reklama
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Basiekkk hmm pyszności same )) na pewno będzie wszystkim smakowało
szyna (najlepsza ta z tłuszczykiem)
dodatki:
miód(100ml)
8 ząbków czosnku
10 gożdzików
10 ziaren ziela ang,
10 liści laurowych(lub 15 jak lubisz)
musztarda ostra/rosyjska
majeranek
sól, piperz
Zrobić kratkę-Natrzeć solą, pieprzem i rozduszonym czosnkiem.Wstawić na dobę do lodówki.
Po wyjęciu powsadzać gożdziki w te dziurki w kratce, ziele ang, musztardę i liscie laurowe.Potem na to sypiemy roztarty majeranek.
Na 3 godz na ok160-175 stopni.Pół godz przed końcem , smarujemy miodem , podkręcamy temp do 200st.
Druga wersja to podgotować w wodzie z włoszczyzną, liśćmi laurowymi, ziarnami piperzu, porem i tymiankiem.
Pogotowac godzinę, jak rosół.
Mięso odstawić na pół godziny,ponacinać w kratkę, natrzeć zmielonym czarnym pieprzem, obłożyc pokrojonymi 2 pomarańczami, polać odrobiną bulionu z wczesniejszego gotowania.Piec godzinę.
Po godzinie- zmieszać słoik dżemu z pomarańczy z rozmarynem, i tym pomalować szynkę.Piec ostatnią godzinę(czasami piekę pół zależy od szynki)
W tej wersji szynka jest mega soczysta.
dodatki:
miód(100ml)
8 ząbków czosnku
10 gożdzików
10 ziaren ziela ang,
10 liści laurowych(lub 15 jak lubisz)
musztarda ostra/rosyjska
majeranek
sól, piperz
Zrobić kratkę-Natrzeć solą, pieprzem i rozduszonym czosnkiem.Wstawić na dobę do lodówki.
Po wyjęciu powsadzać gożdziki w te dziurki w kratce, ziele ang, musztardę i liscie laurowe.Potem na to sypiemy roztarty majeranek.
Na 3 godz na ok160-175 stopni.Pół godz przed końcem , smarujemy miodem , podkręcamy temp do 200st.
Druga wersja to podgotować w wodzie z włoszczyzną, liśćmi laurowymi, ziarnami piperzu, porem i tymiankiem.
Pogotowac godzinę, jak rosół.
Mięso odstawić na pół godziny,ponacinać w kratkę, natrzeć zmielonym czarnym pieprzem, obłożyc pokrojonymi 2 pomarańczami, polać odrobiną bulionu z wczesniejszego gotowania.Piec godzinę.
Po godzinie- zmieszać słoik dżemu z pomarańczy z rozmarynem, i tym pomalować szynkę.Piec ostatnią godzinę(czasami piekę pół zależy od szynki)
W tej wersji szynka jest mega soczysta.
Ostatnia edycja:
Basiek -wow, i mowie to co Madzik!!
Jaipur - mmmmm , coz za szyneczki!
ja lubie schab na zimno, z suszonymi sliwkami, na Swieta musi byc, zawsze robie. Moze jakis przepisik ? moze cos dodam, zmienie ... ;-)
Madzik, Basiek ? to ciasto, o ktorym pisalam ostatnio, planuje zrobic:
Ciasto migdałowe - Przepis
Jaipur - mmmmm , coz za szyneczki!
ja lubie schab na zimno, z suszonymi sliwkami, na Swieta musi byc, zawsze robie. Moze jakis przepisik ? moze cos dodam, zmienie ... ;-)
Madzik, Basiek ? to ciasto, o ktorym pisalam ostatnio, planuje zrobic:
Ciasto migdałowe - Przepis
maja ja takiego schabu nie robię, bo ogólnie nie lubię mięs na zimno.Brrr;-)
za to lubię schab z kiełbaskami wieprzowymi(najlepiej z chilli) ,no ale to na ciepło i bez nadziewania , tylko z rozmarynem, jabłkami(posypanymi cukrem), najpierw obsmażam na patelnii, potem dopiero piekę.Z ziemniakami wsypanymi pod koniec, do tego sosiku mięsnego, pyszotka!
głodna się robie, nie mogę tutaj o żarciu
za to lubię schab z kiełbaskami wieprzowymi(najlepiej z chilli) ,no ale to na ciepło i bez nadziewania , tylko z rozmarynem, jabłkami(posypanymi cukrem), najpierw obsmażam na patelnii, potem dopiero piekę.Z ziemniakami wsypanymi pod koniec, do tego sosiku mięsnego, pyszotka!
głodna się robie, nie mogę tutaj o żarciu
Matusia
Fanka BB :)
jaipur, uwielbiam pieczone mięsa. Skorzystam, bo mam szynkę z jelenia zamrożoną (chyba może być?)
Maja i inne bb koleżanki uwielbiające piec, ja jadłam ostatnio taki placuszek, który moja frienda upiekła i Wam Powiem, że coś nowego i innego. Jak do kawy to jeden kawałek starczy i wysiadasz, taki syty. Polecam moje pasje: Ciasto "Słonecznikowiec"
Maja i inne bb koleżanki uwielbiające piec, ja jadłam ostatnio taki placuszek, który moja frienda upiekła i Wam Powiem, że coś nowego i innego. Jak do kawy to jeden kawałek starczy i wysiadasz, taki syty. Polecam moje pasje: Ciasto "Słonecznikowiec"
reklama
Podziel się: