siula
Fanka BB :)
dziewczyny bardzo dziękuje ja trochę panikuje ale w życiu nie byłam na stole i dlatego tak mnie wzięło, ciekawe ile doktorek będzie czekać żeby mnie wysłać na stół
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
już po wizycie
mały waży 2700g, główka już dość nisko
miałam dzisiaj robione przepływy i są w normie, choć ze zrobieniem ich był niemały problem bo mój Sergiuszek straszna wiercipięta
mogłam wybrać czy chcę mieć badanie na fotelu, więc nie miałam ;-)
mój gin powiedział, że jak będę pisać podanie do szpitala o przyjęcie na oddział, to żebym zaznaczyła, żeby był wtedy na dyżurze...
ja się pytam jakie podanie, a on na to, że do sił najwyższych i pokazuje palcem w górę
więc się pytam kiedy jest na dyżurze, wymienił dni kiedy może być i że w poniedziałki jest zawsze, także ja już mam ustalone - rodzę w któryś poniedziałek
wróciłam!!!
i w zasadzie to nie wiem z czego się cieszę????
no bo po 9 dnia skurczy takich już całkiem silnych wg ktg mam minimalne rozwarcie,szyjka poniżej 1 cm,młody głową do dołu,ale wszystko idzie tak wolno,że gin stwierdził,że jeszcze sobie pochodzę :/
tętno Jasia 140-160,więc ok;moje ciśnienie 100/60 i waga o 0,5 w dół;-)
dał mi kochany pan doktorek jakieś dziwne globulki dowcipne,które powinny jakoś tam ruszyć to rozwarcie,ale powiedział,że tak w poniedziałek sobie mam zapodać dopiero....
Lenka to w sumie dobre wieści!!!
hej dziewczyny
moja córunia się nie przekręciła cały czas położenie pośladkowe
decyzja cesarskie cięcie bliżej terminu
wielkimi literami na karcie ciąży doktorek napisał POŁOŻENIE POŚLADKOWE
pytałam się czy może jeszcze jest szansa na obrócenie to powiedział że nie,mała ma już za mało miejsca
szok a ja nie wiem nic o cesarce nawet nie wiem czy jest połóg czy nie kur.... nic nie wiem
poczekam i na nastepnej wizycie tj 24maja ze tak powiem sama sie wprosze na ten fotellena - gratki z wizyty. Dziwne, że nie sprawdził Cię od "środka" na fotelu, no ale na pewno wszystko dobrze.
Ja też mam zwiększoną ilość śluzu, ale ja ostatnio czuję jakieś podrażnienie i dziś muszę o tym powiedzieć na USG, bo nie chciałabym w razie porodu mieć jakiś dolegliwości "na dole", żeby dzidzia nic nie podłapała.
Iwon polozona mowila ze cisnienie wporzadku takze jest dobrzeNo właśnie dzisiaj posypałam pomidora oregano i bazylią i było pycha :-)
Lena super wieści, tylko to ciśnienie nie za niskie??
Co do wagi, mam nieukrywaną satysfakcję, że nie jestem sama z tą różnicą, że Ty jesteś o 2 tyg. do przodu
wróciłam!!!
i w zasadzie to nie wiem z czego się cieszę????
no bo po 9 dnia skurczy takich już całkiem silnych wg ktg mam minimalne rozwarcie,szyjka poniżej 1 cm,młody głową do dołu,ale wszystko idzie tak wolno,że gin stwierdził,że jeszcze sobie pochodzę :/
tętno Jasia 140-160,więc ok;moje ciśnienie 100/60 i waga o 0,5 w dół;-)
dał mi kochany pan doktorek jakieś dziwne globulki dowcipne,które powinny jakoś tam ruszyć to rozwarcie,ale powiedział,że tak w poniedziałek sobie mam zapodać dopiero....
Lenka to w sumie dobre wieści!!!
hej dziewczyny
pytałam się czy może jeszcze jest szansa na obrócenie to powiedział że nie,mała ma już za mało miejsca
szok a ja nie wiem nic o cesarce nawet nie wiem czy jest połóg czy nie kur.... nic nie wiem
tego tez sie obawiamHa ha! Nawet wczoraj M mówiłam, że przez całą ciąże był zakaz seksu bo może dojść do przedwczesnej akcji - a teraz mimo seksu nic się nie dzieje! Ja dziś sprzątałam i co - skurcze zaczęły szaleć i poszły sobie! Eeee
Ale co masz rację to masz: Nasze Dzieci same zdecydują kiedy wyjść i trzeba się z tym pogodzić - już bliżej niż dalej!
Aaaa najbardziej będę się śmiała jak po prawie 8 miesiącach polegiwania + po tabletkach na powstrzymanie skurczy - przenoszę i będą musieli wywoływać!!!!
już po wizycie
mały waży 2700g, główka już dość nisko
miałam dzisiaj robione przepływy i są w normie, choć ze zrobieniem ich był niemały problem bo mój Sergiuszek straszna wiercipięta
mogłam wybrać czy chcę mieć badanie na fotelu, więc nie miałam ;-)
mój gin powiedział, że jak będę pisać podanie do szpitala o przyjęcie na oddział, to żebym zaznaczyła, żeby był wtedy na dyżurze...
ja się pytam jakie podanie, a on na to, że do sił najwyższych i pokazuje palcem w górę
więc się pytam kiedy jest na dyżurze, wymienił dni kiedy może być i że w poniedziałki jest zawsze, także ja już mam ustalone - rodzę w któryś poniedziałek
hej dziewczyny