reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama zostaje w domku

Hi, hi, same ambitne laski ;)
Ja jestem po socjologii i podyplomówce z projektów europejskich, ale też mi ostatnio po głowie germanistyka biega ::) Byłam w klasie z poszerzonym niemieckim, zrobiłam certyfikat, mam z tym językiem do czynienia w pracy, więc może rozwinę skrzydełka, kto wie?
Ale na jakąś podyplomówkę to się jeszcze na pewno skuszę! 8)

reklama
ja skończyłam studium reklamy i studiowałam resocjalizację i poradnictwo rodzinne, i nastudiowałam się półtora roku, bo postanowiłam przerwać studia i wyjechaćdo artka do włoch ::) no ale jeszcze kiedyś chciałam coś skończyć jakąś pedagogikę właśnei może resocjalizacja lub specjalna ale to kiedyś ...............

hihi tata mówił no ja wam załozyłem internet, stałe łącze abyście się uczyły a nie męża znalazły i emigrowały ;)

Iwon moze mi pomozesz z niemca???
a kiedys tez marzylam o germanistyce ale zostaje to w kregu marzen....byłych
teraz nie mam sprecyzowanych planow i to mnie dobija bo zawsze wiedzialam czego chce i nie rozumialam tych glupkow co nie wiedza co chca robic dalej :p

a teraz sama jestem takim glupkiem

Kredziu resocjalizacja brrrrrrrrr...........pamietam historie jak wiezniowie grupowo zgwalcili taką resocjalitke w wiezieniu,zamkneli jakos drzwi a straznicy tylko patrzyli i nie mogli nic zrobic..........przykre

A ja z moich ambicji to :-) chciałąbym adoptować :
2 kotki ihihihihi

Co do studió to skończyłam administracje... w trakcje kończenia studió zaczełam kolejne czyli psychologie w Warszawie... i mialam plany na 3 prawo - ale zaszłam w ciążę :-) a teraz chwilowo estem bez celu :-) za wyjątkiem 2 kotków
http://www.miau.pl/adopcje/internetowe.php

oj nieładnie tak zakurzyć wątek domowych mamusiek ::)
ja juz czasami mam wrażenie że jak gdzies ide ulica to nad głowa mi śiweci napis taki: KURA DOMOWA 24H NA DOBE!
Mam nadzieje ,że wiosna troszke poprawi stan mojego ducha a przy tym moja samoocena wzrośnie bo inaczej kaplica- depresja letnia sie szykuje.

elfiko pisze:
oj nieładnie tak zakurzyć wątek domowych mamusiek  ::)
ja juz czasami mam wrażenie że jak gdzies ide ulica to nad głowa mi śiweci napis taki: KURA DOMOWA 24H NA DOBE!
Mam nadzieje ,że wiosna troszke poprawi stan mojego ducha a przy tym moja samoocena wzrośnie bo inaczej kaplica- depresja letnia sie szykuje.
kochana nie KURA DOMOWA 24H NA DOBĘ,ale super MAMA 24H NA DOBĘ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
a jak by się zwiedli,ż eTy wytrzymujesz takie decybelki w domciu,to jeszcze bys medal dostała i w jakimś programie byśmy Cię zobaczyły
Te uszy co wytrzymuja wszystko....................hihihihihihihihihihihihih ;D ;D ;D ;D ;D

no to i ja sie dopisuje :)

z jednej strony to tym czym predziej wrocila do roboty, ktora tak lubie, ale z drugiej czas, ktory spedzam w domu z Kuba jest tak naprawde cudowny.........pewnie brakowaloby mi tego wszystkoego gdybym juz nie byla z Nim w domu. Ostatnio gadalam z moja kolezanka, studentka, powiedzialam jej ze siedzienie w domu z dzieckiem odmozdza...............teraz stwierdzam ze wcale nie, duza umiejetnoscia jest zaplanowanie sobie calej tej strategii jedzeniowej i spaniowej ;) ;) Nawet Napoleon by sie niepowstydzil takiej taktyki............a to cale myslenie co dac dziecku jesc i czy nie za wczesnie, jak urozmaicic, to dopiero wyczyn...........no i samotne kapania, te sprytne ruchy jedna reka, tu myjesz, tam wycierasz, potem bach bach i Maluszek umyty, ubrany, najedzony i ululany :)

matka to jest jednak superwoman :)

a z tym odmozdzaniem.................staram sie cwiczyc moje szare komorki, chociaz niewiele ich zostalo............ale pocieszam sie tym, ze podczas jednej zakrapianej alkoholem imprezki ginie okolo 10 tys. malych szarych.............wiec nie jest ze mna tak zle chyba, z racji tego ze na takiej imprezce bylam ostatnio.....hmmm.....w pazdzierniku 2004 :)

hihi dziewczyny to mi sie podoba- najlepsze pod sloncem jestescie!!! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Dzieki Kasienko ale czasami sie taka super mama nie czuje a jedynie super duper kura domowa ale wytrzymam, z wami wszystko wytrzymam ;D

Joasiu a ja bym sie o Twoje szare komoreczki nie martwila bo z tego na ile Cie znam to wiem ze masz ich calkiem sporo a juz najbardziej mi sie w Tobie to podoba ze czasami nawet nieswiadomie a takie madre rzeczy mowisz.

elfiko pisze:
Joasiu a ja bym sie o Twoje szare komoreczki nie martwila bo z tego na ile Cie znam to wiem ze masz ich calkiem sporo a juz najbardziej mi sie w Tobie to podoba ze czasami nawet nieswiadomie a takie madre rzeczy mowisz.

heheheeh dobre :)

reklama
elficzku kochany kura domowa ??? wspaniała mamuśka i kochana żonka :)

ja jak najbardziej cieszę sie ze siedzę z tymikiem w domciu ! i przyznam sie że przed wczoraj miałam pierwszy raz od kąd się urodził taaaaaki straszny dzień że miałam dość swojego złego samopoczucia i żal mi było tymika że nie mam sił się nim tak w 100 procentach zajmować i wolałabym aby ten dzień był spokojny ::) chyba trochę namotałam ale wy wiecie o co chodzi.................. :)

Do góry