reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

reklama
ja dziś o 18 mam wizytę - ciekawe, czy da się na USG namówić... Bo ona ma USG w gabinecie, ale słabe i mówi, że głównie służy do sprawdzania i mierzenia maluszka dopóki nie można usłyszeć serduszka aparatem... Ale powiem, że się martwię, że ona może mała jest, i żeby mi ją chociaż zmierzyła i zobaczyła czy jest już główką do dołu, bo takie mam wrażenie...

sweety - szkoda, że młody zakatarzony... Oby wyzdrowiał i Ciebie nie zaraził!

Fioletowa - tulę :*

Witam się

Sweety dzięki bardzo robiłam go wlasnie wczoraj , ale byl slabo przyprawiony... dlatego pytam jak Ty robiłaś :) zamierzam go zrobić jak znajomi przyjdą w niedzielę, do tego sałatkę grecką i pieczone ziemniaki:)muszę jeszcze jakiś deser wymyśleć:) zdrówka dla Piotrka my z katarem walczymy 4 dzień...

Fiolecik co się dzieje slońce??

IiM jak tam u Ciebie??? Meliska piękny torcik miala :) taki apetyczny :-D

Rysica no Ty masz jeszcze czas mala moze się przekręcac jeszcze:):) wiem jak mój szkrab robił mnie w konia :-D trzymam kciuki za wizytę:)

hej
ja też na posterunku, ale mam tak smętny humor że szok... to nie będę wam tu marudzić...

Co się dzieje? Komu masz marudzić jak nie nam?

Pajkaa - a może na deser upieczesz ciasto marchewkowe? Pyszne, a szybko się robi.

Rysica - a widziałaś Bebetto Torino? http://allegro.pl/wozek-bebetto-torino-3w1-nowosc-2012-super-gratisy-i2117388385.html

Malutka może się jeszcze kilka razy przekręcić. Paweł w ciągu ostatnich dwóch miesięcy już 3 razy zmieniał ułożenie, ale od 3 tygodni jest główką w dół.
Dzisiaj rano Piotrek miał ubaw, jak mi się cały brzuch ruszał, jak młody dokazywał.:-)

Ostatnia edycja:
Sweety - widziałam, ale jakiś taki dłuższy mi się wydał... Bardziej mi się podoba Solaris :)
Ale jeszcze za miesiąc ten sam sklep ma mieć TAKO, więc czekam z niecierpliwością, wtedy będę miała dwa wózki obok siebie, i wtedy wybiorę :)

Pajkaa - wiem :) PRzez ostatnie kilka dni się chyba kilka razy przekręciła, bo raz mnie kopała w pęcherz i w ogóle miałam wrażenie, że mnie kopie ewidentnie w pochwę :baffled::-D a dziś znów w pępek mnie kopała... Ale mi głównie o wymiary chodzi, czy dalej jest mniejsza niż OM i ile, bo mam nadzieję, że równo rośnie, a ona w 12 tc była prawie taka jaka powinna być według OM a w 20 tc już była o tydzień mniejsza.....

Wydaje mi się, po prezentacji na youtube. że torino ma lepsze koła i amortyzację. Ale jeszcze dzisiaj wieczorem skonsultuję z M i zdecydujemy.

Paweł dzisiaj boks trenuje:-)

Ostatnia edycja:
ech no nic konkretnego się nie dzieje
mam jakąś taką rezygnację w nastroju [nie wiem jak to opisać, bo nie chodzi o to że się przestaniemy starać] - czuję się jakby "starania" były jakimś ostatecznym stanem, ciąża to jakaś taka absolutna abstrakcja.. nie wiem pewnie przedwiośnie też do tego dochodzi, wczoraj było w miarę ładnie, a dziś szarówa za oknem i tak mnie to wszystko dołuje... chciałabym żeby już było po cyklu, żebym mogła zrobić badania i coś dalej działać, bo teraz to takie zawieszenie w niczym...

Czas szybko płynie...nie jesteś w zawieszeniu, tylko w trakcie cyklu...wszystko przed Tobą, nie smutaj;-).

Idę robić obiad...dzisiaj polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-śmietanowym i do tego razowy makaron.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Wam,
Ja dzis gotuje, sprzatam i w sumie to dopiero siadlam.

Wczoraj bardzo poklocilam sie z mm, bo o czymkolwiek chce z nim porozmawiac, cokolwiek mi lezy na sercu, jego kazdy blad on kwituje 'to wezmy rozwod, po co sie meczyc, to wszystko do tego zmierza...' Poza tym ciagle mowi ze slub cywilny to nie slub i on czuje, ze nie ma zony i ma kaprys zeby wziac kosielny, tak poprostu, bo ma kaprys! Szkoda gadac, wygarnelam mu duzo rzeczy, poryczalam sie a on poszedl spac. A dzis oczywiscie wszystko w zart obraca, rece opadaja ale nie zostawie tego tak.

Rysia trzymam kciuki zeby zrobila Ci usg. Moje przekrecilo sie ok 24tyg i tak juz trwa wiec mam nadzieje, ze sie nie przekreci juz:-) moja ginka w PL stwierdzila, ze jest nisko i wyglada na to, ze juz sie nie nie przekreci. No i na kazdej wizycie u poloznej sie to potwierdza.
A mlode tez sie tlucze u mnie na samym dole, mam wrazenie ze caly dol mi drga ;) ostatnio tak mnie kopie ze az boli i to coraz czesciej... z Patrykiem tak nie bylo ale moze dlatego ze wtedy mialam na brzuchu wiecej tluszczu;)

Sweety same pysznosci dzis masz! ja mam pulepty w sosie i ogorkowa:) Bebetto Torino fajny ale zeby kolor byl inny!

Fioletowa glowa do gory! Trzymam mocno za Ciebie kciuki, uda sie i bedziesz miala wielka nagrode za ten czas!

Ja czuje, ze sie dusze w tym domu, kazdy dzien taki sam, czekam na porod, pozniej na PL a pozniej znowu wszystko wroci do normy i plakac mi sie chce...czuje, ze wraz z porodem skonczy sie to cale oczekiwanie i zycie bedzie jeszcze bardziej beznajdziejne....
Mam dola jakiegos ostatnio, mm jeszcze doklada, gowniarz jeden i mam dosc wszystkiego..

Moje dziecko tez zasmarkane i kaszle, ale do przedszkola idzie bo w domu mu szajba odbija. Byle tylko panie mu tam nos wycieraly a one zazwyczaj maja gdzies i on chodzi z gilami na pol twarzy :/
Ja tez mam katar :(

Ostatnia edycja:
Do góry