reklama
u mnie od 22tygodnia jest główką w dół i lekarz nic nie mówił ze za wczesnie czy cos
u mnie od 24 tygodnia malutka jest głową w dół.
No tak ja po wizycie usg nie było., ale wyniki dobre, morfologia 13,8, bakterii w moczu brak, szyjka zamknieta twarda, rozwarcia nie ma, oznak porodu brak
No i niepotrzebnie się martwiłam
Monia ułożona główkowo, szyjka długa i zamknięta na 4 spusty, wszystko ok, na te twardnienia brzucha mam brać no-spę a codziennie mam brać magnez.
Dostałam skierowanie na USG w 38 tc Także zrobię w Medicover
następna wizyta za 3 tygodnie czyli 4 czerwca a USG będę miała 12 czerwca.
Hejka:-)
ja po wizycie, mała waży 2548gr szyjki nie ma, rozwarcie na 1,5cm wiec małej się nie spieszyułożona główkowo (a ja się bałam że będzie pośladkowo bo w żebra mnie waliła a okazało się że ona kuperkiem tak pod żebra się chowa) spokojnie do terminu powinnam dotrwacpo 28 mam calkowicie odstawic fenoterol i jak do 10 nie urodzę zglosic się do lekarza 11 czerwca
gratki dziewczyny
ja też się cykałam że mała mi się przekręciła i jest pośladkowo ale lekarz mnie dziś uspokoił tak się przez ostatni czas wierciła że wszystko było możliwe, podobnie jak Rysica się cykałam co będzie na wizycie:-) ale okazało się że mała już się w kanał rodny wpasowała i wyjśc z niego niezamierza kurcze swoją drogą musi być długaśna;-) ale naprawdę jak będzie dowiem się jak urodzę
ja to do srody musze czekac na wizyte, powiem ginowi o tym czopie (tak mi sie wydaje ze odchodzi, niech sprawdzi) no i ciekawe co z tym ktg czytalam w necie ze od 37tc powinno byc srednio co 2-3dni robione ktg powiecie jak to jest? Czy kazdy po 37tc ma to ktg czy tylko jak cos sie dzieje i jak to jest w szpitalu? Tzn np. chcialabym zobaczyc czy oby napewno to sa skurcze i w jakiej sile to czy jakbym pojechala na ip zrobia mi to ktg bez niczego? czy beda musieli mnie zostawic w szpitalu na obserwacji ?
ktg to badanie tętna maluszka;-) podjeżdżasz na IP i robią jak chcesz u mnie jest platne (23zl) a w szpitalu mierzą na (na oddziale patologi) rano i wieczorem. sprawdzają czy tętno dzidzi nie spada i czy dobrze ma się w brzuszku
PaulinaMaria
kocham moje dwa serduszka
GRATULUJE UDANYCH WIZYT CIĘŻARÓWKI ......!!!!!!!!!:-)
Ja będę się wizytować w czwartek.
Ja będę się wizytować w czwartek.
reklama
tialana
Fanka BB :)
Mi ginka wczoraj powiedziała że w ostatnich tygodniach dziecko może przybrać na wadzę nawet pół kilograma tygodniowoRysica powodzenia! ja to moge brzez brzuch alana za glowke zlapac jak leze na wznak to normalnie ja czuje na dole. ale nie wpadalabym na to jakby mi gin nie pokazal, zawsze na wizycie sprawdza i normalnie dziecko za glowe lapie dwoma rekoma przez brzuch. rzeczywiscie da sie to wyczuc
KAmila dziecko w 8 miesiacu rosnie podobno srednio 150-200 gr tygodniowo,m w 9 nawet 250 gr....z tego wynika ze Tobie przez te 8 tyg urosnie 2 kg jeszcze??? to powodzenia Ci zycze... no ale coz... dzieci 7 kg tez sie rodza a 5 kg tez w sumie czesto hehe
moj w 31 tyg mial 1300 gr. wiec przy porodzie pewnie kolo 3 kg bedzie miec
Dla was jeszcze czas więc wszystko w porządkuNo tak ja po wizycie usg nie było., ale wyniki dobre, morfologia 13,8, bakterii w moczu brak, szyjka zamknieta twarda, rozwarcia nie ma, oznak porodu brak
Fajnie że mała nadal główką w dół :-) a to z boku to może nóżka była, nasza smerfetka często się tak nóżkami rozpycha że niektórzy myślą że mi głowa boku wystaje a to stopa albo kolanoNo i niepotrzebnie się martwiłam
Monia ułożona główkowo, szyjka długa i zamknięta na 4 spusty, wszystko ok, na te twardnienia brzucha mam brać no-spę a codziennie mam brać magnez.
Dostałam skierowanie na USG w 38 tc Także zrobię w Medicover
następna wizyta za 3 tygodnie czyli 4 czerwca a USG będę miała 12 czerwca.
Gratuluję udanej wizyty :-)Hejka:-)
ja po wizycie, mała waży 2548gr szyjki nie ma, rozwarcie na 1,5cm wiec małej się nie spieszyułożona główkowo (a ja się bałam że będzie pośladkowo bo w żebra mnie waliła a okazało się że ona kuperkiem tak pod żebra się chowa) spokojnie do terminu powinnam dotrwacpo 28 mam calkowicie odstawic fenoterol i jak do 10 nie urodzę zglosic się do lekarza 11 czerwca
Wczoraj na głównym już napisałam parę słów o wczorajszej wizycie ale tu napiszę coś więcej
łożysko II/III
szyjka 2-3 cm rozmiękczona ale trzyma
lekkie rozwarcie
Magdzia już dawno ułożona główkowo i ulokowana główką w drogi rodne przez co czasem nie jestem w stanie nawet kroku zrobić ;-)
Szacowana waga 3100 więc od 18 kwietnia urosła o pół kilograma i po raz pierwszy wychodzi że jest mnijesza niż wskazywałby tydzień ciąży więć może nie będzie bardzo duża przy smym porodzie jeżeli teraz przychamowała (jak miesiąc temu powiedziałam mamie że mała ma już 2600 to stwierdziła że mi będzie "dupa trzeszczeć przy porodzie" )
wymaz pobrany ale tylko z pochwy, u nas z obdytu nie potrzebują
No i jeżeli do 4 czerwca nie urodzę to mam się zgłosić po skierowanie