiem :praca, pieniądze itp ale jakiś komfort psychiczny i zdrowy związek jest ważniejsze....a jak już, to może gdzie indziej, bo może klimat totalnie Ci nie leży ?

a A. dziś robi schab w sosie chrzanowym z purre i surówką z czerwonej kapusty wg przepisu, który znalazłam na strychu:tak:
ciekawa jestem, jak mu wyjdzie, ale widzę, jak się ekscytuje :rofl2: a Lili mu pomaga.....fajnie na nich patrzeć

reklama
hmm ale pajkaa ma problemy z sercem i do tego brała beta blokery... ja rozumiem że chce być spokojna
ja na tej samej zasadzie używałam monitora oddechu, a i tak sprawdzałam czy młody oddycha...

Do góry