reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

[..]
Ale z porodem poczekaj jeszcze tydzień. 37 będzie lepszy niż 36 :) poza tym ustaliłyśmy już że to ELWISka ma być pierwsza! ;-):-)
właśnie, pilnujcie swojej kolejki ;-) Musi być jakiś porządek :-p
Habcia poza tym dziewczyny maja rację z tą dietą, ja w tej ciąży nie miałam za wysokiej glukozy ale i tak uważam co jem...profilaktycznie, Ty powinnaś tym bardziej :sorry:

reklama
habcia dobrze, że już jesteś ;-) poczekaj jeszcze do wtorku, by nie odbierać elwiskowi pierwszeństwa a potem to już czemy na Maksia

Rozmawiałyśmy kilka stron temu o liczeniu ruchów. moja zawsze bardzo ruchliwa córcia dzieś od rana nie daje żadnych znaków. Próbowałam ją troszkę rozruszać to się odrobinę przekręciła ... 3 godziny, a było raptem 8 ruchów:-( Jeśli do 16 sytuacja sie nie zmieni postanowiłam, że pojadę na IP. A może panikuję, już sama nie wiem :eek:

Habcia ale szyjkę to Ty miałaś skróconą podobno już w 25 tygodniu, i groził Ci poród przedwczesny, to co się teraz przejmujesz. Większość z nas ma już rozwarcie i bolesne skurcze. Ciekawe czy Cię już na ip poznają?:)
Mam nadzieje, że Twój Maks będzie okazem zdrowia i nie będziesz go zamęczać tak jak siebie. I żadnych kłótni bo to już końcówka i każda zaczyna mieć dość, łatwo o zgrzyty. Habcia jestes trochę przewrażliwiona na punkcie swoich chorób, nikt nie mówi że Twój stan nie jest bardzo poważny.

pbg ja Ci powiem co ja bym zrobiła. Pojechałabym na ip ale z myślą że mała jest dzisiaj po prostu mniej ruchliwa. Osiem ruchów to nie tragedia, na pewno wszytsko ok. Ja też czasem przez godzinę nic nie poczuję. Ale bym pojechała, tak dla własnego spokoju.

pbh uważam tak jak mówi antar, dzieciaczki poza tym mają czasem gorsze dni tak jak i my :)

a ja dziś od rana jakaś niespokojna jestem, tylko nie wiem czemu:confused:

larkaa mam dziś dokładnie to samo :confused: całą noc męczyły mnie koszmary, nie mówiąc już, że w życiu się tak nie spociłam - dosłownie jakbym przebiegła maraton. Odpocznę jeszcze trochę, a potem zajmęsię porządkamia, jeszcze pieluszki tertrowe muszę wyprasować ... wrrr:-(
antar myślę, że tak jak piszesz będzie najrozsądniej, ale poczekam może do jutra

Ostatnia edycja:
pbg w mojej magicznej książce piszą, że rano dzieci zawsze mniej się ruszają. Ale jeśli masz wrażenie, że dzidzia jednak za mało aktywna to moja książka mówi: położyć się na godzinę i liczyć ruchy, jeśli przez godzinę nie będzie 10 ruchów (nie tylko kopniaki, ale naciągania także, ruchy robaczkowe itp:-):-):-)), zjeść coś, wypić szklankę mleka, najlepiej zjeść coś energetycznego, i znów na godzinę się położyć. Jak to nie zadziała jechać na szpital czym prędzej.

pbg w mojej magicznej książce piszą, że rano dzieci zawsze mniej się ruszają. Ale jeśli masz wrażenie, że dzidzia jednak za mało aktywna to moja książka mówi: położyć się na godzinę i liczyć ruchy, jeśli przez godzinę nie będzie 10 ruchów (nie tylko kopniaki, ale naciągania także, ruchy robaczkowe itp:-):-):-)), zjeść coś, wypić szklankę mleka, najlepiej zjeść coś energetycznego, i znów na godzinę się położyć. Jak to nie zadziała jechać na szpital czym prędzej.
dzięki aga zrobie jak piszesz, właśnie przeczytałam, że teraz dzidzi powinna się ruszać mniej więc muszę lepiej się w małą dziś "wsłuchać"

reklama
Dziewczyny czy cukrzyca ciazowa zawsze wyjdzie na badaniu glukometrem czy tez mozliwe jest ze dopiero po obciazeniu glukoza?Ja mierze codziennie glukometrem i mam bardzo dobre wyniki(na czczo 85,po jedzeniu godzine mam 115-120),ale tutaj testu na obciazenie nie robia a nie wiem dlaczego cos mi se ubzduralo,ze w pierwszej ciazy jak mialam dopiero obciazenie glukoza to mi wyszla cukrzyca ciazowa.
po teście obciążenia glukozą wychodzi cukrzyca ciążowa.:tak:Skoro po badaniu glukometrem dobrze wychodzą ci wyniki, to wszystko jest ok.

a ja dziś od rana jakaś niespokojna jestem, tylko nie wiem czemu:confused:
mnie też jakaś dziś nerwówka dopadła.Bez kija nie podchoć.

Do góry