reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się - brak ochoty na seks

Zupełnie szczerze, jasne że bywały dni że nam się nie chcialo zupełnie, ale była owulka więc i zbliżenie było. Cudów nie ma, bez tego dzieci nie ma ;) Nie znam nikogo kto mając pracę zarobkową i dużo zajęć ma ochotę aktywnie co drugi dzień przez pół cyklu - a tak intensywne starania są wymagane aby stwierdzić niepłodność.

reklama
Zupełnie szczerze, jasne że bywały dni że nam się nie chcialo zupełnie, ale była owulka więc i zbliżenie było. Cudów nie ma, bez tego dzieci nie ma ;) Nie znam nikogo kto mając pracę zarobkową i dużo zajęć ma ochotę aktywnie co drugi dzień przez pół cyklu - a tak intensywne starania są wymagane aby stwierdzić niepłodność.
Właśnie o taką odpowiedź też mi chodziło. Dziękuję.

Hej :) ja napiszę że swojej strony że dopóki nie masz monitoringu owulacji nie możesz być w 100 procentach pewna ze jak boli czy kluje jajnik to właśnie owulacja albo że się zbliża. Ja starałam się i liczylam dni plodne i to nic nie dawało nadal była jedna kreska na teście. W końcu spróbowałam regularnie co 2 max 3 dni i teraz jestem na wątku grudniowe mamy a wcześniejsze starania nie przynosily efektu bo widocznie moje obliczenia były albo błędne albo organizm z różnych przyczyn funkcjonował inaczej i ta owulka była albo wcześniej albo później. Tak hak już któraś Pani napisała bez sexu dzieci nie ma więc jeśli wiesz ze w teorii masz dni plodne i jest problem z libido może warto udać się do specjalisty.

Do góry