reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

AgniesiaP masz jeszcze kilka dni ;-) akcja moze zaczac sie nagle

ardzesh teraz nawet jakbym miala zaczac rodzic to dzidzia i tak juz donoszona jest ;-) tylko sie czasem zastanawiam - skoro do tej pory skurcze mnie tak mecza i to bolesne, to jak bedzie wygladal porod :szok: No i sie stresik zaczyna, bo kilka do kilkunastu godzin takiego bolu to potem ciezko bedzie sie pozbierac...

reklama
martussa dokładnie lepiej znać wroga i wiedzieć jak z nim walczyć. Chłopa nie trzeba leczyć;-):-) oni maja lepiej. Dostaniesz antybiotyk a przy porodzie pewnie też ci podzadzą no chyba że zdążysz wybrać antybiotyk zrobić jeszcze jeden posiew i się okaże że nie ma drania a jeśli nie, to upominaj się o niego

tylko sie czasem zastanawiam - skoro do tej pory skurcze mnie tak mecza i to bolesne, to jak bedzie wygladal porod :szok: No i sie stresik zaczyna, bo kilka do kilkunastu godzin takiego bolu to potem ciezko bedzie sie pozbierac...

To ja Ci powiem, tylko nie wiem czy na pocieszenie, że ja też dużo wcześniej miałam bolesne skurcze, mocno napinający się brzuch, mimo brania leków praktycznie cały czas był jak skała. No a teraz calutki czas brzuch miękki, oprócz akcji niedzielnej, skurczy praktycznie wcale. Jedyne co czuję to ciągnięcie w dole brzucha i ból w kroczu.

Wlasnie dzwonilam do laboratorium i o dziwo moj wymaz wyszedl dobrze:) Żadnych paskudztw:) Ciesze sie bardzo:) Jutro tylko na standardowe badania moczu i krwi a poza tym mam badania do porodu w wodzie. I to wszystko:)

Mnie od paru dniu bardzo brzuch ciagnie na dol i podolewa na samym dole jak na miesiaczke caly czas tak lekko :sorry:Teraz tylko czekac kiedy sie cos bardziej rozwinie :)A i ostatnio mam taki apetyt ze szok caly czas bym cos jadla .I caly czas biegam na ubikacje z grubsza sprawa ale nie czysci mnie :/

Ostatnia edycja:
co ile dni macie ktg robic? mi kazala 3 x w tym tyg. Ale pójdę dwa razy, bo odsyłam teściową i nie mam z kim Kuby zostawić.

ja tam co to jest KTG to się dowiem dopiero na porodówce, chyba że wcale:wściekła/y: nie wiem czy to dobrze czy nie ale niestety takiego mam lekarza

Ja tez teraz raz w tyg a od przyszlej srody czyli teminu KTG dziennie plus co drugi dzien wizyta u lekarza .

Ja wlasnie mierze ze mam skurcze co 11 min ale nie sa jakies mocne wiec to napewno falszywy alarm :wściekła/y:

reklama
Do góry