reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Klusia, Alijenka gratuluje udanych wizyt:)

ja dzisiaj tez po wizycie. poszlam na konsultacje z usg do innego gina, bo na mojegonie bardzo moge liczyc :confused2:
45 minut mialam robione USG i wreszcie zobaczylam dzidzie, i wreszcie ktos porzadnie pomierzyl, posprawdzal i jestem spokojna. wiec wszystko ok z przeplywami, narzadami itd. Jajka jak byly tak sa dalej hehe wiec tez chlop potwierdzony na 100 %. lezy do gory nogami wiec ok, szyjka twarda, zamknieta. jedyne "ale" to jego waga bo jak na polowkowym byl co do dnia taki jak termin z OM to teraz przesunal sie tydzien do tylu i zapowiada sie drobny, wazy 1300, jest w tej chwili ponizej 50 centyla ale dalej w normie. nic zlego sie nie dzieje wiec mamy sie nie przejmowac, jak sie uda to bedziemy probowac normalnie rodzic bo skoro maly jest to moze uda sie naturalnie ale to sie okaze w szpitalu juz, poku co spokojna wreszcie jestem:)

reklama
KlusiaM, alijenka, blond_20 - superowo, że wszystko oki:-)

Ja też dziś po wizycie kontrolnej (bez USG). Na dole wszystko oki, słuchałyśmy serducha i po tym w którym miejscu mojego brzucha ginka wysłuchała serducho, powiedziała, że malutka położona jest nadal główkowo i leży na prawym boczku:-D Luteinę nadal mam sobie aplikować 2x1, zapytałam w jakim konkretnie celu - dla lepszej kondycji szyjki. Pobrała materiał na cytologię, a na USG zapisałam się na 12 kwietnia. Zapytałam również jak to jest z tym liczeniem ruchów, powiedziała, że jeszcze nie ma potrzeby liczenia i że to normalne, że będą dni, w których mała będzie fikać i takie, w których będzie spokojniejsza. Oczywiście nie oznacza to jednak, żeby bagatelizować to jak dzidzia faktycznie nie będzie w ogóle dawała znaku życia. I tak właśnie zauważyłam -mniej więcej 2 dni szaleństwa, 2 spokoju:tak:

aha, chciałam jeszcze pokazać Wam co mi poleciła lekarka, jak zapytałam o profilaktykę "dołu", bądź gdyby dolegliwości zaczęły wracać, a czasami mam właśnie takie wrażenie podrażnienia.
Oczywiście preparat bezpieczny w ciąży:

http://www.multi-gyn.com.pl/
[url]http://www.multi-gyn.com.pl/multi-gyn-actigel.html

[/URL]

Ostatnia edycja:
Ja się boje cc ze względu na gojenie ran, że wiem jak ciężko goi mi się skóra (mojemu tacie też).
Byle zadrapanie, a ja mam ślad na pół roku albo i dłużej :dry: co dopiero takie cięcie...pewnie paprałoby mi się rok :shocked2:

Gratulacje z udanych wizyt:-)

Ja nie wiem kiedy bede miec jakies Usg i czy wogole bede miec:-(. Tu to wszystko inaczej jest:-(. Jak tak czytam te wasze relacje z wizyt to tak wam kobitki zazdroszcze (pozytywnie oczywiscie) wszystkie pomiary, waga, dlugosc, wszelkie badania a tu - dupa nic nie robia jesli sie nic nie dzieje:no:. A nawet jak robia to nie tak dokladnie:no: ach szkoda gadac:-(.

Przynajmniej mam radosc na serduchu jak czytam te dobre wiesci od was:tak:.

Ostatnia edycja:
Pamiętam moje usg w Ira...pani patrzyła, nic nie mówiła, zapytała tylko czy chcemy znać pleć i tyle. Wszystko ok..do domu :eek: Dobrze ze chodziłam prywatnie do polskiej kliniki bo bym zwariowała z niewiedzy :tak:

gkvip juz nie bedziesz miala chyba ze sie cos bedzie dzialo:tak:
Wiesz, z jednej strony racja ale ja jak mialam USG to trwalo doslownie godzine i pytalam, a glownie mąż o wszystko:tak: i babeczka spoko. Zalezy tez pewnie od kobiety, ktora je robi.

A co do wizyt u poloznej to ja jestem mega zadowolona, do gina nie nawidze chodzić wiec jak dla mnie super:tak: jak sie nic nie dzieje to takie cos mi odpowiada:-) a jak sie dzieje jade do szpitala jak ostatnio i tam sie mna zajmują:tak:i nie martw się na zapas, wszystko jest na pewno dobrze, napisalas ze jak robia to niedokladnie, hmmm na pewno dokladnie, w koncu to lekarze i nie mysl inaczej, maja inne podejescie ale tutaj tez sie rodza zdrowe dzieci:tak:;-)

gkvip - u nas tez te badania podobnie jak u Was, tyle, ze wiem iż w czasie ciąży na pewno będą trzy USG robione. Pierwsze było w 20 tyg., drugie w 32 (czyli teraz w środę bede miała) i następne chyba w 38.
Z Alinka miałam jeszcze jedno, jak juz byłam po terminie.
Tyle, że tu jak ide na wizytę to na ogół do GP, tylko czasami trafiam do położnej.

Verita - no ja niestety do polskiej przychodni to mam prawie 300km i jakoś nie bardzo mi się uśmiecha jechać tyle godzin. Jakoś przeżyję, jeszcze tylko 9 tyg i KONIEC!!!! Mam nadzieję...
Pewnie gdyby było w trakcie ciąży coś ni tak, to bym się zdecydowała, ale na szczęście póki co nie było takiej potrzeby.

reklama
Do góry