reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

O jaka cisza....
hej ciezaroweczki i mamusie:-)

mam pytanie - gdzie nasz topic przeniosa jak bedzie styczen??

u nas dalej ladnie bez zmian:) nocka praktycznie przespana, musimy sie wlasnie dojsc z odbijaniem
bo jak jest pozadne odbita to zasypia pieknie na 4h ale potrafi nawet 20 razy odbic lol
pocichutku slysze take 'pfff z gracja ' hehe
takze wczroaj poszlysmy spac o 23.30, o 3.30 budzilam Mloda na jedzenie, wychlipala 3cyce - bek bek bek i od 4 do 6.30 znowu spala :D tfu tfu nie chce zapeszac

jakies objawy ciezaroweczki?:-D

reklama
Witam się i ja;-)
Koriander, Aia super, że już w domkach jesteście:-) czekamy na zdjęcia maluszków:tak:
tiluchna tfu, tfu niech malutka nadal ładnie przesypia;-)
Ja mam do Ws pytanie Staś jutro kończy 3 tygodnie, jest cały czas na cycu, ale 2 razy dziennie odciągam pokarm bo mi się ulewa:-) i odciągam mu 80-90 ml nie za mało jak na 3 tyg?? Czy już mam 100ml odciągać?? Czy więcej?? Odnośnie smoczków to ja się nie chcę wypowiadać bo doświadczenia nie mam , ale ja kupiłam z lovi od 0-3 miesięcy dynamiczne, fajnie wygląda i młody go załapał ale nie lubi smoczka i po 5 minutach wypluwa :-)

koriander, Aia super, że już w domu!
Aia nie ma za co :)
Tiluchna oby Mała dalej tak ładnie spała :)
ananaska oj odsapnij trochę... No a ja też właśnie mam wrażenie, że czuję Młodego nisko, choć brzuch mam wysoko, więc może sobie zaszczepiam tylko :-):-):-)

WITAM DZIEWCZYNY

Trochę mnie nie było, ale ja z pomorskiego to pewnie widziałyście co się u nas działo, dwa dni wyjęte z życiorysu, najważniejsze że dalej w dwupaku, bo dziękuję za poród w domu, bo ani zasięgu w komórkach, ani dojazdu (droga krajowa zablokowana na amen), bez prądu, bez kontaktu ze światem. Mąż w piątek odebrał synka z przedszkola i wracał do domu 3godziny a miał do przejechania 6km. Co ja wtedy przeżyłam, a przez dwie godziny miałam z nimi łączność komórkową a później już zasięg zginął. Czekałam na nich w ciemnym oknie, no masakra, auta w rowach, ciężarówki, nawet 3 odśnieżarki. Nigdy więcej.
Dzisiaj w nocy naprawili prąd, wrócił zasięg, a dzisiaj nawet udało im się telefony stacjonarne naprawić, bardzo szybko i tak i tak się z tym uporali.

Jutro muszę się jeszcze wydostać na kTG, bo u nas tyle śniegu że mąż za kierownicą, ale jutro muszę, a on musi do pracy.

dziewczyny jak ja puchnę RATUNKU!!!! nogi, palce od nóg, stopy, twarz a dzisiaj po nocy całe oko. Teraz twarz trochę puściła, ale nogi nic :-(.

Dziewczyny uwielbiam czytać o tych Waszych szkrabach, trzymam kciuki za nocne wstawania

Cosiek - ojejku!!! jaka masakra!!!
ja tyle tylko co w tv widzialam ale na prawde dobrze ze nie zaczelas rodzic!!

a co do puchniecia - tule bardzo mocno bo mnie tez na koncowce wzielo samej i mialam nogi popuchniete i twarz i w ogole ehhh...

zaraz zniknie kochana!

Mamuska
- ja brzuszek mialam do samego konca bardzo wysoko a... pani gin na wizycie powiedziala mi ze juz macica super nisko wiec:sorry2: brzuszek swoje a macica i tak sie obniza
nie zawsze widac golym okiem to obnizanie:tak:;-)

Ag-KrK - ja z odciaganiem nie pomoge bo mam tak pokarmu akurat, piersi miekkie, Mloda sie najada ale nic samo nie cieknie..
nie wiem czy to jeszcze przede mna czy nie.. ale jak dzisiaj byla polozna i mi sprawdzala piersi to mowi ze sa pelne mleka i mam sie niczym nie przejmowac:tak:

w ogole tez czujecie takie naplywy przed samym karmieniem???
np, teraz siedze, pisze i wiem ze lada moment Mloda sie obudzi i czuje takie prady w piersiach jakby mleczko sie podgrzewalo bo zaraz bedzie szamanko hehe
mlesio na zawolanie:-D

dzisiaj mielismy pierwsza prawdziwa kapiel
jezuuu jak Mlodej sie podobalo!!! taki relaks na jej buzce, plywala sobie, na pleckach na brzusiu, ciepla woda obmywala cialko
a pozniej jak wyjelam krzyk jak jasna cholebcia! wyjeli niedobrzy z takiego ciepelka ;-)
szybko trzeba bylo opatulic i cyca dac bo normalnie koncert nieziemski:-D

cosiek, to bylas troche w strachu. U mnie tez nogi i rece spuchniete, i kurcze lydek do tego. Wczoraj kumpela zobaczyla i mowi ze po cc miala 2x tak spucniete. Tragedia, ja juz nie moge zacisnac piesci i wlozyc kapci... jeszcze tylko kilka dni

Mamaktosia trzymam kciuki :-D kolejna rodzi :-D
U mnie w nocy ból jak na miesiączkę. Dziś termin... Już bym chciała żeby mały zechciał wyjść bo już się denerwuję czy u niego wszystko ok.

reklama
NO ładnie! Mamaktosia trzymam kciuki! Oby maleństwo było już z Tobą! ;-) a masz za swoje:-p w weekend się nie oszczędzałaś :-)
Melduję, że małemu odpadł pępol! Lepiej późno niż wcale :-D:tak: Tiluchna dzięki za rady, co do kąpieli to Staś też bardzo lubi pełem relaks dokładnie jest, ja się śmieję, że tak jak człowiek na wakacjach wtenczas wygląda ;-) Zjem śniadanie i ruszam na jakieś zakupy gwiazdkowe bo nic nie mamy:baffled::szok: aa i mleko odciągnę ;-)

Do góry