reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

mb89, jakie masy robisz do tortow, bo ja wielki fan wszystkich tlustych , masowych ciast, a jak slysze o jakis tortach czy innych slodkosciach to od razu zaczynam szukac przepisu czegos zeby cos ukrecic i pozniej pozrec, a jeszcze pozniej narzekac na wielorybia wage, cellulit i inne... a tu jeszcze tiluchna kusi chalka z dzemem. :-) a moze wlasnie chalke dzisiaj zakrece z mnoooostwem rodzynek

reklama
Ag - KrK 89 zapakuję w worki próżniowe uprane ciuszki i niech leżą, mam jakąś schizę, że coś się zacznie dziać przed terminem, a torba nie zapakowana, mąż by tego nie ogarnął:-)Ja sobie dziś wypisałam, co zapakuję do szpitala, oczywiście wszelkie uwagi mile widziane:-):
Dokumenty: dowód osobisty, Nip zakładu pracy mój i męża, karta ciąży, wyniki badań(morfologia, mocz, grupa krwi, HBS, WR, ostatnie USG, wszelkie wcześniejsze wypisy ze szpitala w trakcie ciąży), pieniądze na wydatki, drobne na parkomat:-)
Dla mnie: bieżące leki które biorę, witaminy, koszula nocna x 2, koszula do porodu (jakaś sprana, której nie żal wyrzycic), majtki siateczkowe, majtki bawełniane, skarpetki, woda do picia, podkłady poprodowe, duze podpaski, komórka+ładowarka, szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, stanik do karmienia x 2, maść na brodawki, wkładki laktacyjne, kosmetyczka, tonik do twarzy, waciki, szampon, mydło, płyn do hig. int., sztućce, kubek, talerzyk, bluza rozpinana, ręczniki (ciemne, by nie było widać krwi), ręczniki papierowe do osuszania krocza, płyn Tantum Rosa do przemywania krocza, pasta do zebów, szczoteczka, grzebień, poduszka - rogalik, chust, hig., wilgotne chust. zamiast papieru toaletowego, coś słodkiego i lekkiego (biszkopty), gumka do włosów, opaska do włosów:-)
Dla dziecka: pieluchy rozm. 1 (parę sztuk ze sobą ,reszta w samochodzie), chusteczki do pupy, krem do pupy, pajacyki x 4, czapeczki x 2, body x 4, sparpetki x 2, niedrapki x2, kocyk, rożek, ręcznik, mydło dla dzieci do kąpieli, smoczek, ceratka do przewijania, ubranie na wyjście(kombinezon, ciepła czapka wiązana, fotelik samochodowy:-)

Ania_Bydgoszcz jesteś wielka!:-) Musze zaraz sobie to zapisać;-) A te ubranka wszystkie w rozmiarze 56 czy 62 też weźmiesz??Ubranie na wyjście niech będzie przygotowane i mąż weźmie, w szpitalu na nie miejsca nie będzie;-)

mb89, jakie masy robisz do tortow, bo ja wielki fan wszystkich tlustych , masowych ciast, a jak slysze o jakis tortach czy innych slodkosciach to od razu zaczynam szukac przepisu czegos zeby cos ukrecic i pozniej pozrec, a jeszcze pozniej narzekac na wielorybia wage, cellulit i inne... a tu jeszcze tiluchna kusi chalka z dzemem. :-) a moze wlasnie chalke dzisiaj zakrece z mnoooostwem rodzynek

prze różne:) od tych budyniowych, np z kawą, capuccino, adwokatem, na soku z owoców z kawałkami galaretki, po te na kremówce (mój mąż je ubóstwia) z mascarpone i blatem posmarowanym powidłami albo np kremówka ze stopioną czekoladą, wtedy jest taki fajny mus...głowa pełna pomysłów, tylko brak smakoszy co by to wszystko konsumowali w większych ilościach:):tak::tak:

Ag - KrK 89 co do ubranek to mam tak pół na pół z rozmiarówką, bo moja Mała ma strasznie dłuuuuuuuugie nogi i boję się by te 56 nie były za krótkie, więc zapakuję tez i 62:-)ja sobie listę przykleiłam na lodówce i pomału gromadzę wszystko:-)tak z tydzień i myślę, ze to ogarnę hahaha ciekawe czy mi się walizka dopnie:-)ubranko na wyjscie moje i Małej będzie w autku + fotelik i zapas pampków;)

Ostatnia edycja:
Lekarz w pierwszej ciąży kazał mi pić nie za dużo i nie solić. Jassneeeeee myślałam, że pawia puszczę na te niesłone potrawy. Teraz byłam u nie mojego lekarza, bo mi się zwolnienie skończyło i powiedział, żebym spróbowała Cyclo Fort, ale nie wiem czy się zdecydować...kurde zrezygnować ze słodyczy...może to nie taki głupi pomysł:-D

niezapominajka- nie gadaj. To ja zawsze najbardziej narzekam na wagę:p

mamaktosia- kurde tego jest teraz tyle do kupienia, że głowa mała. Tak na prawdę mam wrażenie, że lista jest nigddy nie zamknięta. Szkoda, że budżet ograniczony.

Witam.Ja cały dzień zabiegana.O 12tej wizyta u gina minęła nawet ok.Wszystko dobrze (opisane w odpowiednim wątku).
Dziś zakupiłam sobie 3 pary sweterków,małemu buty i mężowi również i po dwie bluzy.Dzidziusiowi śpiworek do wózka.Mąż mi dziś robi mega niespodziankę wraca do domu właśnie gdzieś na 3 będzie w domku.
Miał być za tydzień ale dziś dogadali się że wracają i w pon pojedzie z powrotem.
Padam z nóg cały dzień latania miałam banki,weterynarz,zakupy spożywcze i te odzieżowe siły mi brak już.

Dobranoc uciekam spać;**

Baśka to miałaś mega aktywny dzien :) ja czekam na mężusia bo do 22 pracuje i jedziemy na kebaba:-)jejciu jak mnie nosi na niego;) mogę zjeść nawet pół buły z kebaba i nadal cukry mam w normie:-)łaskawa ta moja cukrzyca i czasami mogę sobie pofolgować coś niezdrowego na mieście;)jutro kolejne zajęcia w szkole rodzenia także będziemy przyswajać wiedzę:-)a potem zakup nowego materaca, poduszek i jaśków do sypialni - bo jakoś źle nam się śpi ostatnio...każde już wyleżało swoją połowę i czas na wymianę;)

reklama
Baśka to miałaś mega aktywny dzien :) ja czekam na mężusia bo do 22 pracuje i jedziemy na kebaba:-)jejciu jak mnie nosi na niego;) mogę zjeść nawet pół buły z kebaba i nadal cukry mam w normie:-)łaskawa ta moja cukrzyca i czasami mogę sobie pofolgować coś niezdrowego na mieście;)jutro kolejne zajęcia w szkole rodzenia także będziemy przyswajać wiedzę:-)a potem zakup nowego materaca, poduszek i jaśków do sypialni - bo jakoś źle nam się śpi ostatnio...każde już wyleżało swoją połowę i czas na wymianę;)

Wyleżało? Hmm pierwsze słyszę...

Do góry