reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

Basiekk Ty to chyba wesele szykujesz a nie imieniny?!:szok: tyle żarełka dobrego będzie a my nie jesteśmy zaproszone :-:)-p
 
reklama
szyna (najlepsza ta z tłuszczykiem)
dodatki:
miód(100ml)
8 ząbków czosnku
10 gożdzików
10 ziaren ziela ang,
10 liści laurowych(lub 15 jak lubisz)
musztarda ostra/rosyjska
majeranek
sól, piperz

Zrobić kratkę-Natrzeć solą, pieprzem i rozduszonym czosnkiem.Wstawić na dobę do lodówki.
Po wyjęciu powsadzać gożdziki w te dziurki w kratce, ziele ang, musztardę i liscie laurowe.Potem na to sypiemy roztarty majeranek.
Na 3 godz na ok160-175 stopni.Pół godz przed końcem , smarujemy miodem , podkręcamy temp do 200st.


Druga wersja to podgotować w wodzie z włoszczyzną, liśćmi laurowymi, ziarnami piperzu, porem i tymiankiem.
Pogotowac godzinę, jak rosół.
Mięso odstawić na pół godziny,ponacinać w kratkę, natrzeć zmielonym czarnym pieprzem, obłożyc pokrojonymi 2 pomarańczami, polać odrobiną bulionu z wczesniejszego gotowania.Piec godzinę.
Po godzinie- zmieszać słoik dżemu z pomarańczy z rozmarynem, i tym pomalować szynkę.Piec ostatnią godzinę(czasami piekę pół zależy od szynki)
W tej wersji szynka jest mega soczysta.
 
Ostatnia edycja:
maja ja takiego schabu nie robię, bo ogólnie nie lubię mięs na zimno.Brrr;-)
za to lubię schab z kiełbaskami wieprzowymi(najlepiej z chilli) ,no ale to na ciepło i bez nadziewania , tylko z rozmarynem, jabłkami(posypanymi cukrem:-p), najpierw obsmażam na patelnii, potem dopiero piekę.Z ziemniakami wsypanymi pod koniec, do tego sosiku mięsnego, pyszotka!
głodna się robie, nie mogę tutaj o żarciu:-D
 
jaipur, uwielbiam pieczone mięsa. Skorzystam, bo mam szynkę z jelenia zamrożoną (chyba może być?)

Maja i inne bb koleżanki uwielbiające piec
, ja jadłam ostatnio taki placuszek, który moja frienda upiekła i Wam Powiem, że coś nowego i innego. Jak do kawy to jeden kawałek starczy i wysiadasz, taki syty. Polecam moje pasje: Ciasto "Słonecznikowiec"
 
reklama
Matusia jadłam kiedyś u mojej mamy to ciasto ze słonecznikiem i teraz na święta sobie zażyczyłam:) Jest pycha:)
 
Do góry