reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Aia- chciałabym dodać, że w Polsce nie są dopuszczone do sprzedazy sery z mleka niepasteryzowanego. Ja tam jem wszystko, łącznie z rybami wędzonymi. Jedyne czego nie tykam to surowego mięsa i jaj, ale tego nie jadłam nawet przed ciążą. No chyba że w sushi tak, jak mąż Nani;) A propos z chęcią bym wchłonęła duże ilości sushi omomomom chyba sobie zrobię, bo w Biedrze widziałam, że mają teraz zestawy takie...

Niania33- ja ostatnio też przygotowywałam specyfiki na grilla, 30 stopni w cieniu, myślałam, że się rozpłynę. Ale nabijałam dzielnie kawały mięsa, owijałam cukinią-piękne szaszłyki, sałatkę grecką wymuskaną...a potem nikt tego nie jadł, bo było tyle wszystkiego i taki upał, że najbardziej rozchwytywany był kompot domowej roboty...

Ja mam dzisiaj luz blues;) Filip śpi już 3 godziny, podłogi pomyłam, posprzątałam, obiad mam z wczoraj, dziwnie się czuje nie mając nic wielkiego do zrobienia;) Mogłabym ewentualnie ciuchy poukładać w szafie, ale tam śpi mały, a nie chcę do budzić, niech śpi kruszyna;)

reklama
chyba coś w tym jest... ;-)

264473_559832990749602_1263675200_n.jpg

Załączniki

• 264473_559832990749602_1263675200_n.jpg
    264473_559832990749602_1263675200_n.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 31
Witam z rana :)

Szyszunia widzę że jesteś zorientowana - może podrzucisz jakieś pomysły na panieński? Moja przyjaciółka we wrześniu ma ślub, ja jestem świadkową i zupełnie nie wiem jak mam się zabrać do organizacji takiej imprezy. Ja nie miałam panieńskiego.
Hmm ale to mi organizują.... dam znac co przygotowały ;) pewnie w necie sa pomysły:-)

gabiczek - W necie jest sporo pomysłów :) wujek google wie najwięcej :) trzeba wybrac motyw przewodni a potem dodatki :) Ja akurat mialam sesje zdjeciowa, u siostry była pani co nas uczyła tańca brzucha, u bratowej byłyśmy w klubie i śpiewałyśmy karaoke, z siostra cioteczna chodziłyśmy po starówce i miała troche zadań do zrobienia, u koleżanki ostatnio było wszystko w domu - picie, zabawy, konkursy itp., u kolezanki kiedys taniec na rurze. Nie byłam jeszcze na takim co jest striptizer, ale jakoś nie żałuję :) U nas zawsze chodziło o to żeby w miare tanio ale wesoło :) powodzenia!

gabiaczek- ale Ci zazdroszczę tych 3 kg... Ja mam już 6 na plusie, a jestem jeszcze przed Tobą... A jak Mały? Co do panieńskich to na pewno w zależności od tego, co lubi młoda
Aia - Twoje Maleństwo też chore? Biedne...
ananasko i vici to Wam humory poprawiają Ukochani ;D Mój na szczęście jest bardzo ostrożny jeśli chodzi o takie komentarze i póki co mówi, że mam śłiczny brzuszek i niech tak do końca mówi (choć nawet miałby kłamać ) :)
Ja zauważyłam, że mi się biodra rozeszły, ostatnio mi jedne spodenki na tyłek nie weszły ;/
Dziewczyny mam pytanie, może i głupie (jak tak to się nie gniewajcie :) ), na jakiej wysokości powinien teraz znajdować się Maluch? Jest to jakoś określone? Bo mój kręci się w okolicy podbrzusza. Nie powinien być wyżej? Dopiero teraz w sumie zaczęło mnie to zastanawiać. Na wizycie byłam 2 tyg temu i lekarz jak mnie badał stwierdził, że szyjka ok. Martwić się, czy przesadzam ?:)

• w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
  • w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
  • w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
  • w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,
  • w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
  • w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
  • w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

mamuśka, to też zależy jak maluch jest ułożymy w danej chwili. U mnie obecnie kopie w pępek, a jak leże na boku to przesuwa się ze mną w bok i do dołu

reklama
Do góry