reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
Okazalo sie , ze diabetologa przelozyli mi na poniedzialek. A dzis mam bojowe zadanie. Przez dobe mam sikac w wielki pojemnik i jutro zawiesc im probke tego wielkiego wiaderka:szok:. Wiec w poniedzialek beda wyniki. Dzis wiec mialam tylko badanko-grzebanko i jest wszystko oki. W poniedzialek tez usg.

Ja już po wizycie :-)Mały waży 1401g, BPD (wymiar dwuciemieniowy) 76,8, AC (obówd brzuszka) 248,9 , FL (długość kości udowej) 55,6.
Z wymiarów wychodzi 29tydz i 5 dzień ciąży, także do przodu o dwa tygodnie (od początku to się utrzymuje). W tym wypadku termin wychodzi na 30maja :-D

Mały ułożony, puki co, pośladkowo, niby ma jeszcze czas na przekręcenie, ale martwię się tym, ze raczej duży jest i jak będzie zwlekał to będzie kiepsko :confused2:

Jak są ułożone wasze dzieci??

Ja znowu zmagam się z grzybkiem :baffled:, nie wiem skąd mi się to wzięło. nIgdy nie miałam takich problemów ( w poprzedniej ciązy też nie)

Ostatnia edycja:
Ja tez juz po wizycie. Mlody wazy juz 1740:szok: i lekarz wyliczyl nam 31 tydzien, wiec z usg termin mamy na 27 maja.
Az sie boje ,ze sie strasznie duzy urodzi. Musze poczytac ile teraz dzieciaczki przybieraja na wadze tygodniowo.

Super wieści!:-)

Moja w 24 tygodniu była ułożona główkowo, a teraz nie wiem, mam nadzieję, że nadal tak samo.
Niestety również dopadają mnie grzybkowe sprawy:baffled::baffled:

ale duzi Wasi chłopcy:)

Verita- z spojrzałam na usg mojej pierwszej córci , z 27 tygodnia własnie i wązyła 1, 400 kg czyli dokałdnie jak Twój synek i urodziła sie 4 kg:)

reklama
Do góry