reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Dzięki dziewczyny:-)

Rozszyfrowałam resztę skrótów
Wiek 23tydz - po wynikach 25tydz

BPD (wymiar dwuciemieniowy) -6.42 cm
FL (długość kości udowej) - 4.33 cm
AC (obówd brzuszka) - 19.51 cm
EFW (szacowana masa płodu) - 762g

Muszę wrócić wstecz i poczytać wymiary waszych brzdąców. Jestem ciekawa, czy faktycznie jest jakiś większy
:-) czy tylko cięższy?
verita to podam moje do porównania bo my prawie tak samo wysoko w ciąży różnica 1 dzień
BPD (wymiar dwuciemieniowy) -5,67 cm
FL (długość kości udowej) - 3,91 cm
AC (obówd brzuszka) - 16,94 cm
EFW (szacowana masa płodu) -488,90 g

Ostatnia edycja:
reklama
verita to podam moje do porównania bo my prawie tak wysoko w ciąży różnica 1 dzień
BPD (wymiar dwuciemieniowy) -5,67 cm
FL (długość kości udowej) - 3,91 cm
AC (obówd brzuszka) - 16,94 cm
EFW (szacowana masa płodu) -488,90 g

NIby nie duże te różnice...przynajmniej tak mi się wydaje, a jednak. Może chłopcy są więksi?? Nie wiem od czego to zalezy? Ciekawe jak urodzimy:-) Przyznam, ze wolałabym szybciej niż później :-p

ale tak jak pisałam wcześniej moja mała też była większa miesiąc temu o 2 tygodnie, teraz już jest ok chyba od kąd zaczęłam tą dietę cukrzycową stosować

Mój do tej pory, co wizyta, był o tydzień starszy, teraz o 2tyg :baffled: Boję się, że też mam cukrzycę ciążową. Muszę zrobić badania w przyszłym tyg. Ciekawe co wyjdzie......a ja tak kocham słodycze :laugh2::laugh2:

W poprzedniej ciązy dieta nie była taka zła, ale teraz miałam nadzieje, że mnie ominie :-)

Mój do tej pory, co wizyta, był o tydzień starszy, teraz o 2tyg :baffled: Boję się, że też mam cukrzycę ciążową. Muszę zrobić badania w przyszłym tyg. Ciekawe co wyjdzie......a ja tak kocham słodycze :laugh2::laugh2:

W poprzedniej ciązy dieta nie była taka zła, ale teraz miałam nadzieje, że mnie ominie :-)
hahaha ja też Ci powiem że troszkę tęsknię za słodyczami i wczoraj ani jednego pączka nie zjadłam za to dziś pofulgowałam sobie i chyba ta dieta dobrze zrobiła bo zjadlam pączusia i popiłam kawą inka z mlekiem i 1 łyżeczką cukru - po godzinie cukier 82 a po dwóch 72 także całkiem bardzo dobrze :-D

Hej.
Wróciłam.

Trafiłam do świetnego lekarza. Cudowny starszy facet z 40 letnim stażem pracy !
Usg robił mi 50 minut. Obejrzał i pomierzył każdy milimetr dziecka - wszystko tak dokładnie, że byłam w strasznym szoku.
Powiedział, że jego zdaniem poprzedni lekarze pomylili torbiel nerki z miedniczką ! Kazał mi przyjść za 6-7 tygodni , kazał się nie martwić, nie stresować i, że bez sensu żebym chodziła co 3-4 tygodnie na usg bo szkoda moich pieniędzy.
Jego zdaniem dziecko nie ma żadnych patologii ! Jedyne co zobaczył jakiś "cień" 4mm obok nereczki, ale mówił żebym wcale o tym nie myślała ani się nie martwiła - nic się nie dzieje.
Cudowny człowiek. Dzidziuś piękny i zdrowy - ja Go nie widziałam ale tak lekarz powiedział. Waży 930gramów także to już prawie kilogram ciałka !!
Serduszko pięknie bije móżdżek zdrowy żadnych wad :)
Tydzień ciąży zgadza się z OM.
I jak się okazało będę musiała mieć CC ( ja się cieszę bo i tak chciałam mieć ) bo jest bardzo cienkie miejsce cięcia macicy z poprzedniej cesarki.
W końcu jestem spokojna i się niczym nie martwię.
Łożysko mam na przedniej ścianie ale mówił, że to OK. Wszystko jest świetne !
Nadal chłopczyk także co do tego już nie mam wątpliwości
p.gif

Ale stresior był !

Hej.
Wróciłam.

Usg robił mi 50 minut. Obejrzał i pomierzył każdy milimetr dziecka - wszystko tak dokładnie, że byłam w strasznym szoku.
Powiedział, że jego zdaniem poprzedni lekarze pomylili torbiel nerki z miedniczką ! Kazał mi przyjść za 6-7 tygodni , kazał się nie martwić, nie stresować i, że bez sensu żebym chodziła co 3-4 tygodnie na usg bo szkoda moich pieniędzy.
Jego zdaniem dziecko nie ma żadnych patologii ! Jedyne co zobaczył jakiś "cień" 4mm obok nereczki, ale mówił żebym wcale o tym nie myślała ani się nie martwiła - nic się nie dzieje.
Cudowny człowiek. Dzidziuś piękny i zdrowy - ja Go nie widziałam ale tak lekarz powiedział. Waży 930gramów także to już prawie kilogram ciałka !!
I jak się okazało będę musiała mieć CC ( ja się cieszę bo i tak chciałam mieć ) bo jest bardzo cienkie miejsce cięcia macicy z poprzedniej cesarki.
p.gif

Ale stresior był !

Bardzo gratuję:) Cieszę się że zdrowy Milanek i jaki duży:))) Ile to znaczy trafić w dobre ręce lekarza:)

Hej.
Wróciłam.

p.gif

Ale stresior był !
Wiedziałam że będzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-D :-) :-D

Hej.
Wróciłam.

p.gif

Ale stresior był !

Świetna wiadomość!!! A ty mówiłaś, że to mój jest duży :-D

reklama
Verita- gratuluje duzego synka:)
Kamila - ciesze sie ze wszystko ok!!

Iwon - zapewne masz lekko zasadowy mocz i stad te fosforany nie martw sie wcinaj kwasotki zeby lekko zakwasic mocz:))

Przepraszam ze skleroze ale gratuluje pozytywnych wiesci u reszty dziewczyn!

Do góry