reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

jaaaaaa jak to ciacho smakuje tak jak wygląda ( choć pewnie w moim wykonaniu tak piękne nie będzie :-D) to musi być niebo w gębie!!!!!!

reklama
madzikk fajne ciacho, pewnie pracochłonne, to zrobię może na święta, po co się teraz przemęczać:-D
kiedyś je gdzieś jadłam, ale nie dam głowy, że było z tego przepisu.Słodkie było, to pamiętam

Jaipur, ja robię z budyniu w proszku, raz dwa się uwiniesz, całkiem szybko to idzie. A słodki jest okrutnie:) jeden kawałek i człowiek ma dość:)
Futrzaczku, w moim wykonaniu aż tak pięknie nie wygląda, ale nie jest źle:)

Futrzaczku tak jak obiecałam moje menu sobotnie.
Przystawka:tarta ze szpinakiem
I danie rosół
II schab pieczony z sosem<nie wiem jeszcze jaki>, ziemniaczki pieczone <z biedry:-)> i surówka z pekińskiej.
Deser szarlotka i napoleonka <jeszcze dzisiaj będę piec>

oprócz tego wiadomo wędlinka <mam swojską od rodziców> , zapiekane pieczarki, sałatka z brokułem, sałatka gyros, sałatka z pieczarkami, muszle makaronowe nadziewane sałatką z porem, papryką, szynką, kukurydzą, kura faszerowana, jakieś pomidorki, ogóreczki kiszone, korniszonki.
Chyba tyle.

Bosz już dzisiaj po pracy zaczynam. Na dzisiaj muszę ciasta upiec i nafaszerować kurę, a jutro sałatki, żeby były jak najświeższe.

Madzik kochana, muszę zabłysnąć, wiesz będę miała takich gości na których zachwycie mi zależy:-D. Poza tym to, że takie mam plany wcale nie znaczy, że mi wszystko wyjdzie:-D. W poniedziałek zdam Wam relację.

Matusia
pieczarki zapiekane z szynka i serem żółtym, prościzna. Nie pamiętam wszystkich składników, napisze w poniedziałek, ale nic skomplikowanego.

Sałatka z pieczarkami:
pieczarki pokrojone w talarki podsmażone na oliwie
groszek konserwowy
pietruszka natka dużo
jajko gotowane w kostkę
sól, pieprz + majonez

Muszle makaronowe
Muszle wiadomo ugotować al dente,
Sałatka: por drobniutko, jajko gotowane w kostkę, szynka w kostkę, papryka czerwona i żółta w kostkę, kukurydza, szczypiorek i ogórek kiszony w kostkę , sól, pieprz i majonez. Wszystko wymieszać, nakładać w muszę i układać na talerzu. Ja kładę na zwykłym płaskim talerzu wyścielam liściem sałaty zielonej, na to układam muszę z sałatką i wkładam po listku bazylii do przyozdobienia.

reklama
Do góry