reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

KORALIKOWA ja rodziłam 14 listopada, ale jak wychodziłam ze szpitala to śnieg już leżał, teraz pogoda nas oszczędza.

Torba jest czarna :cool2:, a za pierwszym razem pakowałam się w panice, bo zaczęły mi się skurcze 3 listopada, przeczyściło mnie i już prawie rodziłam :cool2:, potem chciałam to doprowadzić do jakiegoś ładu i poukładałam, teraz dokupiłam rożek, pozamieniałam kilka ciuszków, dołożyłam nowe koszule nocne dla mnie, dołożyłam coś dla mnie do picia i do jedzenia, kosmetyki, ajjj jeszcze zapomniałam o szczoteczce do zębów i jeszcze wyprałam biały sweterek więc widzicie ciągle coś z tą torbą, w siatce mam ręcznik, koszule do porodu, szlafrok, kilka cukierków owocowych, wodę do picia, klapki, takie rzeczy na szybko. W torbie na wierzchu w siateczce mam pierwsze ubranko, czapeczkę, pampersa, rożek i kocyk

reklama
mamaktosia powodzenia!!!
mb no my w sypialni mamy dużą szafę, więc mieści się tylko kołyska :p
Ewa, Koralikowa suwczki ruszyły;D
cosiek ja śpię "w kratkę"- jedna noc ok, druga porażka ;)
Magda nie łam się, ja mam na 23.12 termin ;D jak coś to dawaj rodzić na inflancką to chociaż razem poleżymy :-)
Awunia haha a to wybacz, bo zrozumiałam, że Ty myślisz, ze o wadze gadamy ;D (ale zakreciłam:zawstydzona/y:)
malutka ja też też ciąglę piję i sikam, czuję się jakbym ciągle kaca miała.
Koralikowa tak ja poproszę o babeczkę, w zamian dam kawałek piernika :p (nie wiem, czy pisałam, ale robiłam wg przepisu mb, naprawdę chwila moment i w smaku dobry :) )
a co do pakowania to bierzecie ze sobą na wszelki wypadek laktator?

Mamuska ,Koralikowa ja u was widze dobrze na suwaczkach
awunia dobrez ta waga heheh poczekaj niebawem odliczy sporo kg heheheh i to w jeden dzien!
awunia,cosek a co wy tak te torby przepakowujecie?Mi zostalo wlozyc tylko kosmetyki ale to w ostatnim momencie zrobie.A wychodze w tym co przybede do szpitala bo brzuch nie zniknie w ciagu jednego dnia i w nic innego jak spodnie ciazowe sie na bank nie zmieszcze i pewnie nie tylko ja :-D
Ja dzis wtalam,zjadlam sniadanko wyslalam mlodego do szkoly i zaczelam ogladac ddtvn i padlam :szok: wstalam przed 12...Dzis za oknem szaro i buro wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

MamUśKaaa88 o wadze tez mówiłam, bo Koralikowa pisała mi, że też jest ciekawa, ile waży, ale ma zepsutą wagę:tak: to napisałam że ja bym się cieszyła jakby mi się zepsuła, ale nie doliczała kg;-) nic nie namieszałaś, bo potem temat zszedł na suwaczki:tak: a ja laktator mam wyparzony i przygotowany, ale nie zabieram ze sobą, najwyżej mi ktoś dowiezie:tak:

MAMAKTOSIA
trzymam kciuki!!! Może akurat coś się wyklaruje:tak:

Koralikowa ja bym zjadła babeczkę:-)

Baśka_28 taki naleśnik też by się przydał:-) jej...robicie mi ochotę na coś na słodko;-)

vici oj, oby tak właśnie odliczała:-D jak dla mnie to mi może z 10 kg od razu odliczyć:-D co do ubrania na wyjście, to mam taki sam plan:tak:

reklama
Do góry