reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

U nas dzisiaj na wizycie bez zmian - ciśnienie mam wyższe niż było, ale stałe 130/80 i nie jest to górna granica normy (jak było tydzień temu), więc OK.
Tętno malucha 154 - czyli OK, mocz w porządku.
Następna wizyta za tydzień - USG.

No to super że u Was wszystko oki :) ehh katrina jak patrze na Twój suwaczek to nie dowierzam ;P Pewnie już Twoje ostatnie usg a później będziesz bąbla tulić :tak:

reklama
Ja też już po wizycie.
Gracjanek waży 3 kg. Wszystko zamknięte. Pobrał mi wymazy na paciorkowce. Następną wizytę mam za 2 tygodnie.

Dziewczyny chodzicie już na KTG? Bo ja w poprzdniej ciązy chodziłam już od 35 tygodnia. Ale wtedy miałam zagrożoną od początku. A teraz nic mi nie powiedział o KTG.

Monika - 3 kilo to ładnie, Gracek będzie dużym chłopcem jak się urodzi :)
(PS miałam w klasie w podstawówce Gracjana, miał niesamowity talent plastyczny, długopisem zwykłym potrafił tak czarodziejskie obrazy, rysunki i portrety w 2-3 klasie podstawówki wyczarować, że szok :D)
Jak teraz jest wszystko ok i ciąża nie jest zagrożona, to KTG się standardowo robi po terminie porodu dopiero, jeśli się nie urodzi wcześniej ;)
A przynajmniej tak mi mówiła moja pani dr na ostatniej wizycie.

Ja też w pierwszej od 35 chodziłam na ktg codzinnie, ale wtedy miałam cukrzycę a później jeszcze cholestazę cieżarnych.
Teraz chodzę do tego samego gina i jestm ciekawa czy też tak jak wtedy każe mi codziennie na to ktg przychodzić:confused:

Wtedy mieszkałam 2min od niego i było super (zwłaszcza, że za ktg nie brał pieniazków), teraz mam jakieś 30min (w ciązy pewnie 50 :dry:) i jakoś tego nie widzę :eek:

Ja też w pierwszej od 35 chodziłam na ktg codzinnie, ale wtedy miałam cukrzycę a później jeszcze cholestazę cieżarnych.
Teraz chodzę do tego samego gina i jestm ciekawa czy też tak jak wtedy każe mi codziennie na to ktg przychodzić:confused:

Wtedy mieszkałam 2min od niego i było super (zwłaszcza, że za ktg nie brał pieniazków), teraz mam jakieś 30min (w ciązy pewnie 50 :dry:) i jakoś tego nie widzę :eek:

To ja mam nadzieję nie dotrwać do musowych KTG... Ja mieszkam w Pruszkowie, tu nie ma gdzie KTG zrobić, tzn jest szpital, ale chyba bym tam 1,5h szła i to z Szymkiem... Moja gin nie ma KTG u siebie, a żeby się dostać do szpitala, musiałabym z Szymkiem jechać SKMką i komunikacją miejską do centrum Warszawy i z Szymkiem wchodzić na KTG, albo mąż by musiał mieć co chwila wolne...

Ja też już po wizycie.
Gracjanek waży 3 kg. Wszystko zamknięte. Pobrał mi wymazy na paciorkowce. Następną wizytę mam za 2 tygodnie.

Dziewczyny chodzicie już na KTG? Bo ja w poprzdniej ciązy chodziłam już od 35 tygodnia. Ale wtedy miałam zagrożoną od początku. A teraz nic mi nie powiedział o KTG.
super ze wsio oki ;D
kurde ciekawa jestem ile moj Igorek wazy w 32tc chyba wazyl cos kolo 1600-1900 jak myslicie dojdzie do tak do 3,5 czy wiecej?

ja to jutro sie dowiem czy bd miala ktg czy nie w sumie po tym co czytalam to powinnam miec no ale zobaczymy

reklama
gratuluję pomyślnych wieści z wizyt!

Ja mam ktg co tydzień,bo mam skurcze,ale nawet gdybym nie miała to u nas od 35 tc robią standardowo każdej ciężarnej

Do góry