reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Ja też dzisiaj upiekłam placek z rabarbarem przepis z neta Wielkie Żarcie - Przepis - Ciasto z rabarbarem najłatwiejsze i wyszedł mi :-) upiekł się po 22 i pół blachy z małżem zjedliśmy teraz objedzona idę spać
niezapominajka - ja też mam ochotę raz na ostre a raz na słodkie, kwaśne też byle nie słone :-D

Przepis brzmi smakowicie, a powiedz mi jeszcze ile czasu Ty go piekłaś? Dawałaś tak jak na zdjęciu ciasto na wierzch i jeszcze ostatnie pytanie czy doprawiałaś czymś ten rabarbar?

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI!!!!!

Moje chłopaki dzisiaj stanęli na wysokości zadania i czuję się bardzo wyjątkowo w ten dzień

cosiek - ja tak rzadko piekę to mój może 4 placek w życiu :-D i naprawdę wyszedł wiec będę częściej. Wszystko dałam jak w przepisie tylko zamiast cukru zwykłego trzcinowy razem wymieszałam i jakieś mi gęste wyszło może takie miało być sobie pomyślałam i na blachę położyłam papier jana niezbędnego i to ciasto gęste jak ho... na to rabarbar (niczym nie doprawiony bo nawet nie wiedziałabym czym) i na wierzchu też nie kładłam ciasta ten rabarbar cię tak schował jak ciasto się piekło i wyszło jak na zdjęciu (45 minut)

Polcia - uważaj na siebie :)

Koralikowa - mam nadzieje ze z mężem nie jest aż tak źle ? ;)

Maybeanna-Witam :)))))

dziewczyny podziwiam was za to pieczenia ja uwielbiam gotować wymyślać potrawy piec mięsa ale jeśli chodzi o ciasta to nawet potrafię popsuć z paczki zupełnie nie mam do tego ręki

Ja dzisiaj do pracy zupełnie mi sie nie chce cały czas chodzę nie wyspana budzę sie miedzy 3-4 i nie mogę juz spać bolą mnie wszystkie gnaty zasne koło 6 a o 6,30 budzik bo jedna do szkoły a druga do przedszkola jakaś masakra Wczoraj znalazłam coś takiego jak kojec -poduszka Motherhood ma może któraś z was coś takiego wiecie może czy spełnia to swoje zadanie ??? https://www.google.pl/search?q=koje...y-gZAI&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1024&bih=672

niezapominajka niezla mieszanke zrobilas pikanto-kwasna
dziub,michalina wiec zycze aby do 12 tyg szybko ten czas wam minal.Tez czekalam na to usg (u mnie wypadlo na 11tydz i 5 dzien) ale bardzo sie po tym uspokoilam i wtedy wlasnie tez zaczelam pisac tu w wateczku :-)
niania ja mam podobna (moja rzypomina bardziej banana jak litere c) dostalam przy pierwszej ciazy i nie wyobrazam sobie zycia bez tego.Wypelniona jest granulatem ,ktory latwo ulozyc tak jak chcesz.W ciazy spalam z tym miedzynogami wlasnie jak na fotkach,albo zarzucalam na nia tylko jedna noge to juz jak brzuch byl wiekszy a po porodzie ulatwialo mi ulozenie sie do karminia ,super pod plecy podchodzi ale przyznam,ze mlodego w tym nie kladlam to byla bardziej moja poduszka jak jego.Do szpitala tez ja wziela i pamietam jak personel i pacjentki wychwalali jednak 7 lat temu one nie byly tak popularne.Dlugo ostatnio w szafie przelezala ale teraz znowu jest w uzyciu.Tu w Austrii sa na oddzialach polozniczych na kazdym lozku i to od lat wiec cos to chyba jednak znaczy.

Mam nadzieje,ze wam wszystkim cudnie minal Dzien Mamy ,ja dzwonilam do Pl i to tyle.Tu obchodzimy w 2 niedziele maja (data ruchoma) i nie chcac mieszac dziecku obchodzimy tylko ten Dzien.Oczywiscie wytlumaczylam Victorowi,ze w Pl jest to inna data ale juz od przedszkola przeszlismy na obchodzenie tego dnia wtedy kiedy dzieci sa do tego przygotowywane w szkole.Choc dnia babci i dziadka nie ma ale my obchodzimy Polski,wybieramy to co nam pasuje ;-)

reklama
Do góry