reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

No to niezly byl sczuplaczek, nie ma co;-) Moj to maly klusek byl ale teraz za to chudy :tak: nozki jak patyczki:-(
ma 100 cm a wazy 13 kg:tak: no ale nadrobi na pewno, a apetyt ma za dwoch

reklama
Polaa - moja tez ma 103cm i waży 14kg - normalnie olbrzymy, tylko moja starsza, ale jak miałą 2 latka to było 98cm i 12kg.

a to Wasz wysokie te dzieciaczki:) i szczuple a moj to znowu krepy i nabity po mamusi:baffled: 101 cm i 18 kg. ale to chlopak to moze troszke inaczej.ale w grupie jest jednym z nizszych chlopaczkow.
Rafal na 2 latka mial 92cm i 15.5 kg. teraz strzelil troche do gory bo krasnal byl chociaz niby sie dlugi urodzil ale przez te sterydy co wdychal pare miesiecy to sie zatrzymal i nie rosl mi prawie rok:/

to ja musze zmierzyc dzisiaj swojego wiktora - wszyscy mówią że kurdupel . wazy 16 kg. ostatnio jak mierzylam to mial 89 cm. zobaczymy jak dziś.

zmierzyłam - ma 94cm.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja w ten zasniezony dzien (w koncu u mnie zima):-)
Bylam wczoraj na wizycie u mojego gin, ucieszylam sie bardzo bo waga pokazala od ostatniego miesiaca tylko 0,5kg!:tak: wiec nie jest zle a juz stawialam ze jest duzo wiecej, wiec waze juz tyle co przed ciaza. Szyjka okej, wszystko pozamykane, maly rosnie. Dostalam skierowanie na ta glukoze i na powtorke z toxo i jakies tam inne...:eek:
Pozniej pojechalam do pracy bo mialam jedna klientke i tak sie zgadalysmy ze dala mi namiary na dobra polozna z mojego szpitala wiec jestem juz spokojna i happy:-):-):-) dowiedzialam sie tez ze szkole rodzenia tez mamy za free

Witam sie i ja w ten zasniezony dzien (w koncu u mnie zima):-)
Bylam wczoraj na wizycie u mojego gin, ucieszylam sie bardzo bo waga pokazala od ostatniego miesiaca tylko 0,5kg!:tak: wiec nie jest zle a juz stawialam ze jest duzo wiecej, wiec waze juz tyle co przed ciaza. Szyjka okej, wszystko pozamykane, maly rosnie. Dostalam skierowanie na ta glukoze i na powtorke z toxo i jakies tam inne...:eek:
Pozniej pojechalam do pracy bo mialam jedna klientke i tak sie zgadalysmy ze dala mi namiary na dobra polozna z mojego szpitala wiec jestem juz spokojna i happy:-):-):-) dowiedzialam sie tez ze szkole rodzenia tez mamy za free
Gratulacje :-D

Na dzisiejszym połówkowym lekarz zbadał u maleństwa wszyściutko dokładnie, niestety mój gin dość skąpy w komentarze liczbowe, a ja nie dopytywałam, wiem tylko, że serduszko, żołądeczek i pępowinka są OK, maluszek waży około 400gram :) Na temat skurczy powiedział tyle, że nawet 15 razy na dobę mogą być i mam się nie przejmować, bo szyjka jest twarda i zamknięta. Kolejne badanie 6 marca, mam do tego czasu zrobić badania moczu i krwi, zaznaczył tylko skróty, więc nie wiem co dokładnie będę mieć badane, później sprawdzę, no i obciążenie glukozą muszę zrobić

Swoją wizytę opisałam na ogólnym, więc powtarzać się nie będę. Dodam tylko, że kolejną wizytę mam na 8 marca, więc kolejne "święto" będę obchodzić w gabinecie ginekologicznym.

Ok 400 g to tak jak moja Matylda :) Gratuluję dziewczyny!!! Ja wybieram się po zwolnienie w najbliższą sobotę a badania i "normalna" wizyta 3 marca.

reklama
I ja już po wizycie :-)
Mały duży, waży 762g i jest o 2 tyg starszy niż na suwaczku :-D Termin przesunął mi się z 14.06 na 2.06, ale jak wiadomo mogę urodzić i 19.06 i później :-)

Nadal chłopczyk ;-)

Do góry