reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

No to niezly byl sczuplaczek, nie ma co;-) Moj to maly klusek byl ale teraz za to chudy :tak: nozki jak patyczki:-(
ma 100 cm a wazy 13 kg:tak: no ale nadrobi na pewno, a apetyt ma za dwoch

reklama
Polaa - moja tez ma 103cm i waży 14kg - normalnie olbrzymy, tylko moja starsza, ale jak miałą 2 latka to było 98cm i 12kg.

a to Wasz wysokie te dzieciaczki:) i szczuple a moj to znowu krepy i nabity po mamusi:baffled: 101 cm i 18 kg. ale to chlopak to moze troszke inaczej.ale w grupie jest jednym z nizszych chlopaczkow.
Rafal na 2 latka mial 92cm i 15.5 kg. teraz strzelil troche do gory bo krasnal byl chociaz niby sie dlugi urodzil ale przez te sterydy co wdychal pare miesiecy to sie zatrzymal i nie rosl mi prawie rok:/

to ja musze zmierzyc dzisiaj swojego wiktora - wszyscy mówią że kurdupel . wazy 16 kg. ostatnio jak mierzylam to mial 89 cm. zobaczymy jak dziś.

zmierzyłam - ma 94cm.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja w ten zasniezony dzien (w koncu u mnie zima):-)
Bylam wczoraj na wizycie u mojego gin, ucieszylam sie bardzo bo waga pokazala od ostatniego miesiaca tylko 0,5kg!:tak: wiec nie jest zle a juz stawialam ze jest duzo wiecej, wiec waze juz tyle co przed ciaza. Szyjka okej, wszystko pozamykane, maly rosnie. Dostalam skierowanie na ta glukoze i na powtorke z toxo i jakies tam inne...:eek:
Pozniej pojechalam do pracy bo mialam jedna klientke i tak sie zgadalysmy ze dala mi namiary na dobra polozna z mojego szpitala wiec jestem juz spokojna i happy:-):-):-) dowiedzialam sie tez ze szkole rodzenia tez mamy za free

Witam sie i ja w ten zasniezony dzien (w koncu u mnie zima):-)
Bylam wczoraj na wizycie u mojego gin, ucieszylam sie bardzo bo waga pokazala od ostatniego miesiaca tylko 0,5kg!:tak: wiec nie jest zle a juz stawialam ze jest duzo wiecej, wiec waze juz tyle co przed ciaza. Szyjka okej, wszystko pozamykane, maly rosnie. Dostalam skierowanie na ta glukoze i na powtorke z toxo i jakies tam inne...:eek:
Pozniej pojechalam do pracy bo mialam jedna klientke i tak sie zgadalysmy ze dala mi namiary na dobra polozna z mojego szpitala wiec jestem juz spokojna i happy:-):-):-) dowiedzialam sie tez ze szkole rodzenia tez mamy za free
Gratulacje :-D

Na dzisiejszym połówkowym lekarz zbadał u maleństwa wszyściutko dokładnie, niestety mój gin dość skąpy w komentarze liczbowe, a ja nie dopytywałam, wiem tylko, że serduszko, żołądeczek i pępowinka są OK, maluszek waży około 400gram :) Na temat skurczy powiedział tyle, że nawet 15 razy na dobę mogą być i mam się nie przejmować, bo szyjka jest twarda i zamknięta. Kolejne badanie 6 marca, mam do tego czasu zrobić badania moczu i krwi, zaznaczył tylko skróty, więc nie wiem co dokładnie będę mieć badane, później sprawdzę, no i obciążenie glukozą muszę zrobić

Swoją wizytę opisałam na ogólnym, więc powtarzać się nie będę. Dodam tylko, że kolejną wizytę mam na 8 marca, więc kolejne "święto" będę obchodzić w gabinecie ginekologicznym.

Ok 400 g to tak jak moja Matylda :) Gratuluję dziewczyny!!! Ja wybieram się po zwolnienie w najbliższą sobotę a badania i "normalna" wizyta 3 marca.

reklama
I ja już po wizycie :-)
Mały duży, waży 762g i jest o 2 tyg starszy niż na suwaczku :-D Termin przesunął mi się z 14.06 na 2.06, ale jak wiadomo mogę urodzić i 19.06 i później :-)

Nadal chłopczyk ;-)

Do góry