reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

reklama
ja miałam wizyty co miesiąc ostatnią miałam 20 stycznia.Jutro muszę dzwonic i się umuwic na następną w czwartek bo mnie ostatnio nie zapisała (stwierdziła że do konca stycznia urodze i widać pomyliła się)

Przez wizyty w szpitalu na przełomie grudnia i stycznia z lekka mi się spacerki do gina rozregulowały. W tamtym tygodniu byłam u gina i mam przyjść ostatni raz w tym, dostałam już nawet skierowanie do szpitala a wizytę w środę mam po to, by sprawdzić czy mi się rozwarcie nie robi przypadkiem od tych wszystkich, częstych skurczy.

Co do KTG, to miałam robione jedynie w szpitalu i to tylko w momencie, kiedy zostałam na patologii. Nie bylo mowy, by iść do szpitala jedynie na badanie. :angry: U mojego gina wogóle nie ma takiej mozliwości.

Ja od 35 tyg wizyty mam co tydzien na KTG a co drugi dodatkowo badanie.Od pryzszlego tyg czyli dnia na kiedy mam termin na KTG codziennie i co drugi dzien badanie .Bylam dzisiaj u lekarza pozamykana jestem na wszystkie spusty wiec nic nie zapowiada porodu :angry:I juz lekarz poweidzial ze widzi zwapnienie lozyska .A i malutki ma 3400gr.

Moj lekarz przyjmuje tylko w srody :zawstydzona/y: ale u mnie sie o tyle dobrze sklada ze zawsze w srode mi sie zaczynal kolejny tydzien ciazy :-D
Wiec tak teraz chodze co dwa tygodnie do niego.... Ostatni raz bylam w 36tc na badaniu i USG a teraz na sama wizyte ide jutro tj w 38tc :tak:

Jakby sie cos dzialo to na osiedlu mam kilka prywatnych gabinetow ginekologicznych to sie do nich wybiore w kazdy dzien:-p No a w piatek mam spotkanie z polozna oddzialowa w szpitalu :tak:moze cos sie dowiem wiecej odnosnie wizyt.

Gin mnie na KTG nie kieruje bo przy kazdej wizycie mierzy tetno plodu malym aparacikiem i wg niego wszytsko przebiega spokojnie ;-) No ale teraz bede musiala bardziej sie obserwowac bo od jutra mam zakaz brania Magnezu, Nospy i Fenoterolu :zawstydzona/y: Skurcze pewnie mnie zamecza :-(

Ja sie zaczynam juz troche denerwowac...podwozie ostatnio badane 6 tyg. temu wiec nie wiem co sie tam dzieje, usg 2 tyg. temu, ktg 1 tydz. temu...niby w sumie nie czuje, zeby sie dzialo cos zlego, ale brak informacji tez potrafi dobic.

ja miałam wizyty raz w m-c teraz powiedziała mi gin że za 2 tyg i wrazie czego dała skierowanie do szpitala :tak: zobaczymy co powie na następnej wizycie . a KTG też nie miała wcale robione tylko to tętno bada mi za każdym razem

Odnośnie KTG, to mój lekarz w karcie ciąży po każdej wizycie i po USG zapisywał tętno małej, więc pewnie jakichś tam pomiarów dokonywał bez mojej wiedzy.
yawla spokojnie, nie zamartwiaj się na zapas :) Jak coś będzie się niepokojącego dziać, wtedy działaj.

No ale teraz bede musiala bardziej sie obserwowac bo od jutra mam zakaz brania Magnezu, Nospy i Fenoterolu :zawstydzona/y: Skurcze pewnie mnie zamecza :-(

A dlaczego zakaz ?
Ja biorę sobie Nospę [zwykłą, bo forte nie wykupiłam] i oprócz tego codziennie Tordyferon Fol -to niby połączenie Folika z Magnezem i łykam to zamiast właśnie Folika i Hemoferu. Ale nie wiem, czy też mi lekarz karze coś odstawić i powie, że mam Nospy nie łykać, jak pójdę 17.02.

a u mnie po wymazie wyszedł paciorkowiec:-( (Streptococcus agalactiae - grupa B) lekarz w tym tyg na urlopiku, po 12 mam dzwonić do kliniki zapytam o leczenie- z tego, co zdołałam znaleźć- antybiotykoterapia podczas porodu....zachowawczo...a tu niecałe dwa tygodnie do terminu- może uda się coś wcześniej zaradzić... a czuja miałam, żeby ten wymaz zrobić...
któraś miała może ten egzemplarz?:crazy:

reklama
Martussa, tu dziewczyny miały tez paciorkowca. Najważniejsze, ze wiesz o jego istnieniu, pewnie antybiotyk jakiś Ci podadzą.

Do góry