reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Obiadowo się zrobiło u mnie dziś leniwie ... tzn rosołek kurczakowo , wołowo , gęsi z makaronem i placki z cukinii , na deserek owocki :)

Ciuszki maleNstwa się piorą ... już ...:-D od jutra powoli biorę się za prasowanko , dziś ze zdziwieniem stwierdziłam że oprócz kombinezonku ... mam wszystko ( z ubranek ) :szok: wczoraj na poprawę humoru ... zaszalałam a co !

reklama
mamaktosia świetnie, tyle lat razem ! :tak:
1majka1 no tak, termin mam na 26 grudnia według USG ;-) czyli na saaame świeta :-)
i dziękuję za ciepłe przyjęcie :-)
a teraz z takim pytaniem do Was, we wtorek zacznie mi się 25 tydzień, i troszkę się martwię, bo Mała zawsze była bardzo ruchliwa w swoim domku, a szczególnie wieczorami albo po jedzeniu, a teraz coś za mało sie rusza, ani na wieczór za bardzo, raz dwa razy coś poczuję, a tak to nic.. tak obserwuję już drugi dzień. I nie wiem czy martwić się, bo wizytę mam dopiero 19 września..

mamaktosia jejku już masz wszystko zakupione i nawet wyprane? Ja dopiero zaczynam kompletowanie wyprawki, mam dosłownie kilka ciuszków...

majka - pierze się , a kupować nie za dużo musiałam , bo po syneczku mam praktycznie wszystko , dużo i niektóre rzeczy nawet nie założone , bo znajomi kupowali np 0 - 3 a synuś po urodzeniu nosił 3-6 bo miał 4 kg i 60 cm ... A mnie zawsze straszą przedwczesnym porodem , więc wolę mieć wcześniej , do porodu co prawda jeszcze 3 mc albo 2,5 z usg ale zleci ...
Kiedyś miałyśmy na forum dziewczynę która urodziła w chyba 28 albo 29 tc i nie miała kompletnie nic , ale w takim tygodniu to wiadomo że maluch min 2 mc w szpitalu zostanie , więc miała czas , ale zero przyjemności , między szpitalem , domem , szkołą szykować wyprawkę , tym bardziej że stan malucha był nie zaciekawy .

cayoka myślę, że spokojnie. Mój Mały ostatnio 2 dni też miał takie leniwe i mało Go czułam. Tłumaczę sobie, że to dziecko, więc może po prostu dużo śpi :)
mamaktosia no ja ciuszków też już mam. Jak będę już na zwolneniu to biorę się też za pranie i prasaowanie :) Nie mam jeszcze żadnych kocyczków, ręczniczków, pościeli, kosmetyków... W sumie wychodzi na to, że oprócz ciuchów, mebli i 2 paczek pieluch nie mam nic :)

To jest moje 1-wsze dziecko więc nie mam nic kompletnie po poprzednich i wszystko trzeba kupić od nowa. Narazie mamy łóżeczko i kilka ciuszków ale teraz mam więcej czasu więc myślę że nadrobię :-)

Witam.Jak po wekendzie?
Mąż przyjechał w czwartek w nocy po 1.00 i dziś już po 16tej pojechał:baffled:
mamaktosia to widzę że jesteśmy na tym samym poziomie co do rzeczy dla maluszka także już z ubranek i pościeli mam wszystko oprucz kombinezoniku. Też właśnie dziś zaczęłam pranie ciuszków:happy2:

Witam z rana :)
Zaprowadziłam Franusia 1 dzień do przedszkola i jestem bardziej zdenerwowana i przeżywam niż on:-D
Jak będzie chętnie chodził to od tego tygodnia zacznę już przygotowania na powitanie drugiego maleństwa.
Miłego dnia Kobietki!!

Basia - moje się suszy :tak:a po południu prasowanie ...:baffled: nie lubię ... Kombinezon mam ale duuuuuuży na 74 więc odpada , założyłam synusiowi kilka razy, a kosztował sporo bo " firmówka " i teraz chyba kupię 2 częściowy .... albo kurtkę i spodnie ocieplane.

A weekend po wizycie na IP raczej leniwy i spokojny, spacerek , zakupki a wczoraj wieczór filmowy :-) Ralph demolka i Niemożliwe ( polecam !) oczywiście zakończony płaczem ...
Młody w przedszkolu a ja mam 5 h dla siebie , leże i piszę , bo domek mąż posprzątał , bo mi nie wolno ;-)A tak pozatym to wczoraj zadecydowaliśmy , że będziemy się starać o 3 dziecko , tak za rok ...bo po porodzie najprawdopodobniej czeka mnie operacja i jak dojdę do siebie ... może się uda mieć 3 syneczka :-)

Miłego poniedziałku ....

reklama
witam w poniedzialkowy poranek.
nie bylo nas cztery dni (bylismy u tesciowej) i pierwszy raz nie jestem w stanie nadrobic....naskrobalyscie niezle.
Od czwartku ledwo zyje, strasznie mnie choroba rozlozyla, przede wszystkim gardlo i katar, ale ciezko sie oddycha, a synek zapalenie oskrzeli. Boje sie, ze skonczy sie antybiotykiem :(

Widze, ze pilnie pracujecie i przygotowania na maluszkow pelna para. Tez bym chciala juz prac i prasowac, ale musimy szafe jeszcze kupic, zebym mogla to gdzies pozniej pochowac, tzn dla maluszka bedzie komoda, ktora teraz zajmuja rzeczy Filipa, a F rzeczy przeniose do szafy.
Jednak najpierw musze wyzdrowiec....

witam wszystkie nowe mamusie!!!
Jak pogoda w PL na rozpoczecie roku szkolnego??? U nas pochmurno, typowa jesienna pogoda....
milego dnia

Do góry