reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

reklama
Kobiety- co mogę wziąć na przeziębienie skoro nadal cycolimy???:szok:
wydaje mi się ,że Upsarin można ale nie jestem pewna ale na pewno herbata z miodem i cytryną ,sok malinowy, i czosnek . Odsmaż sobie chlebek i posmaruj rozgniecionym czosnkiem. Grzane mleko z miodem też można jak lubisz mleczko .Położyć się pod pierzynkę albo przytulić do kochanego ciałka:tak::tak: i wypocić .Pomaga

Dzięki, Dziewczyny. Apap mi bokiem niedługo wyjdzie:sorry:pójde dziś z Młodą prywatnie do lekarza, bo w srodę byłam u rodzinnej bo już pokasływała i oczywiscie nic jej nie było:wściekła/y::wściekła/y:a teraz obie się mamy źle, Hanka co prawda twardsza ode mnie, ale widać, ze się męczy:-( poradzę się babki, co mogę wziąć. moja zawsze antybiotyk pzepisywała, a chciałabym tego uniknąć...:-(

Jolek uważaj, bo mozna piersi przeziebic....ja mam tak jak Ty-tez mnie wszystko w stopy parzy:)) i tez latam boso po balkonie:) Ale tesciowa mnie opiorkala ze juz zimno zaczyna byc i mam myslec troszke o sobie wiec nosze klapki:)
Martussa- wygrzewac, wygrzewac i jeszcze raz wygrzewac:) herbatka z cytrynką, wit c i do lóżka !!

Ja wciaz bez @, nie wiem czy to dobrze czy zle, biore Azalie wiec moze nawet nie powinnam miec @??

Ostatnia edycja:
Martussa ja właśnie wychodzę z porządnego przeziębienia (38,5 gorączka, katar, kaszel). Brałam apap, rutinoscorbin i osscilococinum. No i siedziałam w domu 5 dni a z Zuzią babcia na spacery wychodziła. Najgorsze były pierwsze 3 dni bo do córy mogłam się zbliżać (i karmić piersią) tylko w masce aby jej nie zarazić.

Dziewczyny ja z kolei ostatnio tak się zastanowiam. Coraz mniej regularnie karmię piersią bo młoda je już obiadki i deserki słoiczkowe. Pomimo tego nie dostałam jeszcze okresu (to już z półtora roku bez niego). Niby fajnie, ale czy już powinnam się niepokoić i iść do gina, czy to normalne? Jak myślicie?

reklama
Maggi - całkiem normalne. Nasze dzieci mają już 7 - 8 miesięcy, więc każda z nas dokarmia dziecko innym jedzeniem niż mleko. A jeszcze zostało nas trochę, szczęściar, które mogą nacieszyć się, czystymi majtkami ;-):-p
Ja też nie mam i chwała za to! :-) Mogę tak jeszcze pół roku!

Do góry