reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

moj maz mi powiedział niedawno, ze mogłabym miec cesarke i ustawic ja tak na maj. Pytam dlaczego???????
Wiecie co mi powiedział?
- ze takie drobniejsze dzieci ok 2kg sa ładniejsze:eek:
No!!! musimy niezwłocznie pojechac do instytutu i podac to jako arument!!!!!
to napewno mi zrobia cc zeby dziecko nie zdarzyło przytyc za bardzo:baffled:
głupek jeden noooo

Hehe, tylko facet mógł coś takiego wymyślić:-) mój też czasami jak coś powie, to zastanawiam się skąd mu się to bierze;-)

reklama
Więc z dobrych: Przytyłam 1 kg (w 3 ty) ale poprzednio było + 3 kg więc jak na 2 miesiące rozłoże ro nie jest żle. Ciśnienie w normie 80/120, żelazo wzrosło o 1 pkt. Więc też nieźle (granica normy bo granica normy ale jednak ) szyjka super, rodzić na razie nie będę.
Dostałam skierowanie na KTG - takie bez daty, jakby mnie cos niepokoiło to mam sobie iśc i zrobić.

Z wieści mniej dobrych: WITAJCIE SLODKIE DZIEWCZYNKI, niestety dołaczyłam do waszego grona :( co mnie wcale nie cieszy.
I badanie glukozy 99/146
II badanie 80/178
Poradnie diabetologiczna mam w piątek w samo południe. Dowiem się tam co dalej. Mam nadzieje że kłóć się nie będę musiała.
Płakac troche mi się chce....

moj wazyl w piatek 1230, wedlug usg to byl 28t0d a termin mi przesunal na pozniej - z 6 na 8 czerwca. wolalabym predzej a mniejszego oczywiscie :)

aylin wspolczuje tej cukrzycy, ale jak kamila mowi, juz malo czasu zostalo wiec tragedii nie ma. ja tez musze powtorzyc cukier przez to ze mam za duzo wod :/

Aylin witam w klubie :-) Wbrew pozorom nie jest tak źle tym bardziej, ze tylko dietkę masz, a nie insulina, więc bez stresa. Idzie przeżyć. Mi te nawyki żywieniowe weszły zdrowo w krew - wręcz nie mogę patrzec na biały chleb czy bułki, słodycze nie ciągną mnie w ogóle i co 3 godziny jestem głodna, a po maleńkiej kanapeczce już czuję się syta.

Byłam dzisiaj i na izbie przyjęć i w poradni ginekologicznej i u swojej ginki. Wykańcza mnie państwowa słżba zdrowia po prostu. Z uwagi na twardy brzuch zadzwoniłam do ginki i że jej jeszcze nie było w gabinecie to kazała mi się udać na IP. Pojechałam ale od razu znów bez badania chcieli mnie przyjąć na oddział. Więc się nie zgodziłam i tyle. To powiedzieli że jedynie co moga zrobić to KTG i muszę za nie zapłacić. Więc się zgodziłam, wyszło ok, panie położne bardzo się mną przejęły (aż 3 nade mna stały) i powiedziały że i tak powinnam się udać do jakiegoś lekarza no bo jednak czuję to twardnienie mimo że na KTG nic nie wychodzi. Żaden ginekolog z oddziału do mnie nie przyszedł mimo że prosiły. Nawet nie chciał oglądać zapisu KTG. Czysta olewka.
Ponieważ i tak długo czekałam na samo KTG to po wyjściu ze szpitala od razu pojechałam do swojej ginki. Zbadała mnie - szyjka długa i zamknięta (uffff), zrobiła usg (maluszek żywotny i to bardzo, waży ok. 1377g), obejrzała zapis KTG i powiedziała że to chyba taka moja uroda z tym twardnieniem bo naprawdę nic się nie dzieje i mam się nie martwić, a po prostu dużo wypoczywać.
Ale co przeżyłam to moje.

Aylin witaj wsród słodkich:) I nic się nie martw,najczęściej dieta wystarcza a jak nie to też nie ma tragedii.Ja biorę insulinę od wczoraj nawet 2 rodzaje i daję radę:)

oj Viola widzę że nie uniknęłaś insuliny !!!! Jak ja się cieszęże ja tą glukozę zrobiłam w 18 tygodniu ciąży i teraz mam spokój bo zapewnie też bym walczyła z insuliną juz teraz

alijenka to nie do końca jest tak,że jak cukrzyca jest szybciej wykryta to nie trzeba brać później insuliny.To zależy wyłącznie od tego jak trzustka produkuje insulinę..
Poprostu masz więcej szczęścia i oby tak zostało,bo nieraz się okazuje ,że dieta wystarcza ale po 34 tyg cukry na nowo zaczynają szaleć.Ja z insuliny jestem zadowolona bo mogę zjeść więcej:)

a mi diabetolog powiedział że dobrze że na takim etapie to zostało wykryte przy takich niskich wynikach bo można jeszcze trzustkę oszukać nie wiadomo jakby było później jakbym się nie pilnowała to bym w tej chwili juz mogła mieć cukier powyżej 200 mg, nie wiem ile w tym prawdy ale takie coś usłyszałam

reklama
mlodak - jeśli Cię to troszkę uspokoi to powiem Ci, że moja siorka takie twardnienie brzuszka miała praktycznie od początku ciąży. Stawał się dosłownie jak kamień i po jakimś czasie znów było ok. Często twardniał jej podczas wizyty, więc gin wiedział o co chodzi i też stwierdził, że taka jej uroda, bo poza tym nic się nie działo. Ciążę donosiła:-)

Do góry