reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
Okazalo sie , ze diabetologa przelozyli mi na poniedzialek. A dzis mam bojowe zadanie. Przez dobe mam sikac w wielki pojemnik i jutro zawiesc im probke tego wielkiego wiaderka:szok:. Wiec w poniedzialek beda wyniki. Dzis wiec mialam tylko badanko-grzebanko i jest wszystko oki. W poniedzialek tez usg.

Ja już po wizycie :-)Mały waży 1401g, BPD (wymiar dwuciemieniowy) 76,8, AC (obówd brzuszka) 248,9 , FL (długość kości udowej) 55,6.
Z wymiarów wychodzi 29tydz i 5 dzień ciąży, także do przodu o dwa tygodnie (od początku to się utrzymuje). W tym wypadku termin wychodzi na 30maja :-D

Mały ułożony, puki co, pośladkowo, niby ma jeszcze czas na przekręcenie, ale martwię się tym, ze raczej duży jest i jak będzie zwlekał to będzie kiepsko :confused2:

Jak są ułożone wasze dzieci??

Ja znowu zmagam się z grzybkiem :baffled:, nie wiem skąd mi się to wzięło. nIgdy nie miałam takich problemów ( w poprzedniej ciązy też nie)

Ostatnia edycja:
Ja tez juz po wizycie. Mlody wazy juz 1740:szok: i lekarz wyliczyl nam 31 tydzien, wiec z usg termin mamy na 27 maja.
Az sie boje ,ze sie strasznie duzy urodzi. Musze poczytac ile teraz dzieciaczki przybieraja na wadze tygodniowo.

Super wieści!:-)

Moja w 24 tygodniu była ułożona główkowo, a teraz nie wiem, mam nadzieję, że nadal tak samo.
Niestety również dopadają mnie grzybkowe sprawy:baffled::baffled:

ale duzi Wasi chłopcy:)

Verita- z spojrzałam na usg mojej pierwszej córci , z 27 tygodnia własnie i wązyła 1, 400 kg czyli dokałdnie jak Twój synek i urodziła sie 4 kg:)

reklama
Do góry