reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mama po raz 3 ...:)

opowiadaj co cie martwi

ech ciagle chodzi o to samo, o kase........
dopiero co wyplata byla, a jak poplacilam jakies raty, zrobilam zakupy, zaplacilam dentyste i juz po prostu jestesmy znowu bez pieniedzy prawie a gdzie tam nastepna wyplata!! :baffled:

Jestem zalamana, po prostu non stop jestesmy pod kreska.........
Mam wyrzuty sumienia nawet, ze sobie wczoraj spodnie dresowe kupilam bo juz nie mialam w czym po domu latac....
A teraz mysle, ze zamiast tego byloby cos na obiadek........

Nie umiem przestac o tym myslec, ze nie radzimy sobie finansowo, mam wrazenie, ze kasa nam leci przez palce i zaraz wpadniemy naprawde w totalna biede...
Kurcze wszystko jest takie drogie!!!!!!

reklama
czesc ja tez sie z przyjemnoscią kawy napije w milym towarzystwie:)

U mnie choroba na calego:/ :-( Mlody gorączke mial w nocy i dotej pory.. 38.0:-( Umowilam go do lekarza.. dopiero na 15 :dry:

o kase to cie rozumiem, my tez na minusie 500 eu i do nastepnej wyplaty daleko... ale coz lodowka pelna ja moze pare groszy z mojej firmy cos wyskrobie ale tez mam wyrzuty ze se okulary kupilam, itd bo to drogie, heksa pakuj walizki jedz do niemiec na dzieci dostaniesz ponad 360 eu 

a ja sie dowiedzialam ze moja sasiadka za sprztanie naszego domu czyli 2 klatki i to raz w tygodniu dostawala 360 ru za 30 minut roboty raz w tygodniu normalnie szok miesjce sie zwolnilo i juz dzwonilam i moze moze mi sie uda dodatko 

i rozmiem cie ze w pl wszystko drogie w niemczech podobne ceny jak ww polsce a niektore to tansze, jak jajka cukier, chemia i wogule a inne zarobiki 

Juz mozna powiedziec zaczelam sie pomalutku pakowac :)

z tym kindergeldem to prawdopodobnie nie dostaniemy od razu tylko po pol roku, bo trzeba byc 6 mies w Niemczech i oplacac tam skladki, a nei wiem czy to musi byc ciaglosc czy beda sie liczyc te lata, kiedy maz tam mieszkal i pracowal wczesniej...

Ale z tych 360 euro zaplace 200 euro za przedszkole :wściekła/y:

kroliczek - oj to faktcznie to wlacz mu bajke i niech pod koluderka lezy, choc mojee to nigdy dlugo nie ytrzymuja 

nie prawda za przedszkole to tyle ile zarabiacie razem ja za sebka placilam 25 eu miesiecznie i za obiady 50 eu a za core bo ma 5 lat to wcale nie place bo jest rok przed szkola tylko za obiady 50 eu i 3,5 eu miesiecznie za sniadania w piatki bo od po do czw ja jej daje 

reklama
i jeszcze mozesz sie starac o dofinasowanie i wolgule do mieszkania i tak dalej, tego sie nie staralam bo moj m zarabia 2200 eu na czysto plus na dzieci i namnie bo jeszesmy maurzenstwem to 2800 wyciaga

Do góry