reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Obiadowo się zrobiło u mnie dziś leniwie ... tzn rosołek kurczakowo , wołowo , gęsi z makaronem i placki z cukinii , na deserek owocki :)

Ciuszki maleNstwa się piorą ... już ...:-D od jutra powoli biorę się za prasowanko , dziś ze zdziwieniem stwierdziłam że oprócz kombinezonku ... mam wszystko ( z ubranek ) :szok: wczoraj na poprawę humoru ... zaszalałam a co !

reklama
mamaktosia świetnie, tyle lat razem ! :tak:
1majka1 no tak, termin mam na 26 grudnia według USG ;-) czyli na saaame świeta :-)
i dziękuję za ciepłe przyjęcie :-)
a teraz z takim pytaniem do Was, we wtorek zacznie mi się 25 tydzień, i troszkę się martwię, bo Mała zawsze była bardzo ruchliwa w swoim domku, a szczególnie wieczorami albo po jedzeniu, a teraz coś za mało sie rusza, ani na wieczór za bardzo, raz dwa razy coś poczuję, a tak to nic.. tak obserwuję już drugi dzień. I nie wiem czy martwić się, bo wizytę mam dopiero 19 września..

mamaktosia jejku już masz wszystko zakupione i nawet wyprane? Ja dopiero zaczynam kompletowanie wyprawki, mam dosłownie kilka ciuszków...

majka - pierze się , a kupować nie za dużo musiałam , bo po syneczku mam praktycznie wszystko , dużo i niektóre rzeczy nawet nie założone , bo znajomi kupowali np 0 - 3 a synuś po urodzeniu nosił 3-6 bo miał 4 kg i 60 cm ... A mnie zawsze straszą przedwczesnym porodem , więc wolę mieć wcześniej , do porodu co prawda jeszcze 3 mc albo 2,5 z usg ale zleci ...
Kiedyś miałyśmy na forum dziewczynę która urodziła w chyba 28 albo 29 tc i nie miała kompletnie nic , ale w takim tygodniu to wiadomo że maluch min 2 mc w szpitalu zostanie , więc miała czas , ale zero przyjemności , między szpitalem , domem , szkołą szykować wyprawkę , tym bardziej że stan malucha był nie zaciekawy .

cayoka myślę, że spokojnie. Mój Mały ostatnio 2 dni też miał takie leniwe i mało Go czułam. Tłumaczę sobie, że to dziecko, więc może po prostu dużo śpi :)
mamaktosia no ja ciuszków też już mam. Jak będę już na zwolneniu to biorę się też za pranie i prasaowanie :) Nie mam jeszcze żadnych kocyczków, ręczniczków, pościeli, kosmetyków... W sumie wychodzi na to, że oprócz ciuchów, mebli i 2 paczek pieluch nie mam nic :)

To jest moje 1-wsze dziecko więc nie mam nic kompletnie po poprzednich i wszystko trzeba kupić od nowa. Narazie mamy łóżeczko i kilka ciuszków ale teraz mam więcej czasu więc myślę że nadrobię :-)

Witam.Jak po wekendzie?
Mąż przyjechał w czwartek w nocy po 1.00 i dziś już po 16tej pojechał:baffled:
mamaktosia to widzę że jesteśmy na tym samym poziomie co do rzeczy dla maluszka także już z ubranek i pościeli mam wszystko oprucz kombinezoniku. Też właśnie dziś zaczęłam pranie ciuszków:happy2:

Witam z rana :)
Zaprowadziłam Franusia 1 dzień do przedszkola i jestem bardziej zdenerwowana i przeżywam niż on:-D
Jak będzie chętnie chodził to od tego tygodnia zacznę już przygotowania na powitanie drugiego maleństwa.
Miłego dnia Kobietki!!

Basia - moje się suszy :tak:a po południu prasowanie ...:baffled: nie lubię ... Kombinezon mam ale duuuuuuży na 74 więc odpada , założyłam synusiowi kilka razy, a kosztował sporo bo " firmówka " i teraz chyba kupię 2 częściowy .... albo kurtkę i spodnie ocieplane.

A weekend po wizycie na IP raczej leniwy i spokojny, spacerek , zakupki a wczoraj wieczór filmowy :-) Ralph demolka i Niemożliwe ( polecam !) oczywiście zakończony płaczem ...
Młody w przedszkolu a ja mam 5 h dla siebie , leże i piszę , bo domek mąż posprzątał , bo mi nie wolno ;-)A tak pozatym to wczoraj zadecydowaliśmy , że będziemy się starać o 3 dziecko , tak za rok ...bo po porodzie najprawdopodobniej czeka mnie operacja i jak dojdę do siebie ... może się uda mieć 3 syneczka :-)

Miłego poniedziałku ....

reklama
witam w poniedzialkowy poranek.
nie bylo nas cztery dni (bylismy u tesciowej) i pierwszy raz nie jestem w stanie nadrobic....naskrobalyscie niezle.
Od czwartku ledwo zyje, strasznie mnie choroba rozlozyla, przede wszystkim gardlo i katar, ale ciezko sie oddycha, a synek zapalenie oskrzeli. Boje sie, ze skonczy sie antybiotykiem :(

Widze, ze pilnie pracujecie i przygotowania na maluszkow pelna para. Tez bym chciala juz prac i prasowac, ale musimy szafe jeszcze kupic, zebym mogla to gdzies pozniej pochowac, tzn dla maluszka bedzie komoda, ktora teraz zajmuja rzeczy Filipa, a F rzeczy przeniose do szafy.
Jednak najpierw musze wyzdrowiec....

witam wszystkie nowe mamusie!!!
Jak pogoda w PL na rozpoczecie roku szkolnego??? U nas pochmurno, typowa jesienna pogoda....
milego dnia

Do góry