reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Byłam w czoraj na kontroli, i czekałam na swoją kolej chyba 3 godziny!!! Gino wróciła z urlopu i miała chyba 100 tyg pacjentek. Myslałam, że w tej poczekalni jajo zniose po całym dniu w robocie. A co do badania, to anemia nadal jest ale wyniki sie troche polepszyły, więc idzie w dobrym kierunku. Mocz ok, brzuch ok. Zmartwiła mnie tylko trochę stwierdzeniem, że ostatnio kilogramowo za szybko przybrałam ( od ostatniej wizyty 3 tyg temu prawie 2 kg). Teraz jestem na plusie jakies 7,5-8 kg. Problem jest w tym, że na wszystkie wizyty chodze wiedzorem, gdy jestem napuchnieta i po jedzeniu. I nie objadam się na co dzień :/

reklama
Esperanza, ja tez przytyłam 7 kilo:( i wczoraj mówie ginowi,ze to za duzo chyba jak na ten tydzień, a on powiedział,ze przy mojej budowie i wzroście to jest norma. Z tym,ze ja nie byłam jakąs chudzinką przed zajściem,a Ty pisałaś,ze drobna i chuda jesteś- o ile dobrze pamietam ....także wg mnie dla osoby z niedowagą taki przyrost jest ok. Oczywiscie są ginekolodzy, któryz uważają, że 10 kilo to max w ciąży. Tylko niestety niektóre kobiety, żeby przytyć 10 kilo przez całą ciąże muszą się niemal głodzić( 2 kanapki rano, zupka, jabłuszko, jogurcik). Znam jeden przypadek gdzie tka dieta skonczyła się tragicznie:(Także się tym nie martw- tym bardziej jeśli dobrze się ze sobą czujesz:) Ja sie martwie, bo siebie w takim wydaniu po prostu nie lubię, ale nie lubię też sobie odmawiać-hahahah

Ostatnia edycja:
Verasitum- gratulacje ogromne. Wiekli jest Twój syneczek:)
A Ty robilas już obciążenie glukozą?

Dzięki. Obciążenia glukozą jeszcze nie robiłam i przyznam, ze sie boję bo w poprzedniej ciązy miałam problem z cukrem, chociaż po pobycie w szpitalu cukrzycy ciążowej nie stwierdzili....ale i tak do końca ciaży byłam na diecie :-)

Ostatnia edycja:
Varitaserum grauluję dużego chłopa :-)

Ja też już jestem po badaniach - krew w normie, glukoza po 2 h od wypicia 118 więc chyba ok, coś tam w moczu wypatrzyłam, jakieś liczne fosforany :confused: idę poczytać na necie...

Dzięki dziewczyny:-)

Rozszyfrowałam resztę skrótów
Wiek 23tydz - po wynikach 25tydz

BPD (wymiar dwuciemieniowy) -6.42 cm
FL (długość kości udowej) - 4.33 cm
AC (obówd brzuszka) - 19.51 cm
EFW (szacowana masa płodu) - 762g

Muszę wrócić wstecz i poczytać wymiary waszych brzdąców. Jestem ciekawa, czy faktycznie jest jakiś większy
:-) czy tylko cięższy?

esperanza na moje oko to wcale nie tak dużo chyba że ginowi chodziło o czas w którym pryzbyły ostatnie 2kg ale dla mnei to tez nie jest miarodajne no bo wystarczy że się kupki nie strzeli i już waga więcej pokazuje

Iwon u mnie też zawsze wychodzą fosforany i bakterie, raz więcej raz mniej ale podobno to też norma w ciąży, ważne żeby mocz był wolny od białka, glukozy i leukocytów

reklama
Byłam w czoraj na kontroli, i czekałam na swoją kolej chyba 3 godziny!!! Gino wróciła z urlopu i miała chyba 100 tyg pacjentek. Myslałam, że w tej poczekalni jajo zniose po całym dniu w robocie. A co do badania, to anemia nadal jest ale wyniki sie troche polepszyły, więc idzie w dobrym kierunku. Mocz ok, brzuch ok. Zmartwiła mnie tylko trochę stwierdzeniem, że ostatnio kilogramowo za szybko przybrałam ( od ostatniej wizyty 3 tyg temu prawie 2 kg). Teraz jestem na plusie jakies 7,5-8 kg. Problem jest w tym, że na wszystkie wizyty chodze wiedzorem, gdy jestem napuchnieta i po jedzeniu. I nie objadam się na co dzień :/
Gratulacje, a waga się nie martw !!! :-)

Do góry