reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Ja na jednej prywatnej wizycie dostałam od pani doktor zalecenia żebym brała Trilac 2xdziennie, wlasnie zapobiegawczo, żeby "tylko dobre bakterie dostawały się do pochwy". I w sumie biorę, czasem ominę. Dobrze jest chyba też kefiru dużo pić. Ale to juz nei kazdy lubi.

A jesli chodzi o trymestry, to na logikę - jesli ciąża prawidłowa trwa 38-40 tyg, to raczej 1 trymestr kończy się po 13 tyg.

reklama
......Trzeba uważać z tymi strzałami, u nas wydawało się niemożliwe zajść w ciążę, ale jednak i to chyba z 7 dni przed owu....i od razu siup bejbik w drodze (w pierwszej tak łatwo nie było, choć trudno też nie). Trzeba uważać bardziej następnym razem:p, bo to już koniec naszej produkcji:p

7 dni przed owulacją to ja ci wróżę dziewczynkę tak na 80% (ciekawe jaka będzie ze mnie wróżka)

Ewa ja biorę to bo źle znoszę tą luteinę dopochwowo

LaciBios femina to znakomity wybór, ponieważ jest to:

1. preparat naturalny i bezpieczny – probiotyk,
  2. jedyny probiotyk ginekologiczny na rynku polskim o tak bogatym dorobku naukowym, działaniu potwierdzonym w licznych badaniach - ponad 20 lat badań dla szczepów probiotycznych zawartych tylko (!) w LaciBios femina,
  3. komfort i wygoda stosowania – preparat doustny, mała i łatwa do połknięcia kapsułka (nie plami bielizny, nie ma możliwości wyciekania preparatu po zastosowaniu),
  4. łatwość stosowania – tylko raz dziennie o dowolnej porze dnia,
  5. podwójna korzyść – korzystnie wpływa zarówno na mikroflorę układu pokarmowego oraz moczowo-płciowego kobiety – a więc zamiast tradycyjnie stosowanego doustnego preparatu z pałeczkami kwasu mlekowego teraz sięgnij po LaciBios femina,
  6. mogą (a nawet powinny) zażywać go kobiety w ciąży oraz karmiące piersią,
  7. duża koncentracja bakterii – aż 5 miliardów bakterii probiotycznych w 1 kapsułce, po to, aby ich odpowiednia ilość mogła zasiedlić pochwę,
  8. szerokie możliwości zastosowania LaciBios femina – w każdych okolicznościach, w których się znajdujemy – w pracy, w restauracji, w domu itp. łatwo i wygodnie,
  9. przyjazny dla żołądka i wątroby,
  10. brak efektów ubocznych,
  11. zawsze blisko Ciebie – blister z kapsułkami możesz mieć zawsze przy sobie,
  12. dyskretna i kobieca nazwa,
    do 2 tygodni może być przechowywany w temperaturze pokojowej,
  13. bakterie probiotyczne zawarte w LaciBios femina wyprodukowano w Danii, na licencji kanadyjskiej.

cosiek - dzięki jutro po to podjadę do apteki póki co kupiłam sobie tantum rossa i AbiOfem zobaczymy...

Witam w niedzielny pochmurny,deszczowy dzionek:baffled:
Jak zwykle weekend to deszczowo nawet nie można iść na spacerek :crazy:
My dziś pobudka o 6.00 moje dziecko zechciało oglądać bajeczki.Mąż na ryby poszedł ok.5.00 i nadal tam siedzi.
Ja sobie na obiad poszykowałam już i się nudzę.
Chyba sobie zapodam małą kawkę rozpuszczalną z mleczkiem:sorry2:

Witam my dzisiaj pospaliśmy do 10 :)
Baśka_28, a co na obiad bo nie mam pomysłu... Ja właśnie piję kawę sypaną wymieszaną z inką i oglądamy "Tomek i przyjaciele"

Hej!

Brakuje mi czasu zeby byc tu z Wami na bierzaco:(

U nas caly weekend deszczowy, ech. wiec jestem z mala uziemiona w domu a ona ma w sobie tyle energii...

Ewa my tez ogladalysmy "Tomka":p

Hej dziewczynki :biggrin2:
Edytko bardzo mi przykro kochana... slow brak, wiec powiem tylko, ze przytulam mocno, badz silna i trzymaj sie :*
Niania33 witaj :biggrin2:
KiciaKIm witaj po przerwie :biggrin2:

Wczoraj nie mialam nawet kiedy zajrzec na forum. Maz w poniedzialek ma urodziny, ale wczoraj robilismy grilla dla znajomych i byla mala imprezka. Znajomi wiedza o ciazy, brzuszek juz tak widoczny, ze przekazalismy radosna nowine, toasty byly :). Wieczorem padalam z nog, sprzatalismy... A dzis u nas Dzien Matki :biggrin2:. Moi mezczyni maja dla mnie niespodzianki i uslyszalam od meza ze dzis moj dzien i caly zaplanowany... narazie czekam na sniadanko do lozka od moich panow :)... mamy w planie dzisiaj rodzinny dzien z atrakcjami, zabieramy chlopcow do zoo, a potem do sali zabaw. Mam nadzieje, ze wytrzymam :).

Wszystkiego najlepszego mamusie i brzusie :biggrin2:

Pieknej niedzieli :biggrin2:

reklama
ewa ja na obiad robiłam kotlety z piersi kurczaka,ziemniaczki i do tego buraczki z chrzanem.

Potem pospaliśmy,graliśmy na xboxie w olimpiadę i ograłam męża ale tylko przez przypadek:laugh2:
Teraz pije soczek wieloowocowy.Niedawno pokroiłam kapustkę na leniwe gołąbki jutro będę robiła na obiad.Pychotka:tak:

Do góry