reklama
Joaska
Lipcowe mamy '05
Iwon pisze:Młoda koza ;D
ja wiem.........moze i mloda.....
kolorowa_kredka
Fan(ka)
ale za to jaka zaradna !!!! :-*
Joaska
Lipcowe mamy '05
:-* :-* :-* :-* :-*kolorowa_kredka pisze:ale za to jaka zaradna !!!! :-*
Joaska
Lipcowe mamy '05
Iwon pisze:Joasiu 22 lata to piękny wiek na macierzyństwo
Gdybym 5 lat temu miała odpowiedniego kandydata, to już dawno biegałabym z maluchem po piaskownicach
Melll
Mama Julci
Joaska pisze:mam chyba to samo..........zreszta chyba kazda z nas, mam siedzacych w domu, tak ma..............
z jednej strony to chcialabym zostac z Kuba caly czas, az do powiedzmy 3 roku zycia, kiedy pojdzie do przedszkola, ale z drugiej, potrzebuje jeszcze wolnosci, chcialabym sie uczyc, pracowac, jeszcze troszeczke sie wyhulac!!!!troche nie zdazylam.......za szybko sie tyle rzeczy wydazylo w moim zyciu.........moje kolezanki teraz bawia sie, ucza, poznaja nowych ludzi........a ja : pieluchy, prania, prasowania, ciagle w dresie z zazygana koszulka...........ehhhhhhh
ale pocieszam sie, ze na wszystko przyjdzie czas......mam nadzieje, ze sobie odbije, czekam na wiosne, na slonce, na spotkania w parkach z innymi mamami i ich pociechami, wtedy mam nadzieje zycie bedzie sloneczniejsze!!!!!!!!!!!!!!
Joasiu ja mam podobnie, kończe studia teraz ale czasami mam wlaśnie takie myśli jak napisałaś i choć wiedziałam na co się decyduję zachodząc w ciąże to i tak czasami przychodzi chwila refleksji ................................ tylko ja mamw swojej grupie na studiach wiele nłodych matek i zawsze mamy o czym gadać
a w swoim otoczeniu i rodzinie to tylko ja mam dziecko, reszta choć są juz po ślubie to jeszcze nie mają dzieci to ciągle czegoś im brakuje i tak jakoś leci czas....................................
ale oni nie zaznali tej radości co ja, nie trzymali w ramoionach swojego maleństwa w pierwszej minucie życia, nie widza codziennie rano tego uśmieszku na buźce małej istotki dla której jestem najważniejszą osobą na świecie, nie wiedzą co znaczą łzy szczęścia bo usłyszałaś niezbyt składne mmaaaaaaa a mma................... i można tak bez końca wymienniać ile radości daje codziennie takie maleństwo
oby oni wszyscy mogle tego szcześcia zaznać
hanti
Lipcowe Mamy '05
kobitki,te nasze nastroje za chwilkę się skończą
przyjdzie wiosenka,zaświeci sloneczko i będziemy spacerować dumnie po parkach,
albo placach zabaw
teraz jesteśmy niedospane,bladziutkie i zmęczone nie życiem,
a po prostu zimą.......................................
nasze organizmy mialy przez ostatni rok bardzo ciężkie zadanie i jeszcze nie doszły do pełnej formy,
a KARMIENIE PIERSIĄ ,lub NOCNE WSTAWANIE wcale w tym nie pomagają :
no i nasze nieszczęsne WYGLĄDY.........rozmemlane na maxa,obrzygane niejednokrotnie
z oponami zamiast wąskiej kibici,tylko potęgują FRUSTRACJĘ
ale mogę WAS ZAPEWNIĆ.....................że to MINIE
A pierwsze słowo naszej pociechy KOCHAM CIĘ ............................to WSZYSTKO NAM WYNAGRODZI
WIEM BO JUŻ RAZ TO PRZEŻYŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i chcialm przeżyć to znowu,wiec tu jestem i DO WAS PISZĘ :laugh: ;D
przyjdzie wiosenka,zaświeci sloneczko i będziemy spacerować dumnie po parkach,
albo placach zabaw
teraz jesteśmy niedospane,bladziutkie i zmęczone nie życiem,
a po prostu zimą.......................................
nasze organizmy mialy przez ostatni rok bardzo ciężkie zadanie i jeszcze nie doszły do pełnej formy,
a KARMIENIE PIERSIĄ ,lub NOCNE WSTAWANIE wcale w tym nie pomagają :
no i nasze nieszczęsne WYGLĄDY.........rozmemlane na maxa,obrzygane niejednokrotnie
z oponami zamiast wąskiej kibici,tylko potęgują FRUSTRACJĘ
ale mogę WAS ZAPEWNIĆ.....................że to MINIE
A pierwsze słowo naszej pociechy KOCHAM CIĘ ............................to WSZYSTKO NAM WYNAGRODZI
WIEM BO JUŻ RAZ TO PRZEŻYŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i chcialm przeżyć to znowu,wiec tu jestem i DO WAS PISZĘ :laugh: ;D
kolorowa_kredka
Fan(ka)
:-* i hanti pięknie to opisałyście !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Melll pisze:Joaska pisze:mam chyba to samo..........zreszta chyba kazda z nas, mam siedzacych w domu, tak ma..............
z jednej strony to chcialabym zostac z Kuba caly czas, az do powiedzmy 3 roku zycia, kiedy pojdzie do przedszkola, ale z drugiej, potrzebuje jeszcze wolnosci, chcialabym sie uczyc, pracowac, jeszcze troszeczke sie wyhulac!!!!troche nie zdazylam.......za szybko sie tyle rzeczy wydazylo w moim zyciu.........moje kolezanki teraz bawia sie, ucza, poznaja nowych ludzi........a ja : pieluchy, prania, prasowania, ciagle w dresie z zazygana koszulka...........ehhhhhhh
ale pocieszam sie, ze na wszystko przyjdzie czas......mam nadzieje, ze sobie odbije, czekam na wiosne, na slonce, na spotkania w parkach z innymi mamami i ich pociechami, wtedy mam nadzieje zycie bedzie sloneczniejsze!!!!!!!!!!!!!!
..a w swoim otoczeniu i rodzinie to tylko ja mam dziecko, reszta choć są juz po ślubie to jeszcze nie mają dzieci to ciągle czegoś im brakuje i tak jakoś leci czas....................................
...a potem płacz i lament.. : : :
hanti Ty dobra duszyczko :-* :-* :-*