reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Aneczka super, że już po przeprowadzce. Trzymam kciuki oby się Wam dobrze mieszkało, a córa na pewno się zaklimatyzuje.
U mnie też sucho i póki co może tak zostać :)
W ogóle wczoraj rano złapał mnie taki skurcz w prawy pośladek, że jeszcze wieczorem ledwo chodziłam ;p (Łydki to i słyszałam, ale tyłek??)
Ja wczoraj na obiad narobiłam naleśników z szynką, cebulką papryką i serem z sosem czosnkowym (pyszne), ale cały dzień mnie potem suszyło :)
Ma może któraś z Was przepis na ciasto marchewkowe? Chętnie bym zrobiła

reklama
Pauletta - maxi paki , wg mnie cena niezła , bo normalnie kosztują od 49 do nawet 54 zł w realu , ale pewnie tak jak piszesz jeszcze nie raz będą w promocji :tak:

A my się właśnie wybieramy po komodę , na ubranka dzidzi i oczywiście do farmy :-)
Po pieluchy , chusteczki i emolienty , a może coś jeszcze upatrzę :) Ostatnio kupiłam jelpa za 10.90 zamiast 46.00 ale dupa ze mnie bo kupiłam 1 i Lovelle z 23.00 na 10 .00

Ja już się relaksuję bo mój syneczek zasnął.Jakoś dziś padł zmęczony.
Kurcze fajnie że ma kolegę syna sąsiadki ale no ten ich mały jest straszny jak przychodzimy do nich to Kamil żadnej zabawki nie może dotknąć bo on zaraz płacze że to jego i mu z rąk wyrywa no tragedia jakaś.A u Nas jak są bez problemu się bawią bo mój Kamil nie jest taki chytry ale zauważyłam że już też czasem tak się zachowuje w stosunku do niego:baffled:

Anneczka - powodzenia i niech wam sie dobrze mieszka :) to duża zmiana, ale do przejscia :)

Mamuuśka - mnie łapie skurcz w udo z tyło w prawej nodze, wiec wcale sie nie dziwie że Ciebie akurat w posladek :) musisz tylko znaleźc pozycje jak rozciagac mieśnie, bo z łydkami to jest najłatwiej, a tu inaczej masz :)
a ja naleśniczki z szynka i serem żółtym lubie :) mniam mniam :)

Cześć dziewczyny :),

Biegałam dzisiaj jak kot z pęcherzem. Postanowiłam kupić Małej buty w końcu, bo coraz więcej tupta za rączkę. Masakra! Jak już jakieś ładne wyhaczyłam, to rozmiaru nie było, jak rozmiar był, to nie bardzo leżały. Obłęd. Spociłam się, styrałam, a butów brak. Muszę się, coś czuję, w stalowe nerwy uzbroić.

oregano nam rozmiar 2 starczył na bardzo długo. Mania szczupak i w dwójkach do 6 miesiąca chodziła, tak więc wszystko zależy od dziecia, ale myślę, że możecie spokojnie te 4 paczki kupić, nie zmarnują się.

Mamuśka88 o masz, skurcz w pośladku?! Aaaaa:szok:, padłabym:-D Na szczęście mnie tylko w łydki łapią, a i to paskudne.
Zapodasz przepis na te naleśniczki:-)? Proszę:blink:

Aneczka dobrego mieszkania na swoim:tak:!

Baśka mnie takie nieprzyjemne sytuacje między dzieciakami strasznie frustrują. Boję się cały czas, że Mania się nauczy od innych zbójów różnych negatywnych zachowań...Ostatnio na placu podszedł do nie chłopiec i normalnie bez niczego, żadnego pretekstu przylał na odlew w głowę. Mnie zamurowało, nie wiedziałam jak się zachować, Mała w ryk i oczywiście nici z dalszej zabawy. To samo dzisiaj w Deichmanie, na chwilkę się odwróciłam, a jakaś dziewczynka, koło 2 latek podeszła do niej i bach w twarz :szok:. Obawiam, że z czasem sama zacznie się tak zachowywać. Myślę, że kluczowe jest jak się zachowa rodzic w takiej sytuacji. Najgorsze to olewactwo, jakieś burknięcie "nie wolno tak", albo coś równie mało sensownego.

Aia no niestety dzieci szybko "łapią" te negatywne zachowania ;/
Naleśniczki robię jak zwykle "na oko" :) a jeśli chodzi o farsz do podsmażam pokrojoną szyneczkę i paprykę. Do tego dodaję podduszoną wcześniej cebulę. Po zmieszaniu składników dodaję żółty ser. Nadziewam naleśniki farszem i zwijam w rulony. Polewam sosem czosnkowym (śmietana18% + jogurt naturalny lub majonez, czosnek, torszkę pieprzu i troszkę cukru). Niestety rzadko robię coś z przepisów, więc proporcje oceniam podczas gotowania :)
oregano dzięki za przepis. Zrobiłam z tego Proste Potrawy: Ciasto marchewkowe ale następnym razem zrobię z Twojego:)

reklama
Aia a co bys zrobila gdyby to Twoja mala podeszla do jakiegos dzieciaczka i go "pacnela"?
Przerabialam ostatnio ten problem i naprawde nie wiedzialam jak mam sie juz zachowywac. Filip z dnia na dzien zaczal bic dzieci, takie wlasnie pacniecie, zupelnie bez powodu, w sklepie, na placu zabaw, wszedzie. I uwierz mi, ze probowalam mu tlumaczyc, ze to nie ladnie, ze nie wolno, dostal "kare", w pewnym momencie stwierdzilam, ze nie bede z nim nigdzie chodzila bo mi wstyd, nie wyniosl tego z domu bo nigdy go nie uderzylismy. Trwalo to okolo 4 tygodni i przeszlo zupelnie niespodziewanie jak sie pojawilo, teraz chodzi i robi wszystkim dzieciom cacy cacy :)

Okazalo sie ze byla to najprawdopodobniej reakcja na zmiane wychowawcy i grupy w przedszkolu. Wychowanie dzieci jest naprawde ciezka praca i nie zawsze wszystko idzie po naszej mysli, nawet taki dwulatek moze sie buntowac i pokazac swoj charakterek (bunt dwulatka). A my jako rodzice bedziemy oczywiscie starali sie go jak najlepiej wychowac, ale wszystko wymaga czasu.

Do góry