reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Ja bylam wczoraj u swojego gina i jestem wsciekla... wyszlam zła, bo nic mi nowego nie powiedzial, kociol tam maja chyba...
Polozna wpisala mi w karte ciazy 28/29 tc!! jak zapytalam to kiedy mam zrobic to usg po 30tc to powiedziala ze za wczesnie... ze za 3 tyg mam dzwonic...:( pozniej weszlam do gabinetu lekarskiego zrobil mi szybkie badanie szyjki, powiedzialam tylko o bolach plecow nasilajacych sie, dostalam nr do rechabilitantki ot wszystko no i recepte na Fenoterol.... to chyba od skurczy ale skad sobie to wzial skoro ja o skurczach nic nie wspominalam.... gula jestem ze ide na te wizyty bez listy pytan... no jestem wsciekla

reklama
Lui to czemu nie powiedzialas zeby poprawila w karcie ciazy tych tygodni?nastepnym razem jej powiedz. co do fenoterolu to ja to mialam jak mi sie szyjka skracala wiec moze dlatego ale to by chyba cos powiedzial ze sie skraca nie? z tym usg nic nie mow bo moj mi powiedial ze przeciez juz jedno w 20 tygodniu ciazy mialam i wystarczy bo ciaza przebiega prawidlowo i ze jak chce to moge sobie prywatnie pojsc( chociaz wizyte wczesniej powiedziual ze skierowanie da na to po 30 tyg a teraz ze nie). wiec poszlam prywatnie na to usg...mam wrazenie ze chodzimy do tego samego gina:confused2: no ale ja od teraz juz chodze rownolegle prywatnie tez bo mialam dosc wlasnie takiego czegos ze nic nie wiem i maja wsyztsko gdzies

No wlasnie nie zdziwiloby mnie to w ogole gdybym chodzila panstwowo... a ja od poczatku chodze prywatnie.. ech szkoda gadac, teraz mam wizyty czestrze bo co trzy tyg pozniej juz co dwa... malo tego nie wspomne ze polozna chcial mi wczoraj wypisac drugie skierowanie na glukoze... co mialam ja robiona miesiac temu... chyba zadzwonie tam i podpytam co i jak

Chodzenie z listą do lekarza jest dobrym rozwiązaniem. Ja miałam w ciągu tego czasu jedną taką wizytę na którą zrobiłam listę i wyjęłam ją przy lekarce. O wsio wypytałam i wyszłam zadowolona. Choć ja na swoją lekarkę nie mogę narzekać, bo jest fajna, rzeczowa i o wszystkim mi mówi. Zawsze na koniec wizyty pyta czy wszystko jest jasne i czy mam pytania. A wcześniej też nie byłaś zadowolona z wizyt??

Dziewczyny, co robicie jak macie zaparcia? Dostałam nowe, mocniejsze żelazo i teraz mam problemy z wypróżnieniem. Mozna brać jakieś specjalne srodki w ciąży? Sama zmiana diety niewiele pomaga.....

Wczesniej nie bylo zadnych lekarstw ja powiedzialam ze boli mnie cala lewa strona zrobil mi kompleksowe usg nerek pokazal jak mam cwiczyc co jesc zeby niwelowac zgage, wiec ogolnie bylam zadowolona bo nic sie nie dzialo, teraz tez myslalm ze wszystko okej a tu tyle lekow mi przepisali nie wiedzac czemu... w sumie u mnie w miescie jest naprawde kiepski wybor lekarzy ja wybralam tego ktory ma najlepszy sprzet w miescie no ale niestety musze o wszystko widocznie sie podpytywac...

Dziewczyny, co robicie jak macie zaparcia? Dostałam nowe, mocniejsze żelazo i teraz mam problemy z wypróżnieniem. Mozna brać jakieś specjalne srodki w ciąży? Sama zmiana diety niewiele pomaga.....

Proponuję rano na czczo wypić szklankę ciepłej przegotowanej wody. Do jogurtu wsypuję otręby i siemię lniane. Słyszałam też o piciu oleju lnianego, ale ja już na sam jego zapach jestem wrażliwa bo przez ponad pół roku piłam go na kaszel. Ale fakt, że działa rewelacyjnie.

lui
współczuję takiego lekarza. Ja na twoim miejscu po kilku dniach bym się do niego przeszła na niezapowiedzianą wizytę z jakimś wymyślonym problememi wtedy o wszystko wypytała. Musi Cię przyjąć bo w końcu to Twój lekarz prowadzący i kasę pewno niemałą od Ciebie zgarnia. Moja ginka nigdy nie robi problemów i płacę tylko za wizyty planowane. A gdy przyjdę bo coś mnie niepokoi to zdada, zrobi usg, pogada co się dzieje to zawsze jest za darmo. Już 4 razy z tego korzystałam.
A dlaczego on nie robi Ci usg na każdej wizycie? Skoro to nie państwowo to chyba płacisz mu za to.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry