reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

hehehe ja teraz mam tak że wszystko przeze mnie przelatuje, 2 idzie mi na luzie i to 5 razy dziennie, jak by się unormowało cieszyła bym się nawet... słyszałam że po fenku jest straszna masakra a u mnie działał wrecz odwrotnie... to teraz jak by zelazo mnie tak rozluznilo to ja z domu bym wyjsc nie mogla:-D

He he. Ja właśnie tak miałam. Wylazłam tylko z chałupy i już na pierwszej poprzecznej ulicy robiłam zawrotkę do domu :-D:-D:-D.

reklama
Snoopy - super, że na wizycie dobre wiadomości,

Niestety czasami bez wsparcia żelazem nie obejdzie się - jak byłam w ciąży z Magdą (wieki temu) to mi lekarka na podniesienie hemoglobiny dała zastrzyki z wyciągiem z wątroby cielęcej, chyba 6 miałam ich wziąć, ale po 5 skapitulowałam.
One były tak bolesne (bardzo oleiste), że nie mogłam po nich ani siedzieć, ani leżeć, ani chodzić.... aż boli na samo wspomnienie.
Teraz mam 14,2 i raczej mi nie grozi wspomaganie, w przeciwieństwie do mojej siostry, która jest chyba w 12 tyg. i juz musi brać, bo juz teraz ma bardzo złą. I jak to jest?
Ci sami rodzice, te same geny - a my tak różne???

modlak ja jeszcze takich nawrotek nie miałam, trzymam dosyć dlugo jak trzeba, z tym że ja mam jazdę że tylko na moim sedesie się załatwie:-D poza domem można śmiało powiedzieć że mam zatwardzenie:-D
katrina może ona ma geny taty, a ty mamy? różnie przecież jest... to tak jak z charakterami, niby wychowywani przez jedych rodziców a rózni. Każdy jest niepowtarzalny i ma jakieś odchyły od normy:-p

No i ja po wczorajszej wizycie. Potem mała awaria z kompem.

Więc badania ok
Morfologia 14,2 aż moja gin dziwiła sie i smiała ze jak na ciaze to nieprzyzwoicie, mocz tez spoko. Synus waży 1321 wiec chyba taki z mniejszych, co mnie za bardzo nie przeszkadza bo moze łatwiej przy porodzie:tak:Pierwszy syn miał 3 kg.

łozysko 2 stopień, mały ułozony główka w dół, łozysko na przedniej scianie i pieknie sie podniosło (miałam przodujace).
jedyny mamnkament to to że Igor ułożony bardzo nisko (gin mówi niektóre tak do porodu ida) wiec żadnego szalenstwa :-( duzo lezeć i odpoczywac. Łatwo sie mówi, ale cóż jak trzeba to trzeba:tak:

No i ja po wczorajszej wizycie. Potem mała awaria z kompem.

Więc badania ok
Morfologia 14,2 aż moja gin dziwiła sie i smiała ze jak na ciaze to nieprzyzwoicie, mocz tez spoko. Synus waży 1321 wiec chyba taki z mniejszych, co mnie za bardzo nie przeszkadza bo moze łatwiej przy porodzie:tak:Pierwszy syn miał 3 kg.

łozysko 2 stopień, mały ułozony główka w dół, łozysko na przedniej scianie i pieknie sie podniosło (miałam przodujace).
jedyny mamnkament to to że Igor ułożony bardzo nisko (gin mówi niektóre tak do porodu ida) wiec żadnego szalenstwa :-( duzo lezeć i odpoczywac. Łatwo sie mówi, ale cóż jak trzeba to trzeba:tak:

Gratuluję :-).

A myslałam, że moze jeszcze jakieś zdjecie maluszka z wczorajszych badan dostanę, ale niestety za wiele nie było widac, a mały i tak odwrócił sie do nas pupą, na co mój syn stwierdził, że taki mały akuz cały naród ma w d...:-(

A myslałam, że moze jeszcze jakieś zdjecie maluszka z wczorajszych badan dostanę, ale niestety za wiele nie było widac, a mały i tak odwrócił sie do nas pupą, na co mój syn stwierdził, że taki mały akuz cały naród ma w d...:-(

hemoglobina 14 w ciązy jest wysoce nieprzywoita, ja taka mam rzadko jak nie jestem w ciązy:)Musze pic codzinnie sok z buraków:)
Super,ze wszytsko ok:)

Agulex super!I odpoczywać proszę,jak każą!!!
I zgadzam się z AVO,że to nieprzyzwoite,bo ja żeby dojść do 12 z hemoglobiną łykam od początku żelastwo bleee!!!
Katarina ja nie wiem jak to jest,bo ja w pierwszej ciąży nawet witamin nie musiałam brać,a wyniki miałam wszystkie w normie,a teraz od początku coś....A moja sis wszystkie trzy ciąże na żelazie,witaminach i nie wiadomo czym jeszcze....

reklama
Do góry