reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
Hej.
Wróciłam.

Trafiłam do świetnego lekarza. Cudowny starszy facet z 40 letnim stażem pracy !
Usg robił mi 50 minut. Obejrzał i pomierzył każdy milimetr dziecka - wszystko tak dokładnie, że byłam w strasznym szoku.
Powiedział, że jego zdaniem poprzedni lekarze pomylili torbiel nerki z miedniczką ! Kazał mi przyjść za 6-7 tygodni , kazał się nie martwić, nie stresować i, że bez sensu żebym chodziła co 3-4 tygodnie na usg bo szkoda moich pieniędzy.
Jego zdaniem dziecko nie ma żadnych patologii ! Jedyne co zobaczył jakiś "cień" 4mm obok nereczki, ale mówił żebym wcale o tym nie myślała ani się nie martwiła - nic się nie dzieje.
Cudowny człowiek. Dzidziuś piękny i zdrowy - ja Go nie widziałam ale tak lekarz powiedział. Waży 930gramów także to już prawie kilogram ciałka !!
Serduszko pięknie bije móżdżek zdrowy żadnych wad :)
Tydzień ciąży zgadza się z OM.
I jak się okazało będę musiała mieć CC ( ja się cieszę bo i tak chciałam mieć ) bo jest bardzo cienkie miejsce cięcia macicy z poprzedniej cesarki.
W końcu jestem spokojna i się niczym nie martwię.
Łożysko mam na przedniej ścianie ale mówił, że to OK. Wszystko jest świetne !
Nadal chłopczyk także co do tego już nie mam wątpliwości
p.gif

Ale stresior był !

Super teraz tylko w spokoju do końca .:laugh2:

Nawet nie bylo strasznie. Mialam 50-tke tylko, wiec szybko poszlo. Dostalam z duza iloscia cytryny, taka lemoniadka.Calkiem dobre bylo:)

ja juz mam wyniki krwi. na szczescie krzywa cukrowa ok.
Glukoza na czczo 80mg/dl, a 75 gr po 2 godzinach 94 mg/dl:)
mocz ok, toxo nie kumam o co chodzi jak zwykle. tylko morfologia troche namieszana. hemoglobina i hematokryt za niskie, a neutrofile i rdv-cv za wysokie

moze ktoras wie o co chodzi z toxo

IGG 0,1
IGM ujemny

w poprzedniej ciazy wyszlo mi ze juz przeszlam a teraz w tej juz 2 razm mi to toxo robia.

Melduje się i ja :) synek potwierdzony :) okaz zdrowia z serduszkiem jak dzwon :) tylko stety- niestety za duży :/ 640gr, za tydzień zrobię badanie cukru z obciążeniem i wtedy zobaczymy co dalej, ale lekarka powiedziała, ze jak coś to umówi mnie od razu z diabetologiem. Za miesiąc mam powtórzenie połówkowego.

reklama
Witam. Byłam dzisiaj na badaniu glukozy, najgorsze badanie jak do tej pory. Jutro biegnę po wyniki, oby wszystko było dobrze.
Miałam 75-tkę, od czego to zależy że niektóre dziewczyny maja 50-tkę? Dodam że to moje pierwsze badanie glukozy.

Ostatnia edycja:
Do góry