reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

maja ja robię tak , kapustę gotuję z ziemniaczkami (ziemniaczki wrzucam chwile później żeby się nie rozgotowały)
oczywiście ziele angielske , liść laurowy i majeranek wrzucam , do tego starta marchew i pietruszka , troszkę pora bo ja uwilebiam por w zupach :-p
wrzucasz jakieś mięsko , żeberka sa najlepsze :-)
to tego zesmażyłam boczek bez tłuszczu oczywiście ;-) się sam wytopił ... ale tak na skwareczki , do tego na tłuszczu po boczku zesmażyłam cebulkę i też do gara , pogotowałam troszkę doprawiłam ziarenkami smaku ipieprzem i gotowe :-)

też nie lubię tłustych ani jak jest za dużo wszystkiego nawrzucane do kapusniaku

reklama
No więc spełaniam prośby :)
SURÓWKA POROWA:
- 3 duże pory (najlepiej same białe części) pokroić, troszkę posolić i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok 2h. Poźniej dodać ananasa w kostce i troszkę syropu z puszki, kukurydzę i słoik selera konserwowego (odciśniętego ze soku). Dodać 2 łyżeczki cukru i 2 łyzki majonezu :)

- SAŁATKA PIECZARKOWO-GROSZKOWA
Pieczarki podróżyć na maśle dodając wegety.Gdy będą miękkie, studzimy i wkładamy do miski. Do nich dodajemy ok 5 jaj ugotowanych na twardo, puszkę groszku, cebulę, ogorki korniczony i ze 2 kwaszone. Mieszamy z majonezem,solą i pieprzem wraz z 1 łyżką musztardy :)

- A schaby z ananasem to nic innego jak: schabowe z piersi kurczaka usmażone tradycyjnie w panierce, a potem nakładamy na jeden schabowy plaster ananasa i na to plaster sera żółtego. Potem zapiekamy w piekarniku do momentu roztopienia się sera. Ale rozchodzą się mega szybko :D

Persefona wielkie dzięki:)
A tych pieczarek to dużo??

Co do tego kotlecika z ananasem to pycha jeszcze jest w tą dziurkę ananasa włożyć łyżeczkę żurawiny..mmmmmm pychotka:)

Ostatnia edycja:
ypra ja robiłam wg tego przepisu , a jako owoce dałam właśnie wiśnie - jeden słoik wiśni drazonych, dobrze odcedziłam w durszlaku i wszypałam na ta 1 warstwę ciasta - na taka blaszkę zwykłą do ciast starczają idealnie
wyszedł identyczny jak na zdjęciu (polewę robiłam normalnie cukier puder, kakao 3 łyżki wody i kawałek margaryny ) i polałam tak jak na fotce :-p

Ola in the kitchen: Skubaniec Oli

reklama
Do góry