reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

U nas przy karmieniu piersią jest wielkie machanie nogami :) a Tatę budził kiedyś waląc go ręką po ramieniu lub plechach :)
I już pełzamy. Na razie do tyłu jak raczek, ale ważne że umie się już przemieszczać. Raz uciekł z kocyka do zabawy do taty pod stół :)

reklama
Oj tak, nie umieją te dziecie jeść w spokoju. Nóżki chodzą, łapka chodzi... Łapka albo tylko smyra, albo łapie za morde, za tętnicę szyjną albo za cyca. Moje ukochane dłuższe kolczyki już dawno odeszły w zapomnienie.
A odsmarkiwanie noska to zajęcie dla ośmiornicy. Dwie ręce trzymają Mikołaja za ręce bo inaczej wyrywa mi przyrząd, dwie ręce trzymają jego głowę bo naprawdę mam wrażenie że potrafi nią obracać naokoło, dwie ręce odwalają robotę właściwą, czyli zatykają drugą dziurkę oraz trzymają końcówkę w dziurce do odsmarknięcia, a ostatnia para rąk ociera pot z czoła pozostałym.:tak:

Przy cycaniu: Łapanie, drapanie, wyginanie, sapanie, szarpanie, śmianie, pocenie:-)
przy wyciąganiu glutków na szczescie-skupienie;-)

u nas skupienie tylko jeśli wyciągamy pierwszy raz po dłuższej przerwie, ale jeśli jest katarem i robimy to kilka razy to już masarka...

:-D skupienie to my mamy przy uszach :-D

A mi się dziecko dziwi. Dziwi się wszystkiemu i wszystkim, tak głośno, że niesie się echem po całym mieszkaniu. Hhhhhhhhhhyyyyyyyy.....

Albo dla odmiany warczy. Robi groźną minę i warczy a potem łypie na mnie jednym okiem czy zrobiła wrażenie.

U nas przy jedzeniu lewa noga pracuje góra dół:-D rącza u mamy w buzi to do oka to za ucho a najlepsze jest jak z cyckiem w buzi zaczyna coś gadać:-D:-D jeśli chodzi o odpady z nosa po katarku na sam widok aspiratora ryczy broni się rękami i nogami a główka lata na prawo i lewo:dry:, za to lubi jak psiknę go po buzi wodą morską wzdycha wtedy śmiesznie:-D

Hope Jagodzia mogłaby intruzów przeganiać hehe:laugh2:

Ostatnia edycja:
Bra znamy :tak: Niekoniecznie kciuk ale paluch wędruje :-D

Jagódź zaczepno-obronna :rofl2:

U nas też balet i woltyżerka przy karmieniu. Jakieś karmieniowe ADHD te nasze pijawki mają czy coś :-)

reklama
U nas przy jedzonku też pracują rączki i nóżki, czasem jest delikatne głaskanie mamy, a czasem z pięści mi się dostanie:zawstydzona/y:. Z nowości to od jakiegoś czas Zośka po zaspokojeniu pierwszego głodu interesuje się maminymi sutkami, najpierw delikatnie dotyka, a po chwili...szczypie:wściekła/y:i tłumaczenie nic tu nie daje:-D

Do góry