reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

no więc już po wizycie nie ukrywam jestem troszkę rozczarowana otóż:
ciśnienie 100/60 i co najgorsze mam +14kg w ciągu dwóch tygodni przybyło mi 2kg masakra ale wiem przez co to, wyszły teraz te moje batoniki,czekoladki,lody :-D ciekawe ile do konca jeszcze przytyje.
Wizyta bez usg miałam tylko sprawdzane tętno dziecka i jest ok napisałabym ile ale nie jestem wstanie przeczytać, mówiłam że mam zwiększoną ilość śluzu i nie jestem pewna czy to moze czop odchodzi albo jakas infekcja i gin tu mnie załamał bo zapytał czy coś swędzi to mówie że nie a on ze to nie infekacja wtedy i nawet mnie na samolot nie wysłał :wściekła/y: a tak ładnie się ogoliłam jak nigdy :-D dostałam skierowanie na mocz i morfologie i za tydzień w czwartek następna wizyta o ile do tego czasu nie urodzę.
No i to wszystko z wizyty więc co sobie bedę załować niech mi tylko P wróci z pracy ojjjj to chyba na niego się rzucę :-D

p.s Iwon widzisz a ajeszcze rano pisasłam Ci ze nie masz co sie martwic kg na + ze zaraz bedziemy zrzucac a sama sie załamałam jak mi powiedziała że już +14kg mam :tak::-D:-D

reklama
lena - gratki z wizyty. Dziwne, że nie sprawdził Cię od "środka" na fotelu, no ale na pewno wszystko dobrze.
Ja też mam zwiększoną ilość śluzu, ale ja ostatnio czuję jakieś podrażnienie i dziś muszę o tym powiedzieć na USG, bo nie chciałabym w razie porodu mieć jakiś dolegliwości "na dole", żeby dzidzia nic nie podłapała.

Lena super,że wszystko gra. To najważniejsze. A kilogramy już niedługo będziemy zrzucać, więc nie ma się czym martwić.

Iwon zamiast soli do pomidorów ,ogórków i sałatek możesz używać mieszanki ziół też pyszne

No właśnie dzisiaj posypałam pomidora oregano i bazylią i było pycha :-)

Lena super wieści, tylko to ciśnienie nie za niskie??
Co do wagi, mam nieukrywaną satysfakcję, że nie jestem sama :-D z tą różnicą, że Ty jesteś o 2 tyg. do przodu :confused2::sorry:

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-) :-D
Nie mogę każdej pogratulować z osobna bo mój komp się zbuntowałi nie mogę zrobić multicytatu !!!!!!!!!!!!! Szlag mnie zaraz weźmie !!!!!!!!!!!!!!

wróciłam!!!
i w zasadzie to nie wiem z czego się cieszę????
no bo po 9 dnia skurczy takich już całkiem silnych wg ktg mam minimalne rozwarcie,szyjka poniżej 1 cm,młody głową do dołu,ale wszystko idzie tak wolno,że gin stwierdził,że jeszcze sobie pochodzę :/
tętno Jasia 140-160,więc ok;moje ciśnienie 100/60 i waga o 0,5 w dół;-)
dał mi kochany pan doktorek jakieś dziwne globulki dowcipne,które powinny jakoś tam ruszyć to rozwarcie,ale powiedział,że tak w poniedziałek sobie mam zapodać dopiero....
Lenka to w sumie dobre wieści!!!

reklama
hej dziewczyny
moja córunia się nie przekręciła cały czas położenie pośladkowe
decyzja cesarskie cięcie bliżej terminu
wielkimi literami na karcie ciąży doktorek napisał POŁOŻENIE POŚLADKOWE
pytałam się czy może jeszcze jest szansa na obrócenie to powiedział że nie,mała ma już za mało miejsca:no:
szok a ja nie wiem nic o cesarce nawet nie wiem czy jest połóg czy nie kur.... nic nie wiem

Do góry