reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Ruda gratki!!! kto wie, może jednak uda ci się Jaśka trochę wcześniej wygnać na świat;-)

siula przykro mi, ale przynajmniej masz czas, żeby się psychicznie na cc nastawić i zdobyć info na ten temat

reklama
Ruda - gratki z wizyty

siula - najważniejsze, że nie zabierają się za przekręcanie dzidzi ręcznie, tak jak to zrobili PaulinieMarii. A może się jeszcze przekręci?? niektórym dzieciakom jakoś udaje się to przed terminem. A co do cesarki to spokojnie, popytaj dziewczyn, które miały. Powiedzą Ci czego się spodziewać itp. A połóg jest tak samo.

Siula z tego co czytam, to sporo dziewczyn na forum będzie miało cesarkę. Popytaj, pogadaj, pewnie Ci wiele wyjaśnią jesli masz wątpliwości :happy:

Lena gratki wizyty:)
Ruda ciekawe czy wytrzymasz do poniedzialku z tymi globulkami:pPP

Siula pytaj o co chcesz w sprawie cc. my tu juz pisalysmy troche o cieciu,to nic strasznego. znieczulenie najczesciej w kregoslup ale to nie boli, nic nie czujesz od pasa w dol. kroja, wyciagaja dziecko i szyja. po jakiejs godzinie jestes juz po wsyzstkim. ja 12 godzin musialam lezec i sie nie ruszac po tym znieczuleniu, potem kazaly wstac, moglam sie umyc itd. potem odlaczyli mi cewnik( zakladali go na sali operacyjnej, nie bolalo) polog podobny chyba do tego po sn, tez sie krwawi jak w normalnym pologu, tyle ze szwy gdzie indziej i na obchodzie ogladaja tylko brzuch wiec nie trzeba sie rozkraczac:p mi zdjeli szew jakos w 5 dobie, taki plastikowy sznurek. nie bolalo tez i wtedy tez rana juz tak nie ciagnela . kapac mozna sie normalnie, na poczatku lepiej oslaniac ta blizne, ale jak juz szew sciagna to nie trzeba. w szpitalu lezy sie 4-5 dni, czyli troszke dluzej niz po sn, chociaz u nas podobno juz tylko 3 dni. po paru miesiacach blizna jest jasniutka i jej nie widac, jest bardzo nisko wiec jak ktos ma ochote to moze nawet w stringach po plazy biegac;)

zaza ,blond doktorek powiedział,że tak naprawdę to tylko jedna osoba wie,kiedy urodzę - Jaś ;-)
bo jak on będzie gotów to się urodzi i już!
A potem stwierdził,że da mi w razie czego skierowanie do szpitala na 28-29 maja,bo ja mam jednak większość tych skurczy z krzyża i tego ktg nie wychwyci...ale to za tydzień dopiero...ja się już chyba nie nastawiam na to,że urodzę wcześniej,bo co ma być to będzie!

Siula pytaj o co chcesz,choć blond już chyba wszystko napisała o cc.Nie jest takie straszne jakby się mogło wydawać!A co do odwrócenia dzidzi to bądź dobrej myśli!!!Mój Jasiek był ułożony miednicowo od końca 4 miesiąca a odwrócił się 2 tygodnie temu.łobuz mały!A ja bardzo chciałam mieć cc!!!

Ruda a jednak! Ja idę do lekarza jutro rano i pewnie wrócę z tym samym!!! Mamy podobną sytuację - rozwarcie minimalne!!!:angry:
Kurde czy to rozwarcie nie może się ruszyć!!!

BMR mam nadzieję,że u Ciebie choć trochę ruszy i życzę tego z całego serducha,bo wiem,że ciebie te skurcze bolą.Mnie tylko delikatnie irytują,ale najbardziej to mnie wkur...to,że to się tak ciągnie i nic nie pomaga-ani sprzątanie,ani seks,ani mycie okien :wściekła/y:

BMR mam nadzieję,że u Ciebie choć trochę ruszy i życzę tego z całego serducha,bo wiem,że ciebie te skurcze bolą.Mnie tylko delikatnie irytują,ale najbardziej to mnie wkur...to,że to się tak ciągnie i nic nie pomaga-ani sprzątanie,ani seks,ani mycie okien :wściekła/y:

Ha ha! Nawet wczoraj M mówiłam, że przez całą ciąże był zakaz seksu bo może dojść do przedwczesnej akcji - a teraz mimo seksu nic się nie dzieje! Ja dziś sprzątałam i co - skurcze zaczęły szaleć i poszły sobie! Eeee
Ale co masz rację to masz: Nasze Dzieci same zdecydują kiedy wyjść i trzeba się z tym pogodzić - już bliżej niż dalej!
Aaaa najbardziej będę się śmiała jak po prawie 8 miesiącach polegiwania + po tabletkach na powstrzymanie skurczy - przenoszę i będą musieli wywoływać!!!! :-D

Aaaa najbardziej będę się śmiała jak po prawie 8 miesiącach polegiwania + po tabletkach na powstrzymanie skurczy - przenoszę i będą musieli wywoływać!!!! :-D
no ja tak mialam :D:D:D:D coprawda zaczal sie sam ale bez postepow ale przenosilam.no a cala ciaza na lekach itd:rofl2: chyba sie na zapas najadlam ich wtedy ze nawetpo terminie nie chcial sie urodzic

reklama
siula jak coś to nic sie nie martw, ja po cc i drugie mnie czeka:tak:
Nie ma tragedii, znieczulenie w kregoslup, ja chodzilam po ok. 10 godzinach, czulam sie super, jakbym nie miala zadnej operacji ;-)
Co do pologu to chyba mniej sie krwawi. Wiadomo, leci z nas ale chyba krocej i mniej bo podczas cc wyczyszczą.

u mnie blizny juz prawie w ogole nie widać, teraz od nowa bedzie widoczna ale coz, pozniej znowu zblednie i tak jak pisze blond, spokojnie mozna latac w stringach:tak: chociaz ja w nich na pewno nie bede chodzic hehe ale nie z powodu blizny:-D

Do góry