reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
Hej.
Wróciłam.

Trafiłam do świetnego lekarza. Cudowny starszy facet z 40 letnim stażem pracy !
Usg robił mi 50 minut. Obejrzał i pomierzył każdy milimetr dziecka - wszystko tak dokładnie, że byłam w strasznym szoku.
Powiedział, że jego zdaniem poprzedni lekarze pomylili torbiel nerki z miedniczką ! Kazał mi przyjść za 6-7 tygodni , kazał się nie martwić, nie stresować i, że bez sensu żebym chodziła co 3-4 tygodnie na usg bo szkoda moich pieniędzy.
Jego zdaniem dziecko nie ma żadnych patologii ! Jedyne co zobaczył jakiś "cień" 4mm obok nereczki, ale mówił żebym wcale o tym nie myślała ani się nie martwiła - nic się nie dzieje.
Cudowny człowiek. Dzidziuś piękny i zdrowy - ja Go nie widziałam ale tak lekarz powiedział. Waży 930gramów także to już prawie kilogram ciałka !!
Serduszko pięknie bije móżdżek zdrowy żadnych wad :)
Tydzień ciąży zgadza się z OM.
I jak się okazało będę musiała mieć CC ( ja się cieszę bo i tak chciałam mieć ) bo jest bardzo cienkie miejsce cięcia macicy z poprzedniej cesarki.
W końcu jestem spokojna i się niczym nie martwię.
Łożysko mam na przedniej ścianie ale mówił, że to OK. Wszystko jest świetne !
Nadal chłopczyk także co do tego już nie mam wątpliwości
p.gif

Ale stresior był !

Super teraz tylko w spokoju do końca .:laugh2:

Nawet nie bylo strasznie. Mialam 50-tke tylko, wiec szybko poszlo. Dostalam z duza iloscia cytryny, taka lemoniadka.Calkiem dobre bylo:)

ja juz mam wyniki krwi. na szczescie krzywa cukrowa ok.
Glukoza na czczo 80mg/dl, a 75 gr po 2 godzinach 94 mg/dl:)
mocz ok, toxo nie kumam o co chodzi jak zwykle. tylko morfologia troche namieszana. hemoglobina i hematokryt za niskie, a neutrofile i rdv-cv za wysokie

moze ktoras wie o co chodzi z toxo

IGG 0,1
IGM ujemny

w poprzedniej ciazy wyszlo mi ze juz przeszlam a teraz w tej juz 2 razm mi to toxo robia.

Melduje się i ja :) synek potwierdzony :) okaz zdrowia z serduszkiem jak dzwon :) tylko stety- niestety za duży :/ 640gr, za tydzień zrobię badanie cukru z obciążeniem i wtedy zobaczymy co dalej, ale lekarka powiedziała, ze jak coś to umówi mnie od razu z diabetologiem. Za miesiąc mam powtórzenie połówkowego.

reklama
Witam. Byłam dzisiaj na badaniu glukozy, najgorsze badanie jak do tej pory. Jutro biegnę po wyniki, oby wszystko było dobrze.
Miałam 75-tkę, od czego to zależy że niektóre dziewczyny maja 50-tkę? Dodam że to moje pierwsze badanie glukozy.

Ostatnia edycja:
Do góry