tami_dj
mama Błażeja i Michała
Ja kupiłam taki kubek od miesiąca 4+, na razie mały się nim bawi ale wkłada do buzi i się cieszy jak mu się uda trafić, tak samo z łyżeczką na razie do zabawy a po czwartym miesiącu próbujemy:-):-)A jak jest z niekapkami z dolną granicą wieku? Kiedy powinno się zaczynać?
Byliśmy dzisiaj u pani dermatolog do kontroli, bo co jakiś czas wraca wysypka na buzi pomimo stosowania Zyrtecu i zmiany mleka, ale na razie nic innego oprócz pielęgnacji nie można zrobić, bo jeszcze za mały. Trochę się martwię, bo w sumie mały ale jak go swędzi to potrafi rozdrapać a potem będą blizny, ale mam się nie martwić na zapas jak powiedziała:--(. Od razu byłam w pracy pozałatwiać te dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego i wychowawczy, żeby nie jeździć 2 razy. Kierownik ok, ale Pani w kadrach zadała mi pytanie, czy sobie zdaję sprawę z tego, że ciężko wrócić i wdrożyć się do pracy po tak długi okresie przerwy jakim jest wychowawczy? Rozbroiła mnie i zapytałam czy to oznacza, że nie będę miała gdzie wracać? Na co ona, że oczywiście ona nie to miała na myśli, ale powinnam sobie wszytko przemyśleć. Ciekawe o co jej chodziło ? Dziwna kobieta, ale trudno decyzja podjęta będę mamą 24h na dobę.
Ostatnia edycja: