reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Cześć babki :),

Dzisiaj nie pada, więc mam nadzieję, że uda się nam dojść do sklepu bez przemoczenia. Wczoraj było straszliwie parszywie,a musiałam z psem i Bąblem dwa kursy zrobić. Masakra.

Ag - Krk a niech mnie, dostałabym szału!!! Zaoferowali się z kupnem wózka, to teraz muszą się dostosować do Waszych preferencji, nie swoich! Beznadziejni są czasem ludzie. Łaskę Wam robią. Ja takich sytuacji nie znoszę. Na szczęście to zwykle moi rodzice nam sponsorują różne rzeczy, a Oni ze mną obeznani i wiedzą, że zgrywamy się tak, żeby wszystkim pasowało uprzednio rozmawiając jak strony to widzą;-)
Ja bym nie odpuściła, wyjaśniła, że lepiej mieć wózek wcześniej niż potem na gwałt szukać. Bo tak zwyczajnie jest...

Mamuśka zazdroszczę Vectry. My się pospieszyliśmy i zanim do nas się podłączyli do bloku to podpisaliśmy umowę z innym operatorem, a jednak Vectra aktualnie jest bezkonkurencyjna:tak: Moi rodzice mają i baaaardzo sobie chwalą:-).

Co do laktatorów...U nas się nie przydał, bo nie karmiłam piersią prawie wcale;-) Miałam kupiony jednak Medeli ręczny i całkiem nieźle dawał sobie radę. Słyszałam też, że Swing Medeli (wersja elektro) jest super!

gosia83 witaj:tak:Pewnie, że w kupie raźniej!!!

Odnośnie ruchów...Jak jest spokojny dzień to nie tyle liczę, co wyczekuję na ruchy i orientuję się "na oko" czy jest ich dużo;-) Zwykle daje nieźle czadu, więc stresu nie mam, ale miewa bardzo ciche dni i przyznaję, że stracha czasem łapię:sorry:

Witamy:|) U nas narazie słoneczko,ale na pewno potem będzie padać

Szyszunia co do laktatora to też się zastanawiam nad kupnem. Chcę walczyć o to żeby mieć pokarm i karmić małą. Myślę,że w razie problemów z laktacją właśnie laktator mi pomoże. Myślałam nad elektrycznym z baby one. Jakieś 140 zł nowy. Czytałam opinie, przyzwoity w stosunku do ceny.:tak:
Mamuśka moja córa tez bardzo szaleje. Raz nawet myślałam żeby tak od siebie liczyć ruchy, ale po 15 minutach było ich tak dużo, ze odpuściłam:) Mnie gin podobnie jak Cośka pyta tylko czy czuję ruchy..nic nie karze liczyć.

Gosia witamy

Jol, Mamuśka, Aia niestety moi teściowie są ze starszej daty i mają staromodne poglądy.. Ich zdaniem rzeczy powinno się kupować przed porodem a najlepiej po.. nie raz już słyszałam, że za wcześnie to czy tamto kupiliście.. za to moi rodzice są zdania, że jak jest promocja to się kupuje :-D. Wezme ich sposobem, nie dam się łatwo:-D. Ale nie powiem wkurzyli mnie. Mam mocny argument, że wózek ten co chcę jest na promocji kawałek za Krakowem i promocja tylko do połowy października jest;-).

Jak już pisałam jestem na antybiotyku :confused2: do tego była u mnie baba z nadzoru budowlanego i tak mi ciśnienie podniosła że myślałam że ją gołymi rękami uduszę , zjechałam ją z góry do dołu a nie często mi się to zdarza ... małpa wstrętna ! był z nią wykonawca balkonu i umierał ze śmiechu , a jak się odwracała to pokazywał mi że jest walnięta i mam nie słuchać ....
Pozatym mam dziś urodzinki :sorry: przywitało mnie śniadanko w łóżku i torcik ! a synuś narysował laurkę , potem przyjechała szwagierka z prezentem i się posypało lawinowo , dziwne że sobie wszyscy o mnie nagle przypomnieli , dzwonią , piszą , odwiedzają , nawet starzy znajomi z którymi nie miałam kontaktu ...:szok: mają jedyną okazję pooglądać mnie w piżamie i bez makijażu ...za chwilę ma koleżanka wpaść , a ja padam na twarz....

przepraszam że tak o sobie tylko , ale wieczorem nadrobię i poodpisuję :)

A ja dostałam nadmiernego przypływu energii, sprzątam całą kuchnię, włącznie z tym, że umyłam okno i drzwi, a nie lubię tego robić;-) Ale słońce mnie motywuje:tak:

Ogólnie to życzę wszystkim, żeby teściowie nadskakiwali i nie denerwowali, dzieciaczki zdrowo rosły, a zakupy szły błyskawicznie :tak:

mamaktosia wszystkiego najlepszego i duuuuuuużo zdrówka dla Ciebie i maluszka:tak: 100 lat:tak: a babą z nadzoru się nie przejmuj, urzędnicy ogólnie na nerwy działają:-D

Aia no my do tej pory mieliśmy spółdzielczą i ja to pewnie bym ciągle to miała, ale mój M chciał programy w HD i szybszy internet :) więc pan był i vetra śmiga póki co :)
Ag Krk no niestety niektózy mają dziwne poglądy. Moi teściowie niby też starej daty i niektóre poglądy mają "inne", ale uczą się i starają :)
mamaktosia sto lat w takim razie :) przynajmniej się nie nudzisz :)
Domi jak będziesz miała jakieś inf o Wawie to poproszę :)
awunia noo słońce działa motywująco :) Ja wczoraj niby sprzątałam, a wcale tego nie widać ;/;/;/ heh powinnam w salonie umyć okna, ale do tego mi ciągle brakuje powera ;D
Ja sie dziś polatałam troszkę. W rosmanie pierdółek nakupiłam, potem w pepco pudła do szafy. Zrobiłam ogórkową, a na drugie chyba naleśniki z serkiem i bananami :)

reklama
mamaktosia najlepszego:-D!!! Super poranek Ci małż zgotował, rewelacja, też być tak chciała:tak:

awunia ja dzisiaj też się mogę poszczycić małymi porządkami na koncie. Postawiłam sobie zadanie zrobić miejsce w szafkach i szufladach córci, coby miejsca na rzeczy braciszka starczyło. Nawet wyszło, skompresowałam jak się dało, ale miejsca ciągle mało:no: Bez komody się coś czuję nie obejdzie. Tylko skąd kasa?!

Mamuśka jej...Okna u mnie też wołają o pomstę:confused2: Od wczesnego lata się za nie biorę i coś zebrać się nie mogę. Masakra. Teraz mówię sobie, że czekam na słońce:-p

Do góry