reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Dziewczyny - a ja mam prośbę do tych co mają stwierdzoną cukrzycę ciążową bo w poradni mam dopiero wizytę 1 października a lekarza za tydzień i już tak prawie miesiąc sobie chodzę z tą cukrzycą wpierdzielając wszystko jak popadnie wyślijcie mi na priv dietę albo tu co mogę jeść ile razy dziennie a czego unikać. No niby oczywiste, że słodyczy ale np. teraz się przeziębiłam i piję herbatę z miodem i cytryną a nie wiem może w ogóle nie wolno mi słodzić.

reklama
hej laseczki ;-)

Pauletta słyszałam że są jakies tabletki, ale to chyba tylko lekarz ci pomoże, czasami jest jakas konkretna przyczyna zatrzymywania się wody w organizmie, moze zleci ci więcej badan na początek? Pamiętam, że w poprzedniej ciązy było tak bosko, bo wiosna, chodziłam w klapkach i sukience, a teraz trzeba się już cieplutko owijać a te ciuchy jakos szybko się kurczą :eek:

polcia zazdroszcze wiejskich przysmaków, ale bym sobie zjadła kaszanki mmmmm:-)

Szyszunia podzielam zdanie, zawsze coś wpadnie w ucho :tak: Ja też poprzednio sporo latałam po warsztatach, wykladach, pamiętam swietny wykład na temat karmienia piersią, który mi bardzo się przydał. Więc korzystać ile się da! :tak:

Ja dziś idę na zastrzyk w zawiązku z przeciwciałami, boli jak cholera z tego co pamiętam, nie lubieeee :confused2:

Magda dobrze! Będzie kompanka na spacery z Maluchem :p
koriander współczuję zastrzyku... Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam (chyba za dzieciaka), ale pamiętam, że bolało :) Jej u Ciebie też już 3 z przodu :)
Polcia nie ma to jak swoje mięsko :)

witam;-)

:* dziekuje za mile slowa na temat 30 tygodnia:-D ja sie ciesze podwojnie bo to znaczy ze nawet gdyby mloda po raz kolejny :confused2: decydowala aby wyjsc to jest juz bezpieczna:tak:

Basiu - czyli masz tak jak ja ze skurczami:-(

polcia - ahhh jaka ty zajeta:szok: ostroznie dziewczyno:tak: na wysokich obrotach jestes..ale zazdraszczam sily:zawstydzona/y:
no ja dlatego nie robie 'urlopow' w PL - bo dla mnie to nie urlop tylko meczarnia z dziecmi:zawstydzona/y:

Paulettta - no na odwodnienie to na zdrowy rozsadek nawodnienie - czyli wody pijta wiecej:sorry2: sprawdzalas mocz??

ja czuje ze zamkne sie w okolicach 18kg na +:zawstydzona/y:

no to ja nie rozumiem:zawstydzona/y: odwodnienie to dla mnie brak nawodnienia a nie zatrzymanie wody:eek::confused::confused:

zycze udanego piatku:-D

Witam Was Mamusie :tak:

Ja dziś na pełnych obrotach, godzinkę temu wróciłam do domu, bo byłam załatwić parę spraw i na zakupach też byłam:tak: Kupiłam maluszkowi parę rzeczy do higieny, kilka szmatek, a że mąż wraca dziś z pracy, to wieczorem po wizycie w banku dalej pobuszujemy po sklepach, ale już razem :-D:tak: Zjadłam zupkę pomidorową, a zaraz wciągnę kilka naleśników, bo jak o ósmej zjadłam, tak nic w ustach do teraz nie miałam:-) Spotkałam też 3 koleżanki, które potowarzyszyły mi na zakupach i tak plotkowałyśmy, aż się na busa spóźniłam:-D Dobrze, że słońce świeci:tak: Chociaż wieje chłodny wiatr:-(

Paulettta współczuję zatrzymania wody, na pewno nie jest to przyjemne:no: Moja kuzynka też miała podobnie, z tym że jej jeszcze wstrzymało się siusiu i bardzo rzadko chodziła do toalety, ale to było na dwa tyg. przed porodem i nie dawali jej nic na to...mam nadzieję, że lekarz coś jednak poradzi na to:tak:

tiluchna ja tam mam nadzieję, że ani Twoja mała, ani żaden bobasek z tego forum za wcześnie nie będzie chciał wychodzić:-)

idę sprzątać łazienkę i się ogarnąć, fryzjer by się przydał, dobrze, że mam w domu "prawie" fryzjerkę:-)

Miłej reszty dnia:-)

Ostatnia edycja:
Paulettta - a co gin na to ? ja jak tak zatrzymywałam wodę to gin zrobił badania żeby wykluczyć zatrucie ciążowe , ale wyniki były ok i po badaniach wypuścili mnie do domu. Dostałam dobre rady tzn nogi wyżej , dużo pić , można też pokrzywy sprubowaC ew pietruszki bo działają moczopędnie , ograniczyć sól i czekać na poród :eek: rady nic nie dały ...pomógł poród , 2 h po porodzie miałam 11 kg mniej :szok: jak poszłam siku to myślałam że krwotoku dostałam , ale jak zerkłam to był mocz ! chyba z 5 min sikałam !!! Dziecko i reszta z 8 kg i ze 3 kg wody ...

Tiluchna - też bym chciała na + 18 stanąć ... i zazdroszczę tej 3 ;-) bo u mnie się skraca , rozwiera , boli , ciągnie a do tego ten antybiotyk ...dość mam tak szczerze ...wolałabym już mieć tego człowieka po tej stronie brzucha ...a do tego jak będzie tak tył to cc, w pon miał 1700 a średnio tyje ok 200 - 300 g na tydzień i 11 tc które mi zostało ...

Koriander - małe pik i po bólu :tak: ja we wtorek pewnie dostanę 2 skierowanie , bo babka w diagnostyce mówiła że jak nic nie wyjdzie , to minimum jeszcze 1 skierowanie dostanę ...Trzymam kciuki:-)

A ja dziś zakupiłam monitor tętna płodu :sorry: pewnie nie potrzebnie , ale taniutki był i się nie oparłam ...sprzedam za 2 mc ;-)

Pauletta ja jestem za zmywarką jak najbardziej, właśnie nowa czeka na swoją półeczkę żeby ją zabudować\:) cudowny wynalazek. Co do wody w organizmie to też wiem żeby mniej solić nic poza tym. Tez regularnie tyję, ale u mnie to nie woda raczej tylko tłuszczyk:|)

tiluchna ty nie żartuj tylko siedź w dwupaku:) co do wagi myślę,że u mnie będzie jakieś 15/16kg+ na finishu max
mamaktosia monitor fajna rzecz i to tani...marzenie:)na pewno się przyda

Ja dziś na wysokich obrotach. Byłam u mamuśki bo grypa ją położyła..zobaczyć czy żyje, ale nie ma tak źle. I piekłam tort teściowej na tę ich rocznice ślubu bo jutro ma być impreza......ale nudyyyyy

I mam umierające ciśnienie:) 90/60 nigdy nie miałam takiego niskiego. Zawsze książkowe, a czuje się super..to chyba po tej gonitwie. Własnie strzelam sobie małą czarną, na pewno pomoże:-D:-D

Magda no ja też pracuję w Wawie, na weekendy często jezdzimy do domów rodzinnych 40km i tam najwięcej znajomych mamy. A w których rejonach mieszkasz? Ja okolice poczty przy Jagiellońskiej.
tiluchna no jeszcze niech troszkę posiedzi Malutka :)
mamaktosia z ciekawości jak działa ten monitor ?:D
mb pieczesz torty ?! jej, podziwiam :) ja jakoś się boję podjać torcika :) Co do ciśnienia to ja mam zwykle takie :) ale całkiem nieźle mi się z takim niskim funkcjonuje :)
Ja dziś troszkę polatałam, a to do krawcowej, troszkę pospacerowałam i chyba zaraz za jakiś obiadek się wezmę :)

reklama
Do góry