reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

habcia , bo testu na obciążenie glukozą nie robi się co 4 tyg.. To jest bardzo szkodliwe dla dziecka. Jeżeli chciałaś sprawdzić poziom cukru wystarczyło regularnie mierzyć go glukometrem.No i ta dieta... ehhhh...
No coment.
Poza tym gdyby ktoś ci powiedział "Habciu rozwiedz się z mężem" to byś to zrobiła?Tutaj na forum wyrażamy tylko swoje opinie. Nie jesteśmy lekarzami.

Ostatnia edycja:
reklama
j nie chce mi sie klocic. Ty nie jestes lek. I nie mow co powinno sie robic a co nie!

Lepiej juz nic nie sugeruj.

Ostatnia edycja:
Habcia, dobrze, że się odezwałaś:-)
Nie martw się tylko odpoczywaj, już nic złego nie powinno się zdarzyć. Głowa do góry!!!

U mnie ciśnienie książkowe, więc trzymam kciuki za wszystkie "podwyższone" aby się unormowało:)

habcia trzymaj sie ;-) a nawet myslalam ze sie spotkamy na porodowce na Ujastku - zdaje sie ze jednak i ja tam wyladauje no ale za miesiac dopiero...

Nie denerwuj sie! Spokoj nawazniejszy teraz.... O czymkolwiek zapomnialas to mozesz byc spokojna pod dobrym okiem fachowcow nic ci nie grozi... :-)

Pamietam ze sie stresowalam na poczatku ciazy jak moje malenstwo w 20tc bylo rozwiniete tak jakby bylo z 22-23tc... Myslalam ze sie urodzi bardzo duze :-p a tu niespodzianka, brzuszek na razie malutki :tak: zobaczymy na USG

Dziewczyny czy cukrzyca ciazowa zawsze wyjdzie na badaniu glukometrem czy tez mozliwe jest ze dopiero po obciazeniu glukoza?Ja mierze codziennie glukometrem i mam bardzo dobre wyniki(na czczo 85,po jedzeniu godzine mam 115-120),ale tutaj testu na obciazenie nie robia a nie wiem dlaczego cos mi se ubzduralo,ze w pierwszej ciazy jak mialam dopiero obciazenie glukoza to mi wyszla cukrzyca ciazowa.
Nie chce juz dzwonic do swojej ginekolog w Polsce po pomysli ze mam swira.
Habcia ,wrzuc na luz bo sie wykonczysz kobieto a stres jest takze odpowiedzialny za skurcze.
U mnie tez jest roznica w wieku ciazy a usg i to bardzo duza.

Habcia, dobrze że się odezwałaś. I proszę się mi tu nie kłócić dziewczęta;-) A Ty Kochana już się nie stresuj, wszystko będzie dobrze:-) Ja też mam III stopień dojrzałości łożyska i gin mi powiedział, że nie jest to problem.

reklama
j i habcia :) rozbawiłyście mnie :tak::-)
Habcia nie denerwuj się tak. Pamietam że j pisała, żebyś nie robiła testów na glukozę, ale nie wspomniała nic na temat tego, żebyś nie stosowała diety. To była tylko twoja decyzja. :sorry2: Teraz jesteś w szpitalu i może lepiej poczytaj książkę, zamiast wkurzać się na j i w ogóle na forum ;-) Zachowaj spokój.
Ale z porodem poczekaj jeszcze tydzień. 37 będzie lepszy niż 36 :) poza tym ustaliłyśmy już że to ELWISka ma być pierwsza! ;-):-)
asus - Twoje ciśnienie poszło w odwrotną stronę. Ja już mam dużo lepiej, biorę potas + magnez + sól i już jest wyższe. Ale możesz mi oddać trochę swojego, bo wciąż idealne nie jest. Ja w każdym bądź razie zakończyłam wizyty u sercologów i mogę rodzić sn. :-) A w razie dziwnych akcji na porodówce będę krzyczeć, że mi słabo i mają mi badać ciśnienie ;-):-)
wolfia swoją drogą też ma niezłe ciśnienie ;-)

Do góry