reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

A jak jest z niekapkami z dolną granicą wieku? Kiedy powinno się zaczynać?
Ja kupiłam taki kubek od miesiąca 4+, na razie mały się nim bawi ale wkłada do buzi i się cieszy jak mu się uda trafić, tak samo z łyżeczką na razie do zabawy a po czwartym miesiącu próbujemy:-):-)

Byliśmy dzisiaj u pani dermatolog do kontroli, bo co jakiś czas wraca wysypka na buzi pomimo stosowania Zyrtecu i zmiany mleka, ale na razie nic innego oprócz pielęgnacji nie można zrobić, bo jeszcze za mały. Trochę się martwię, bo w sumie mały ale jak go swędzi to potrafi rozdrapać a potem będą blizny, ale mam się nie martwić na zapas jak powiedziała:-:)-(. Od razu byłam w pracy pozałatwiać te dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego i wychowawczy, żeby nie jeździć 2 razy. Kierownik ok, ale Pani w kadrach zadała mi pytanie, czy sobie zdaję sprawę z tego, że ciężko wrócić i wdrożyć się do pracy po tak długi okresie przerwy jakim jest wychowawczy?:szok: Rozbroiła mnie i zapytałam czy to oznacza, że nie będę miała gdzie wracać? :eek::eek:Na co ona, że oczywiście ona nie to miała na myśli, ale powinnam sobie wszytko przemyśleć. Ciekawe o co jej chodziło ? Dziwna kobieta, ale trudno decyzja podjęta będę mamą 24h na dobę.:tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam taki kubek od miesiąca 4+, na razie mały się nim bawi ale wkłada do buzi i się cieszy jak mu się uda trafić, tak samo z łyżeczką na razie do zabawy a po czwartym miesiącu próbujemy:-):-)
Masz jakiś link do takiego kubaska? Sama bym kupiła taki od 4 miesięcy, bo to mogłabym już pokazać Miśce :-p wiem, że jeszcze miesiąc, ale kubek nie ucieknie :-)

Od razu byłam w pracy pozałatwiać te dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego i wychowawczy, żeby nie jeździć 2 razy.
No a jak to jest z dodatkowymi dwoma tygodniami macierzyńskiego? Też płatny 100%?

Witam.

Zuzia rzuca taką dużą, stojącą nad nią zabawką :baffled: Bierze za nogi i rzuca do góry i zabawka spada na podłoge.

tez mamy kubeczek z tej firmy ale z twardym ustnikiem,i Maciusiowi za duzo lecialo z niego wiec go wyrzucal. a z Nuka super pije, ma silikonowy ustnik ale bardzo stabilny i mocny nie jak smokw butelce. jeszcze troche i przejdziemy na typowy niekapek z twardym ale w dalszym ciagu z Nuka

reklama
Dzięki za linki. Do Tommee Tippee mam zaufanie, bo super sprawdziły nam się butle tej firmy. Marika chętnie pije, a kształt brodawki nie zaburza jej mechanizmu ssania z piersi. Mam nadzieję że na rzecz kubka też nie odrzuci cycusia, bo teraz jest tak, że jak wypije z butli to i tak chce jeszcze cycy

A na dobranoc dorzucę jeszcze kilka fotek :)

Do góry