reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

I ja sie witam z mdlosciami haha :-)
Senna i ziewajaca bo najmlodsze zabkuje i do tego dolozyc jeszcze moje nocne pielgrzymki na siku :). Podbrzusze tez pobolewa i pachwiny, ale tez odbieram to za dobry objaw.
Magda gratuluje pierwszego pawika, ja swojego tez juz zaliczylam. W kazdej ciazy mnie nie omijaly, zobacyzmy ajk czesto bedzie w tej :).

I wcinam tosty, ale bez niczego, aby mdlosciom sie nie dac :).

reklama
Nonek ja bym też tylko zupy jadła jarzynowe wszelkiego rodzaju:sorry:
No i mam etap na sezamki i płatki czekoladowe na sucho,a jeszcze tosty z dżemem na kolacje planuję:tak:
Witaminka oj współczuje Ci ząbkowania u dzieciaczka ale mój nawet dobrze znosił nie płakał tylko raz pamiętam miał strasznie wysoką temperaturę i pojechaliśmy z nim do przychodni i lekarka skierowała nas do szpitala bo stwierdziła że ma zapalenie oskrzeli z tego się zdziwiliśmy bo nie kaszlał,niemiał katarku.Tam go na izbie zbadali i wypisała czopki,syropki i do domu dziecko zdrowe tylko gorączkował z zabków.Też miał wtedy ok.5miesięcy.
Mnie tak boli brzuch jakbym zaraz miała @ dostać i to tak dosyć mocno:eek:

Ostatnia edycja:
Czesc kobiety.

Gratuluje pierwszych pawikow. U mnie zadnych objawow, czasm nawet zapominam ,ze niby jestem w ciazy. Pisze niby bo poza dwoma testami ( dzis kolejny) nic i nikt mi nie potwierdzil i na dlugo tak jeszcze pozostanie. W poprzedniej ciazy rzygalam rowniutko do 12 tygodnia ,ale przez co na poczatku tak schudlam ,ze na koniec ciazy milam na plusie 5 kg.

Witaminka - kobieto ,co za codowna rodzina. Tyle was. JAak fajnie. Ile lat maja twoje dzieci ,szczegolnie najmlodszy jesli wlasnie zaczyna zabkowac? Szczeze podziwiam.

kiciakim ,ananaska - ja tez ma dziwne sny. Nie jakies mocno szalone ,ale takie realistyczne.
Nonek- wstret do zapachu ladowki to jak najbardziej objaw. Tez tak mialam , i wiecznie meza pyalam ,czy aby napewno nic sie tam nie psuje.

Basia28 oj to zabkowanie... synus tez tak nie placze, on wogole nie jest placzliwy, ale podwyzszona temperatura i niespokojny. I wzielismy go do nas do lozka i budzil sie co chwile, a my razem z nim, a teraz sobie odsypia :-). Mamy zel i smarujemy. Moj najstarszy na poczatku najgorzej znosil zabkowanie, a potem bylo lepiej, a u drugiego zeby wychodzily jeden za drugim, ale znosil to wszystko na spokojnie. A teraz najmlodszy, trzeba przez to jakos przejsc :tak:.
Tak, tosty z dzemem to i u mnie teraz czesto :).
A jak bol brzucha to wez cos rozkurczowego

Winki80 dziekuje za mile slowa :). U nas dzieci rok po roku, najstarszy ma 2,5 roku, drugi 1,5, a najmlodszy prawie 5 miesiecy :). I teraz nam sie niepodzianka trafila :).

Ide, bo mi dzieci dom rozniosa. Najmlodszy spi w najlepsze, starszaki szaleja i nic go nie rusza :).

Ostatnia edycja:
No drogie panie gratuluje pawikow , chętnie oddam swoje bo od 2 dni nic jeść nie moge , ani pić , wymiotuje w zasadzie prawie Non stop czuje sie jak po 2 tyg grypy zoladkowej... Jestem wymierzona i nie bardzo mam sile , więc będę wpadła do was z doskoku ;-) pozdrawiam cieplutko zdrowka dla mamus i dziesiątek

Ja mam takie kłocia od wczoraj z dwóch stron . I tak jakby mi promieniowało. Mama mówi, że to normalne, że macica się rozciąga i dlatego;)

No to Kochane napiszę Wam czego się dowiedziałam od Pani Doktor. Baj de łej - świetna babka, bardzo konkretna, ciepła, widać że ma duże doświadczenie i wiedzę, zadbana, no i... nic nie wzięła za wizytę!!! A powinna kasować 250 zł (świetny, nowiusieńki sprzęt!)!
Powiedziała że martwić się mogę jedynie mocnymi bólami takimi jak na miesiączkę i plamieniem lub krwawieniem. Reszta jest zupełnie normalna - kłucia, ciągnięcia i inne takie ;) Kłucia po bokach mogą oznaczać wydzielanie się hormonów z jajników (tak przynajmniej mówi moja mama). Z kolei mdłości to jak najbardziej dobry znak - pani doktor mocno się ucieszyła jak o nich usłyszała. Oczywiście dodała z uśmiechem na twarzy że są nieprzyjemne ale trzeba je jakoś przetrwać.

Za jakąś godzinkę (czyli pewnie ze dwie...) M. kończy pracę (wrócił do pracy po badaniach niestety) i jedziemy do mieszkanka coś tam ogarniać no i pokazać moim rodzicom zdjęcia Robaczka :)
Ale jestem szczęśliwa :)
Zastanawiam się czy podzielić się tym szczęściem z większym gronem znajomych czy może jeszcze poczekać te 4 tygodnie?

Za ok miesiąc mam kolejną wizytę, w przyszłym tygodniu będę robiła badania i z wynikami udam się do pani doktor (chyba że coś będzie nie tak z wynikami to wizytę będę miała natychmiastowo po wynikach). Teściowa będzie w stałym kontakcie z ginką także jestem pod stałą opieką, czuję się bezpiecznie :)

Ach... zdrzemnę się trochę :)

reklama
Do góry