reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

-Paulina- czemu masz dezynfekowac rece?:szok: Nie bardzo to rozumiem... U nas w domu jest 5 kotow, tony futra (3 sa dlugowlose) i jedyne co, to HV zwrocila uwage ze lepiej by bylo zeby koty w wozku nie spaly, ze moze im tam folie wlozyc to je zniecheci. Blad w mysleniu bo Miyuki kocha spac na reklamowkach, ale mniejsza o to. Dosc ze jesli chodzi o higiene, to zadnych zastrzezen nie mieli, a z kolei ja wiem, ze nadmiernie sterylne warunki to prosta droga do alergii. Dziecko powinno miec kontakt z bakcylami i jakims brudkiem bo wtedy organizm ma realnych wrogow do zwalczania i nie szuka sobie problemow. No, chyba ze masz jakas infekcje, ktora moglaby dziecku zagrazac, ale jesli przechodzilas toxo i rozyczke "kiedystam", to problemu nie ma zandego.
Aga-pik, badania kosztuja jak cholera. Po pierwszym poronieniu, w PL jeszcze robilam na wlasna reke kilka badan i tez mnie smignelo po kieszeni. Tarczyce i hormony zrobilam przed ciaza, ale wirusowki i antyciala po poronieniu bo chcialam poznac przyczyne. Miedzy innymi toxo wlasnie bo mi tesciowa pojechala z tekstem ze to przez koty i ze mowila zebym "wywalila koty". Debilizm gleboki w porywach do skrajnego bo wbrew obiegowej opinii (niestety powielanej przez niektorych lekarzy) koty w szeregu zrodel zakazenia oocystami plasuja sie dosc daleko. Nadmienie ze u mnie toxo ujemna, czyli musza nadal uwazac.

reklama
Moze poprostu maja fiola na punkcie higieny :) Nie wiem... Rozyczki nie przechodzilam nigdy... Co do kotow... teraz nie mam, ale jak urodzilam corke to dwa byly w domu. I ciezko je bylo z wozka wygonic. Uwielbialy tam spac :)
Tez uwazam ze przesadna higiena nie jest dobrym rozwiazaniem. Dobrze ze z malenstwem w porzadku. Mialam dzisiaj usg. Ale tanczylo :)

Swietny widok, no nie? Nasze koty testowaly kazdy mebel dla dziecka. fotelik samochodowy, lezaczek, lozeczko, wozek... W lozeczku po prostu rozlozylam na poscieli duzy recznik, zeby nie sialy klakow w posciel, teraz Tysiek namietnie sypia z Karolem i nie mam zamiaru mu przeszkadzac - skoro lubi byc kopany, tarmoszony i szarpany, to jego wybor. W efekcie bywa tak:

Maly ma kontakt z kotami od poczatku, jeszcze zanim sie urodzil slyszal jak mrucza mi na kolanach. Teraz jak je widzi, probuje za nimi isc - stymuluja jego ruch, percepcje...

Dziewczyny dziś odebrałam wyniki : toksoplazmoza IgG < 0.130, IgM ujemny,CMV ujemny.Co to oznacza szczególnie IgG <0.130?

Po mojemu przechodzilas i masz to z glowy. Masz przeciewciala, czyli jest to sytuacja najbardziej komfortowa z mozliwych.
Lubie koty. W zasadzie w ogole lubie zwierzeta.:-)

Witam wszystkie mamusie ciężarówki !!!! Jak to pięknie brzmi....Od kilku dni się domyślałam a wczoraj się upewniłam że znów jestem w ciąży.....z moich obliczeń:-) wynika że to 6 tydzień. Zaraz idę do lek i ciekawe co się dowiem. Mam już synka Mateuszka który właśnie skończył 21 m-cy a pod koniec października skończy 2 latka. Szczerze mówiąc nie mieliśmy w planie teraz drugiego maleństwa, owszem w dalszych planach taaaak, ale może wtedy gdy Mati będzie już mówił (będzie z nim lepszy kontakt)....no ale natura chciała inaczej.......Jak każda kobieta mam milion obaw.....przed Mateuszem byłam 3 razy w ciąży i 3 razy poroniłam, 4 ciąża okazała się szczęśliwa (dzięki prawidłowo ustawionym lekom) mam nadzieję drogie mamusie że będziemy w stałym kontakcie i serdecznie was wszytkie pozdrawiam

Bardzo dobry przypadek, gratuluje! Zobacz! Mateuszek bedzie dosc maly kiedy urodzi sie dzidzia, dzieci beda mialy ze soba lepszy kontakt w dziecinstwie. Poza tym nim dzidzia sie urodzi, synek sie podciagnie w mowie - to przeciez prawie 8 miesiecy. Dobrze jest, tylko teraz do gina i pewnie znow leki.

madzikd witamy kolejną mamusię....jest nas coraz więcej:tak:
kłaczek dzięki jestem juz spokojniejsza,w piątek idę na wizytę mam nadzieje że wszystko będzie ok.

Dziewczyny jak u was jest z piciem kawy?W pierwszej ciąży całkiem odstawiłam kawę,przestała mi smakować.Teraz przeciwnie,rano często mam ochotę,nie ukrywam że nie mogę się powstrzymać i pije czasem kubek słabej kawy rozpuszczalnej z jednej łyżeczki(ok 2-3 razy w tygodniu)Mam z tego powodu straszne wyrzuty sumienia:-(

reklama
Do góry