Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
gratuluję udanych wizyt dziewczyny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi ginka wczoraj powiedziała że w ostatnich tygodniach dziecko może przybrać na wadzę nawet pół kilograma tygodniowo
Dla was jeszcze czas więc wszystko w porządku
Fajnie że mała nadal główką w dół :-) a to z boku to może nóżka była, nasza smerfetka często się tak nóżkami rozpycha że niektórzy myślą że mi głowa boku wystaje a to stopa albo kolano
Gratuluję udanej wizyty :-)
Wczoraj na głównym już napisałam parę słów o wczorajszej wizycie ale tu napiszę coś więcej
łożysko II/III
szyjka 2-3 cm rozmiękczona ale trzyma
lekkie rozwarcie
Magdzia już dawno ułożona główkowo i ulokowana główką w drogi rodne przez co czasem nie jestem w stanie nawet kroku zrobić ;-)
Szacowana waga 3100 więc od 18 kwietnia urosła o pół kilograma i po raz pierwszy wychodzi że jest mnijesza niż wskazywałby tydzień ciąży więć może nie będzie bardzo duża przy smym porodzie jeżeli teraz przychamowała (jak miesiąc temu powiedziałam mamie że mała ma już 2600 to stwierdziła że mi będzie "dupa trzeszczeć przy porodzie" )
wymaz pobrany ale tylko z pochwy, u nas z obdytu nie potrzebują
No i jeżeli do 4 czerwca nie urodzę to mam się zgłosić po skierowanie
Rysica, snoopy, tialana gratuluję dobrych wieści wizytowych :-)
Moja kolej już jutro
Mlodak ja też mam strasznego stresa przed wejściem na wagę, będzie załamka
No i my juz po dzisiejszej wizycie poloznych.
I tak cisnienie 126/64 , tetno malej 150-155/min, porobione pomiary brzusia i wchodzi ze mala MIA wazy juz 3100 taki maly pulpecik.
W piatek mamy kolejne USG gdzie znowu beda ja mierzyc wzdluz i wszerz wiec zobaczymy jak wage pokaze USG
Gratki z wizyt kobitki
My też już po USG:-) gin dwa razy mierzył nóżki i są idealne tak więc rozbieżności w pomiarach brak. Brzuszek i główka też w normie:-):-):-)wody i przepływy w normie. Gin powiedział ze mały do dużych raczej nie należy i waży ok 3000g i co prawda wszystko już ma wykształcone ale niech sobie jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku i nabiera masy. Utwierdziłam się jedynie w przekonaniu że szpitalne USG było robione na odwal, aby szybciej i tyle
Normalnie jestem taka szczęśliwa:-) że wszystko jest w porządku ze mogłabym góry przenosić:-)