reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Ja dzisiaj po wizycie u GP (lekarz rodzinny) byłam w szpitalu, bo dostałam od niego list z podejrzeniem zatrucia ciążowego:sorry2: Ciśnienie miałam 180/100:szok:, niewielką ilość białka w moczu, nogi spuchnięte już od kilku tygodni bez względu na to czy jestem wypoczęta po nocy czy nie:sorry2: No i spędziliśmy we trójkę prawie 3 godziny w szpitalu. Victor dostał malowankę i kredki i mógł grzecznie być z mamą i tatą w pokoju:tak: Na szczęście ciśnienie wróciło do normy, czyli 130/80, KTG też bez zastrzeżeń, mocz wzięli na dodatkową analizę, a mi kazali odpoczywać i leżeć:tak: Dobrze, że mogłam wrócić do domu, bo już się przestraszyłam, że coś mogłoby być nie tak:-( W poniedziałek i środę kolejne wizyty kontrolne:tak:
Elwis ale to szybko minęło;-) Trzymaj się, powodzenia:-)
Antar córcię to Ty masz niczego sobie:rofl2: Życzę Ci obyś urodziła ją szybko i łatwo bez cc;-):tak:
Asus oby to nie było nic poważnego:tak: Staraj się jak najwięcej odpoczywać:tak: Wszystko będzie dobrze:tak:
A Habci faktycznie dzisiaj nie widać, a zawsze jak czytam forum to "wszędzie jej pełno";-):-D

reklama
Hej dziewczyny:)
Bylismy wczoraj u lekarza:) KTG super, nie mam zadnych skurczy:) Cisnienie tez ok:) Mocz i morfologia lepsze niz przed ciazą!!!! Pozbylam sie w koncy tych piep... bakterii:)
Szyjka macicy zamknieta, nie skraca sie:) ( w ciagu ostatnich miesiecy skrocila sie tylko o 4 mm-czyli nic) Pan doktor na helikopterze podczas robienia usg szyjki zmienil glowice i pokazal nam jeszcze maluszka:) Niesamowity jest ten moj ginek:) Wygladal na szczerze ucieszonego, powiedzial ze maluszek ma pierwszorzedne serduszko, ze jajeczka juz zstapily do worka mosznowego, dzidzia w kanale grzecznie czeka na swoj czas:) zero problemów- odpukac:)
za 2 tyg nastepna wizyta i zrobimy wszystkie badania odnosnie porodu w wodzie i wymazy:) Gin chce jeszcze raz zrobic przeplywy:) Powiedzial ze jeszce tylko 2 wizyty bedziemy mieli:) a pozniej juz tylko czekamy:)
Pozdrawiam brzuszki najpiekniejsze!!!

witam was Kochane. Ja znow leze w szpitalu. Wczoraj po wizycie u ginki pojechalismy od razu do szpitala. Mialam wysokie cisnienie, zle wyniki testu obciazenia glukoza, nie za dobre wyniki moczu i mocne skurcze. Teraz jestem na diecie cukrZycowej w pon bede miala robiony profil glikemii. Boje sie o dziecko, bo nie stosowalam zadnej diety.pociesza mnie fakt ze w 25 tyg. Badania w kier. Cukrzycy wyszly dobrze. Po tym bad. W pon. Okaze sie czy podawac mi insuline.
Na usg wyszlo, ze glowka dziecka jest na 39 tydz. A reszta ciala na 36. Niepokoi mnie to. Maly wazy 2670.
Mam juz male rozwarcie i skrocona szyjke.

Habcia- nie panikuj, tylko bierz sie w końcu za urodzenie Maksa!! do cholery- sie zamęczysz! donosiłaś- więc wszystko na dobrej drodze!!! powiedz ładnie lekarzom- żeby Cię ustabilizowali i na siłę nie kazali trzymać nóg razem.:wściekła/y:
pewnie znów poczułaś sie lepiej i zabrałaś za jakieś fikołki, co??:sorry:;-)
Trzymaj sie, Kochana!!

mnie do kolekcji dzisiaj brzucholek lekko opadł, no nic, kupię sobie dziś Rio Anaconda Cejrowskiego i leżę (polecam Gringo wśród dzikich plemion!!!) :)
złożymy łóżeczko dzisiaj już, bo ta skrócona szyjka i rozwarcie nie pozwala mi spać spokojnie :)

habcia lol, ja myślałam, że ty stosowałaś dietę dla cukrzyków :O
ja nawet jakby mi jedno badania źle wyszło to stosowałabym profilaktycznie

asus i wolfia trzymajcie się kochane, z tym ciśnieniem nie ma żartów ;/

Habcia ..dobrze wiedzieć że u Ciebie OK tzn. jesteś pod opieką lekarzy ...postaraj się relaksować i myśleć o maluszku ,że jeszcze trochę i będziesz go miała całego i zdrowego w ramionach ...życzę Ci DUŻU OPTYMIZMU :-D:-D:-D i UŚMIECHU

I staraj się nie myśleć o tym co dzieje się dookoła ..już tyle przeszłaś że na pewno teraz będą już same dobre rzeczy ;-)
Trzymam kciuki za dobre wyniki w poniedziałek :tak:

A na temat łożyska nic nie wiem :no: wiesz jak w Irlandii z tymi badaniami :dry::sorry2:

A ja myślę habciu , że na własne życzenie tam trafiłaś. Badania na cukrzycę ciążową już wcześniej źle ci wyszły, leżałaś w szpitalu i miałaś dietkę trzymać.Albo ktoś coś tu kręci albo sama nie wiem.Jakoś nieodpowiedzialnie się zachowujesz.
O łożysku i o stopniach wyjaśniała nam tu kiedyś któraś z dziewczyn, bo ten temat poruszałyśmy już. Ale jakoś nie mogę tego znaleźć. Cofnij może sie o kilka stron wstecz.

larka diete stosowalam do swiat. Potem troche podjadalam. PociesZa mnie fakt, ze wczesniej wyn wyszly dobrze i dziecko ma praw. Wage.

reklama
Do góry