Nazarlam sie papryczek jalapeno, poprawilam chlebem z chrzanem, a na konice wtrabilam kilka ogorkow kiszonych, a teraz muli mnie jak diabli i suszy jak na kacu.
witaminka, jak dlugo mieszkacie w us, dlaczego akurat ten kraj?
koralikowa, wspolczuje wam obojgu, ja i bez unieruchomionego meza ma dwoje dzieci w domu i jeszcze psa. Zawsze ktos cos chce, czegos sie domaga. Urwanie glowy.. Ciasto z rabarbarem robilas na kruszonce czy na innym ciescie?Wrzuc fotke ciacha
polcia, dom to nie muzeum, nie musisz jezdzic na scierze w nieskonczonosc. Kiedys tez mialam bzika na punkcie czystosci, ale odkad mam dziecko robie to co musze, rozdzielam prace... Ci znajomi, ktorych mam, nie przychodza po to aby szukac po katach jakis zaniedban, a potem biegac i obgadywac..
robilam golabki raz w zyciu i wyszla jedna wielka breja. Postanowailam, ze nigdy wiecej. Teraz mama moja jak przyjezdza to robi wielki gar i mroze.
oto
przepis na szarlotke
3 szkl maki
3/4 szkl. cukru
1 maly kubek masla roslinnego
1 jajko
2 zoltka
2 lyzeczki proszku do piecz
szczypta soli
1 op cukru waniliowego
jak ktos lubi mozna dodac kilka lyzek wiorkow kokosowych
Wszystkie skladniki szybko zagniesc, podzielic na pol, jedna polowe zamrozic(pozniez zetrzec na wierch) , druga do lodowki mocno schlodzic(spod ciasta). Spod zapiec przed ulozeniem jablek
Jablka jak kto lubi